Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért igénytelen sok anyuka a...

Miért igénytelen sok anyuka a gyerekeket illetően?

Figyelt kérdés

Itt az oldalon látom ezt. Hogy minek nézi a színt/mintát valaki, úgysem érdekli a pár hónapos gyereket, mi van rajta. Mikor a terhességem alatt gyerekszoba ötletek felől érdeklődtem, nem egy anyukától megkaptam itt, hogy minek, a gyerek évekig elalszik a mi ágyunkban is, igazából semmire nincs szüksége egy újszülöttnek az anyján kívül. Babakocsinál szintén, sokaknál annyi a kritérium, hogy guruljon…

Miért van ez az igénytelenség benne sok szülőben? Lehet, hogy a gyereknek mindegy, mi van rajta, de én pl. már újszülött korában is szerettem szépen, csinosan felöltöztetni a babát, főleg ha mentünk valahová (már amennyire egy pár hetest lehet csinosan öltöztetni ugye). Igenis néztem vásárlás közben, hogy olyanokat válasszak, amik amellett, hogy kényelmesek, szépek és ízlésesek is. Nem annyi volt a lényeg, hogy jó legyen rá, aztán tökmindegy, hogy fiús/lányos-e, illik-e a többi holmijához, a stílusunkhoz. A babaszobához is rengeteg inspot gyűjtöttem már a terhességem elejétől, nem úgy álltam hozzá, hogy vegyünk egy kiságyat, meg bele egy matracot, aztán tegyük le valahová. Hanem szerettem volna egy saját kis birodalmat a lányunknak, amit később, ahogy nő, tudunk alakítgatni.

Sokaknál olyan, mintha az egész csak valami nyűg lenne, amin legyenek túl minél hamarabb, minél kevesebb pénzből.

2022. dec. 11. 16:05
 71/99 anonim ***** válasza:
4%

Az én nagymamám gyárban dolgozott sormunkásként, de ő is igyekezett olyat varrni, úgy öltöztetni a gyerekeit, hogy legalább mások előtt csinosak legyenek, tiszták, kellemes, harmonizáló színekben. Az ő anyja pedig "nemes" volt, hatalmas flancolós ruhákban járt. Ezt a mentalitást bizony a magasabb társadalmi réteg hordozza, ahol már nem a megélhetés fontos, hanem esztétikumra is lehet törekedni. Ezt, mint minden mást át is szokta venni az alsóbb rétegből származó ember, de persze könnyebb azt átvenni, mint a technológiai újítások beszerzése(színes tévé), amibe csak pénzt kell fektetni, energiát nem. Ezért tűnik gazdagnak és sznobnak az, aki a megjelenésre is hajt, pedig valójában ez is érték, amit el lehetne lesni annak, aki nem született bele, csak ugye új dolgokat tanulni fárasztó..

Egyébként a gyerekemnek a pepcóból, hádából is volt gyönyörű holmija, ami színben passzolt hozzá, és 100% pamut volt, giccs nélkül, szépen letisztultan(szürke leggings nyári ruhához), olcsón(de minőségi holmi), a szürke kasmírnadrágja pl 2000 ft volt, bár az nyilvén nem pepco, csak kiárusítás.

A burberry ruhácskája meg 20 ezer kb, a prada felsője meg 5000. Rendelj külföldről, kiárusításkor, vagy a vangraafból, a gyerekruhák nagyon olcsóak. Nekem is van 20 ezres holmim, neki miért ne lehetne?

2022. dec. 12. 06:09
 72/99 anonim ***** válasza:
90%

#71 sokra ment a nagyi az "igényes" ruhaival ha nemesi rétegböl sikerült gyàri munkàs szintre csúszni. Azért rajtad is làtszik mi a lényeg az életben😂

A baj az kérdező, hogy nem te döntöd el, mi az igényes vagy a szép úgy àltalànossàgban. Ahogy azt sem melyik étel finom, melyik szín szép. Innentől a kérdésed is totàl értelmetlen. Nem màs az igénytelen, te vagy felszínes, ràadásul agyilag teljesen ovis. A gyereked meg a jàtékbabàdnak nézed.

2022. dec. 12. 08:10
 73/99 anonim ***** válasza:
100%
Nemrég néztem egy dokumentumfilmet, ahol szó volt arról is, hogy bizonyos réteg azért öltözik drága ruhákba, szeretik a drága ékszert, mert akkor érzik magukat értékesnek, ha értéket viselnek.
2022. dec. 12. 09:21
 74/99 anonim ***** válasza:
100%
73 pl a romákra is jellemző ez.
2022. dec. 12. 09:40
 75/99 anonim ***** válasza:
98%
És az újgazdag celebfélékre szintén igaz.
2022. dec. 12. 09:53
 76/99 anonim ***** válasza:
97%

"Nem azért dobom ki, mert foltos. Hanem mert tudjuk, hogy többet nem adjuk rá."

Mi tart vissza attól, hogy odaadd mondjuk rászorulóknak, adományba? Ja, tudom: nehogy az igénytelen prolik gyereke is felvehessen menő babaruhát ingyen. Vegye meg az igénytelen anyuka, ha akarja! A hibátlan babaruha meg inkább menjen a kukába.

2022. dec. 12. 09:58
 77/99 anonim ***** válasza:
77%

"Sokra ment a nagyi az "igényes" ruhaival ha nemesi rétegböl sikerült gyàri munkàs szintre csúszni. Azért rajtad is làtszik mi a lényeg az életben😂"

Nem védv a kommentelőt, mert nagyon nem értek egyet a lekezelő mondandójával, de ennek a lecsúszásnak lehetett egy egyszerűbb oka is: a kommunisták a nemesi családoktól elkoboztak mindent, államosítottak, sőt, a családtagjaikat is kizárták pusztán a származásuk miatt pl. a továbbtanulásból, függetlenül attól, milyen képességeik voltak.

A kommentelő nagyanyja valószínűleg így járt, vagyis inkább annak a szülei, így a gyerekük már csak munkás lehetett.

2022. dec. 12. 10:15
 78/99 anonim ***** válasza:
100%

Nekem most hirtelen dzsívíemék ugrottak be, akik most kétségbeesetten bizonygatják már, hogy márpedig ők bizony eredeti guccsit hordanak!!! 😂

Mikor láttunk efféle szánalmas vergődést az igazán komoly és elismert művészektől? 😄

2022. dec. 12. 11:02
 79/99 anonim ***** válasza:
88%

Érdekes értékrenddel rendelkezik a kérdező.

Nekem pl nagyon nincs érzékem sokszor a színek párosításának kiválasztásában. Ezért maradok a fekete, szürke,barna, bèzs,fehér színű ruhák mellett.

Valószínűleg ha lesz gyerekem, ott se biztos hogy sikerül majd a tökéletes színek osszevalogatása.

Én emelem.a kalapom azok előtt a kismamák előtt akik ügyesen meg tudták valósítani a bajuk ruhaszettjeinek beszerzését használtan. Elég nagy munkájukba telik használt ruhát eladni vagy venni. Környezettudatosok az ilyen nők, és semmikeppen se nevezném őket igénytelennek.

2022. dec. 12. 11:13
 80/99 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az, hogy egy ruha márkás, vagy sem és az mennyibe került, semmi köze nincs ahhoz, hogy a szülők igénytelenek-e. Őszinte leszek.

Van az a szint, ahol már pénz olyan szinten nem számít, hogy egy gyereket a 20 ezres "guccsi" cuccban is kienged az ember saralni, mert nem számít. De valljuk be:

1. Elég kevesen élnek ezen a szinten ma Magyarországon.

2. Milyen értékrendet adok át ezzel a gyerekemnek? Foltos lesz, kidobom, és? A mai világban pont egy mérhetetlen erőforrás pazarló életet élünk és akkor leültetem a gyereket gucciban mászni a betonra? Vagy nem adom rá soha többé, mert nem tudom kimosni belőle a fűfoltot, amikor tudom, hogy a holnapi szettje megint ugyanúgy fog járni?

3. Az igazán gazdag emberekről sokszor meg sem mondanád, hogy azok. Pont azért, mert nem érdekli őket a márka, a lógó, a felszín, nem érdekli őket a megítélés és pláne nem alapoznak arra, hogy "szépen felöltözök, hátha akkor kedvesebbek lesznek velem". Nem a szomszédnak, meg Mariskának vásárolnak, hanem maguknak. Egy turis ruha is lehet szép és jó minőségű. Egy gyereken nekem iszonyat taszító, amikor a nagy márkajelek virítanak a hasán. Miért kell már ennyire pici gyerekként "kirakatba" tolni?

Én azt látom, hogy általában azok adnak az ilyenekre, akik amúgy nem tehetnék meg. Lehet, hogy parizert eszünk hó végén, de a legújabb ájfónt megveszem hitelre, meg a gyereknek a vagány cuccot, hogy úgy tűűnjön, mintha valakik lennénk. Szerintem meg nem ettől lesz az ember ember. Ha valaki az alapján ítél meg (pl. te leigénytelenezel), hogy a gyerekemen éppen egy piros naci van micimackós felsővel, mert azt szerette volna felvenni a pasztell rózsaszín über divatos cucc helyett, az szerintem a te szegénységi bizonyítványod, nem az enyém. És a legkevésbé sem érint meg.

Nem vagyunk egyformák, ami neked szép, az lehet, hogy nekem hányinger. Ami nekem szép, az lehet, hogy neked az. De nincs jogunk emiatt ítélkezni egymás felett pont azért, mert ez egy szubjektív téma.

2022. dec. 12. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!