Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért igénytelen sok anyuka a...

Miért igénytelen sok anyuka a gyerekeket illetően?

Figyelt kérdés

Itt az oldalon látom ezt. Hogy minek nézi a színt/mintát valaki, úgysem érdekli a pár hónapos gyereket, mi van rajta. Mikor a terhességem alatt gyerekszoba ötletek felől érdeklődtem, nem egy anyukától megkaptam itt, hogy minek, a gyerek évekig elalszik a mi ágyunkban is, igazából semmire nincs szüksége egy újszülöttnek az anyján kívül. Babakocsinál szintén, sokaknál annyi a kritérium, hogy guruljon…

Miért van ez az igénytelenség benne sok szülőben? Lehet, hogy a gyereknek mindegy, mi van rajta, de én pl. már újszülött korában is szerettem szépen, csinosan felöltöztetni a babát, főleg ha mentünk valahová (már amennyire egy pár hetest lehet csinosan öltöztetni ugye). Igenis néztem vásárlás közben, hogy olyanokat válasszak, amik amellett, hogy kényelmesek, szépek és ízlésesek is. Nem annyi volt a lényeg, hogy jó legyen rá, aztán tökmindegy, hogy fiús/lányos-e, illik-e a többi holmijához, a stílusunkhoz. A babaszobához is rengeteg inspot gyűjtöttem már a terhességem elejétől, nem úgy álltam hozzá, hogy vegyünk egy kiságyat, meg bele egy matracot, aztán tegyük le valahová. Hanem szerettem volna egy saját kis birodalmat a lányunknak, amit később, ahogy nő, tudunk alakítgatni.

Sokaknál olyan, mintha az egész csak valami nyűg lenne, amin legyenek túl minél hamarabb, minél kevesebb pénzből.

2022. dec. 11. 16:05
 21/99 A kérdező kommentje:
Nem sajnálom a ruháit. Ezek csak tárgyak. Kimosom, ha kijönnek a foltok belőle, örülök, ha meg nem, akkor kuka. Nem fogok egy zarás ruha kidobása miatt éjszakákat átzokogni. Van 1-2, amik nagy kedvencek voltak és már nem jók rá, azokat eltettem. Akár azért, hogy később, ha babázik, abba öltöztesse a babáit. De különösebben nem ragaszkodom tárgyakhoz. Azért vannak, hogy használjuk őket.
2022. dec. 11. 17:46
 22/99 anonim ***** válasza:
97%

Mi kertes hàzban lakunk, a totyogó fiam tavasztól őszig egész nap kint volt, homokozott, sarazott, játszott, ette le az epret a veteményesben, csorgott mindenére.

Na, én mindennap használtan kapott, elfoltosodott ruhát adtam rá és nem érzem igénytelennek magam emiatt. Ha minden nap tiszta ruhába akartam volna öltöztetni, kb. hetente járhattam volna vásárolni :D

2022. dec. 11. 17:52
 23/99 anonim ***** válasza:
75%

Nem olvastam el a válaszokat, de:

nálunk minden fal és bútor fehér, mert egyrészt szeretem a minimalista stílust, másrészt megvárom, amíg a lányomnak kialakul egy ízlése, és majd eldönti, h milyen színre fessük a falat, milyen díszek legyenek, addig halál felesleges, nem rakom ki a social media-ra...

Ruhában pedig eddig az olcsó és praktikus darabokat vettem mindig, mivel nagyon gyorsan kinövi, én meg nem akarok feleslegesen pénzt kidobni. Babakorában rengeteg 90-es évekbeli ruha volt rajta, amit a rokonoktól kaptunk, teljesen jók voltak.

Most 3 éves, és kezd egy ízlése kialakulni... jobban szereti a szoknyákat, mint a melegítőket, így ilyesféle ruhákat fogok neki venni, ha kinövi azokat, amik most vannak.

Tavasszal fogunk festeni, majd akkor megkérdezem, milyen színt szeretne. Bútorok remélhetőleg jóó sokáig maradnak a fehér IKEA-sok.

Mindenki úgy csinálja, ahogy akarja, de mi megvárjuk a gyerek véleményét, addig meg annyi a lényeg, hogy ne legyen igénytelen. :)

2022. dec. 11. 17:53
 24/99 anonim ***** válasza:
94%

Azt már elegen megmondták, hogy felszínes vagy, én inkább ezt emelném ki:

"igazából semmire nincs szüksége egy újszülöttnek az anyján kívül"

Valóban, ez így van. A te újszülöttednek talán igénye volt az általad unalmas óráidban nagy műgonddal összeválogatott sok rongyra meg bazárra? Nehezen hiszem el. Egy újszülött azt is csak nagy sokára fogja fel, hogy a világon van, és nincs már összenőve anyával. Ismerd csak be magadnak nyugodtan, hogy a válogatott vackok a te boldogságod szolgálják, mert sekélyes vagy.

2022. dec. 11. 17:53
 25/99 anonim ***** válasza:
25%

Anno a keresztlanyomnak zsakszamra kuldtem kulfoldrol a vadi uj ruhakat.

Sosem lattam rajta, mert az anyukaja mindig mondta, hogy olyan szepek, hogy elteszi "alkalomra. " Igy 90%-nak az lett a vege, hogy nem lett alkalom, es par honap alatt kinotte, ugy, hogy sosem volt rajta.

En megtehettem konnyen, hogy kuldok, jol keresetm kulfoldon ( mondjuk heti 60-70 orat dolgoztam erte ), ok szegenyesen eltek, es mindog nagyon szivesen kuldtem, aztam 5-6 ev alatt meguntam, hogy szinte semmit nem hasznalt beloluk, vartak az alkalmat ...

Na ezert is adtam szep ruhat mindig a gyerekemre, otthon is.

2022. dec. 11. 17:56
 26/99 A kérdező kommentje:

Miért sekélyes valaki, aki figyel a környezetére, hogy minden passzoljon mindennel, hogy olyan környezetben éljen, ahol jó körbenézni? Vagy hogy olyan ruhákat ad a gyerekére, vesz fel magára, amiben csinosnak is érzi magát?

Igen, nagyon imádja pl. az adamo hintát a mai napig is, pedig már 1,5 éves. A 4moms kiságya, pihenőszéke is áldás volt az elején. Szerette a kiságyán a zenélő körforgóját is, bár azt idővel leszereltük, mert féltem, előbb vagy utóbb lerántja.

Nyilván az első hónapokban, években inkább a szülők stílusa köszön vissza a babán, a környezetén. Ezért is írtam, hogy a szülők igénytelensége mutatkozik meg.

2022. dec. 11. 17:58
 27/99 anonim ***** válasza:
93%
Akkor gondolom te nem a garantált bérminimumért dolgozó nő vagy férfi felesége vagy. Én bevallom, hogy ha megtehetném, akkor sok más stílusú ruhát is vennék a gyereknek de egyszerűen nem tellik rá. Igénytelennek nem tartom magunkat, mert a turis ruhák mellett akad azért H&M, Reserved is...de ugyanúgy Pepcos és Sinsayes is van. Nekem sajnos ebben az árkategóriában kell megtalálnom azt, ami (szerintem) szép és ízléses. A bölcsődébe azért inkább kényelmesebb leggingsbe és melegítőnadrágba viszem, nem biztos, hogy kényelmes lenne neki egész nap egy szoros kis farmernadrágban meg hát ott azért rajzolnak, festenek, koszolnak ezerrel. Egyébként meg a kis divat cipők, amiket az ilyen anyukák adnak a gyerekre, nem biztos, hogy jó a kis lábának.
2022. dec. 11. 18:00
 28/99 anonim ***** válasza:
93%

Jót nevettem. 😂

Eszembe jutattad az egyik ismerősömet, akinek az alapgondolata az volt, hogy csak az a normális és valamire való szülő aki csak is mindenből a drágát, ha lehet a legdrágábbat veszi meg. Aki nem így tesz, ne merjen szülni, sőt kijelentette aki nem tudja megfizetni a szülést, vagy nem tud egy magán klinikát megfizetni az se szüljön.

Na kb te pont ez a felszínes kategória vagy számomra 🤷‍♀️

2022. dec. 11. 18:01
 29/99 anonim ***** válasza:
99%

"Tehát ha valaki izgatottan készül, várja a babát"

Készülni az anyaságra nem feltétlen merül ki külsőségek összehangolásában. Valaki lelkileg készül fel az anyaságra, amennyire lehet, nem azzal tölti a szabadidejét, hogy a kiságy színskálája passzol-e a konyhabútorhoz.

Aki ennyire rá van görcsölve a tökéletességre, a külsőségekre, ott elgondolkodnék, milyen okokból teszi. Lehet, hogy érzelmileg nem is tud ráhangolódni a dologra, ezért menekül a fogyasztói társadalom elvárásai közé, és ezekbe kapaszkodik?

2022. dec. 11. 18:01
 30/99 anonim ***** válasza:
96%

A kérdeznek nyilvánvalóan komplexusai vannak. Másoknak akar megfelelni. Az élete az hogy mindenki dicsérje, irígyelje, tökéletesnek lássa. Mivel a saját beszűkült kis világában él és nem lát túl ezen, nem tudja elképzelni hogy másnak mások a prioritások.

Ezt kapd ki: Kisfiamnak sok ruhája TIRIBÓL van. Nyáron itthon alsógatyában volt, de még a környékre sétálni is úgy mentünk. Ruhadtul nem érdekelt ki mit gondol. Így is szakadt róla a víz. Ő jól érezte magát és csakis ez a lényeg. Azt se szégyenlem ha úgy sétálunk haza hogy nyakig sáros. Csakis az érdekel hogy ő jól érezze magát

2022. dec. 11. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!