Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért igénytelen sok anyuka a...

Miért igénytelen sok anyuka a gyerekeket illetően?

Figyelt kérdés

Itt az oldalon látom ezt. Hogy minek nézi a színt/mintát valaki, úgysem érdekli a pár hónapos gyereket, mi van rajta. Mikor a terhességem alatt gyerekszoba ötletek felől érdeklődtem, nem egy anyukától megkaptam itt, hogy minek, a gyerek évekig elalszik a mi ágyunkban is, igazából semmire nincs szüksége egy újszülöttnek az anyján kívül. Babakocsinál szintén, sokaknál annyi a kritérium, hogy guruljon…

Miért van ez az igénytelenség benne sok szülőben? Lehet, hogy a gyereknek mindegy, mi van rajta, de én pl. már újszülött korában is szerettem szépen, csinosan felöltöztetni a babát, főleg ha mentünk valahová (már amennyire egy pár hetest lehet csinosan öltöztetni ugye). Igenis néztem vásárlás közben, hogy olyanokat válasszak, amik amellett, hogy kényelmesek, szépek és ízlésesek is. Nem annyi volt a lényeg, hogy jó legyen rá, aztán tökmindegy, hogy fiús/lányos-e, illik-e a többi holmijához, a stílusunkhoz. A babaszobához is rengeteg inspot gyűjtöttem már a terhességem elejétől, nem úgy álltam hozzá, hogy vegyünk egy kiságyat, meg bele egy matracot, aztán tegyük le valahová. Hanem szerettem volna egy saját kis birodalmat a lányunknak, amit később, ahogy nő, tudunk alakítgatni.

Sokaknál olyan, mintha az egész csak valami nyűg lenne, amin legyenek túl minél hamarabb, minél kevesebb pénzből.

2022. dec. 11. 16:05
 81/99 anonim ***** válasza:
95%

Neked fogalmad sincs mit jelent az igénytelen fogalma. Előbb ezt tedd rendbe magadban.

Másrészt miből gondolod, hogy csak az a jó és főleg úgy, ahogy te csinálod és gondolod?

2022. dec. 12. 13:59
 82/99 anonim ***** válasza:
1%

Nekem fontos volt, hogy szépek legyenek a dolgai.

És hogy a cipője menjen a kabátjához is.

Babakocsiból is azt vettem meg ami legjobban tetszett, nem a legputtóbbat.

Nekem fontos, mert én is adok magamra. Lányaimat sem engedem ki úgy az utcára ahogy néha fel tudnak öltözni (katasztrófa)...

Szóval nem mindenki ilyen :)

2022. dec. 14. 19:39
 83/99 anonim ***** válasza:
100%
Poénos, akinek a "mackónadràg" igénytelen, bezzeg a cicanaci az igényesség netovàbbja? Mi a különbség? Hogy utóbbi feszül? Hàt az egy totyógónál fontos àm, legyen minél szexibb🤦🤦🤦
2022. dec. 15. 10:33
 84/99 anonim ***** válasza:
97%

Nekem fontosabb lesz èlmènyeket szerezni a gyerekeknek,mint az hogy márkás ruhái legyenek. Nike meg adidas meg mit tudom én,mi a menő cipő terèn.

Pont nem fog érdekelni ha nem tudok, nem találok rá mesefigurás pólót,pulcsit, miközben tervezgetem milyen fejlesztő és szórakoztató eseményekre vigyem.

Vidámpark, játszótér, bábszínház, gyere, babaúszás, később uszoda, jegkori, játszóház. Nálam az igényesség itt kezdődik

Családban van olyan anyuka,aki ol az előbb felsoroltak közül max jatszora vitte a gyerekét,egy évben egyszer nagyon max. De amúgy otthon ült a gyerekkel mert jajj hideg van,megfázik....

2022. dec. 15. 10:43
 85/99 A kérdező kommentje:

Utolsó, ugye tudod, hogy online megrendelni valamit kb 2 perc?

Attól, mert adsz a kinézetedre, figyelsz arra, hogy van öltöztetve a gyerek, jut idő bőven élményeket is szerezni. Elég szegényes a gondolkodásod, ha szerinted aki szépen, igényesen öltözködik, ne adj' Isten Nike cipőt vesz, akkor az tuti nem csinál semmit... Mellesleg a Nike, Adidas teljesen hétköznapi márka. Nézz szét kicsit a piacon, ne csak a vidámparkok között! :)

2022. dec. 15. 10:46
 86/99 anonim ***** válasza:
93%

De amúgy hol ez a sok igénytelen gyerek, most komolyan? Én csókos kisgyerekes környéken lakók, nincsenek igénytelelenül öltöztetve a gyerekek, meg úgy egyáltalán, ha járok valahol, nem látni igénytelen gyerekeket.

Sőt, mit jelent egyáltalán a gyerekeknél az igénytelenség? Nekik elsösorban nem csininek kell lenni, hanem olyan kényelmes ruhát hordani, amiben lehet homokozni, játszani, koszolni. Nálunk kifejezetten kérik az oviban, hogy ne farmerben meg selyemfelsőben vigyék már a gyerekeket, hanem melegítőben, mert egész nap kint vannak vagy játszanak.

Az meg, hogy a gyereknek mindegy, mit vesz fel, az tény. Én írtam, hogy a 2 éves gyerekemnek eddig kb. csak turis ruhái vannak, Next, H&M, stb. és ez a gyereknek tényleg tök mindegy, neki nem kell Zára ruha, hogy igényes és szép legyen. Pláne manapság, mikor kilóss turikban 3-500 forintokért teljesen újszerű, szép ruhákat lehet venni.

Az én gyerekem is csinosan jár ilyen szempontból, de ha elmegyünk a boltba kenyérért, nem fogok farmert adni rá, minek? Útközben úgyis játszik, elesik, simán piszkos lesz, mire haazérünk.

Vagy én őszintén, nem értem, mi ez az igénytelenség, amiről beszélsz, mert nem látom sehol, pedig a többség nem dizájner ruhákat hordat a gyerekével, de ettől még normálisan, rendezetten járatja. Szóval már a felvetést sem értem.

2022. dec. 15. 11:02
 87/99 anonim ***** válasza:
100%

"Babakocsiból is azt vettem meg ami legjobban tetszett, nem a legputtóbbat."

De mi az, hogy puttó kocsi? Egy új babakocsi alapból nem szokott igénytelenül kinézni (oké, ízlésen lehet vitatkozni, mert nekem pl. ezek az aranyozott babakocsik furán, de nem mondanám olyan szempontból igénytelennek, hogy lepukkant).

A lepukkant, piszkos, lomis használt babakocsikat azok veszik 15 ezerért, akik csórók. De lehet, hogy adományba azok is kapnak szép ruhát.

2022. dec. 15. 11:05
 88/99 anonim ***** válasza:
23%
Nem teljesen a témába vág, kíváncsi vagyok, 15 ezerèrt nem lehet szép, praktikus babakocsit találni?
2022. dec. 15. 11:07
 89/99 anonim ***** válasza:
86%
Neki a melegítő az igénytelen, hagyjàtok rà...zara meg cicanaci aztàn már àjul el magàtól micsoda divatgyereke van.
2022. dec. 15. 11:09
 90/99 A kérdező kommentje:
Ugye megvan, hogy én sehol nem írtam márkát? Ti jöttetek a Zarával egyedül.
2022. dec. 15. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!