Miért igénytelen sok anyuka a gyerekeket illetően?
Itt az oldalon látom ezt. Hogy minek nézi a színt/mintát valaki, úgysem érdekli a pár hónapos gyereket, mi van rajta. Mikor a terhességem alatt gyerekszoba ötletek felől érdeklődtem, nem egy anyukától megkaptam itt, hogy minek, a gyerek évekig elalszik a mi ágyunkban is, igazából semmire nincs szüksége egy újszülöttnek az anyján kívül. Babakocsinál szintén, sokaknál annyi a kritérium, hogy guruljon…
Miért van ez az igénytelenség benne sok szülőben? Lehet, hogy a gyereknek mindegy, mi van rajta, de én pl. már újszülött korában is szerettem szépen, csinosan felöltöztetni a babát, főleg ha mentünk valahová (már amennyire egy pár hetest lehet csinosan öltöztetni ugye). Igenis néztem vásárlás közben, hogy olyanokat válasszak, amik amellett, hogy kényelmesek, szépek és ízlésesek is. Nem annyi volt a lényeg, hogy jó legyen rá, aztán tökmindegy, hogy fiús/lányos-e, illik-e a többi holmijához, a stílusunkhoz. A babaszobához is rengeteg inspot gyűjtöttem már a terhességem elejétől, nem úgy álltam hozzá, hogy vegyünk egy kiságyat, meg bele egy matracot, aztán tegyük le valahová. Hanem szerettem volna egy saját kis birodalmat a lányunknak, amit később, ahogy nő, tudunk alakítgatni.
Sokaknál olyan, mintha az egész csak valami nyűg lenne, amin legyenek túl minél hamarabb, minél kevesebb pénzből.
Nem, nincsenek komplexusaim. Sőt, nem is vágyom senkinek az elismerésére, dicséretére. Ezzel nyugtatjátok magatokat?
Nem kell, nektek is lesz majd jobb, higgyétek el! Én szurkolok! :)
Úristen de szánalmas itt néhány válaszoló. Nyilván ti lyukas és foltos ruhában jaratjatok a gyerekeiteket , igaz?? Mi nagyon sok ruhát vettünk-kaptunk használtan és nagyon szép ruhák voltak köztük. Soha nem vásárolok több ezerért egy bodyt, főleg, hogy 1 hónap és kinövi. Ettől függetlenül nem öltöztetem a gyerekemet igenytelenul, még ha csak itthon vagyunk akkor sem, ez biztos nagyon felszínes dolog 😁
Aki szerint meg aki megtervezi a gyerekének a szobáját, az nem dolgozik, annak külön gratulálok , penge logika, így tovább
,,Miért sekélyes valaki, aki figyel a környezetére, hogy minden passzoljon mindennel, hogy olyan környezetben éljen, ahol jó körbenézni? Vagy hogy olyan ruhákat ad a gyerekére, vesz fel magára, amiben csinosnak is érzi magát?”
Ha igénytelenség, hogy nem kiegészítőként kezelem a gyerekem, hát legyen. 🙃
Nekem amúgy nem fáj és a legkevésbé sem érdekel hogy milyen csilivili puccparádéba öltözteted a gyereked. Téged miért triggerel ennyire más mit ad a saját gyerekére?
De ki mondta, hogy baj, ha valaki berendezi szépen a gyerekszobát? Én is megtettem félig, minden egyes bútort - amúgy használtan vettem - magam festettem le szépre, passzol hozzá a fal, a szőnyeg meg a vintage képkeretek és a függöny, de tény, hogy a gyereket nem érdekli és őszintén, azóta én se rendezgettem tovább, mert sosem vagyunk a szobájában. Tényleg majdnem mindegy, mintha maradt volna fehér a fal meg veszek hozzá 1-2 bútort, mert max. addig járunk be, míg kivesszük a ruhát a szekrényből.
Azt sem értem, hogy jött ide megint az, hogy a turis ruhák bolyhosak. Mi kb. minden ruháját turiztuk, és egy sem bolyhos, kilószám lehet kapni a le mérőszám turikban a tökéletes állapotú, csinos Next, H&M, F&F ruhákat. Nyilván az ember nem a foltosat, bolyhosat veszi meg turiban sem.
De én írtam, hogy egész nyáron kint volt a gyerek, és azt a foltos ruhát adtam rá, ami épp legfelül volt a szekrényben, mert egy ideig után nincs mosógél, ami kiviszi a piszkot a gyerekruhából. Oké, lehet, hogy a lakásban tartott gyerekeknek, akiknek még a homokozóban is figyelni kell a ruhájára, nem lesz ilyen koszos, nekem az volt a fontos, hogy a gyerek kiélje magát.
Azért poén lett volna mindennap Zarában vinni a veteményesbe :D
"mert akkor kedvesebbek vele és jobb véleménye lesz az emberekről"
Érdekes de az én fiammal akkor is kedvesek ha fülig sárosan sétálunk hazafele. Nem hiszem hogy az a ruhán múlik. Közvetlen, kedves, segítőkész fiú
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!