Miért igénytelen sok anyuka a gyerekeket illetően?
Itt az oldalon látom ezt. Hogy minek nézi a színt/mintát valaki, úgysem érdekli a pár hónapos gyereket, mi van rajta. Mikor a terhességem alatt gyerekszoba ötletek felől érdeklődtem, nem egy anyukától megkaptam itt, hogy minek, a gyerek évekig elalszik a mi ágyunkban is, igazából semmire nincs szüksége egy újszülöttnek az anyján kívül. Babakocsinál szintén, sokaknál annyi a kritérium, hogy guruljon…
Miért van ez az igénytelenség benne sok szülőben? Lehet, hogy a gyereknek mindegy, mi van rajta, de én pl. már újszülött korában is szerettem szépen, csinosan felöltöztetni a babát, főleg ha mentünk valahová (már amennyire egy pár hetest lehet csinosan öltöztetni ugye). Igenis néztem vásárlás közben, hogy olyanokat válasszak, amik amellett, hogy kényelmesek, szépek és ízlésesek is. Nem annyi volt a lényeg, hogy jó legyen rá, aztán tökmindegy, hogy fiús/lányos-e, illik-e a többi holmijához, a stílusunkhoz. A babaszobához is rengeteg inspot gyűjtöttem már a terhességem elejétől, nem úgy álltam hozzá, hogy vegyünk egy kiságyat, meg bele egy matracot, aztán tegyük le valahová. Hanem szerettem volna egy saját kis birodalmat a lányunknak, amit később, ahogy nő, tudunk alakítgatni.
Sokaknál olyan, mintha az egész csak valami nyűg lenne, amin legyenek túl minél hamarabb, minél kevesebb pénzből.
A praktikum nem igénytelenség.
Megfordíthatnám, hogy: miért vagy ilyen felszínes?
Az hol praktikus, hogy ízléstelen ruhákat ad valaki a gyerekére?
Nem felszínesség az, ha pl. a babaszobába olyan bútorokat teszünk, amik illenek a ház többi berendezéséhez, vagy hogy olyan ruhákat adunk a lányunkra, ami amellett, hogy kényelmes, szép is. Itt kihangsúlyoznám, hogy a kényelem nálunk is az első helyen van, de ezt a fő kérdés alatt is írtam.
Mint ahogy (feltételezhetően a te) másik kérdés(ed)nél, itt is az a válasz, hogy a szépség relatív.
Lehet a te általad szépnek hitt ruha a másiknak pont ízléstelennek, giccsesnek, túltoltnak gondolja. Hmm?
Pl: sokkal szívesebben adtam kifejezetten fiú ruhát a lányomra, mert a (természetesen) loknis fürtjeivel, kék szemével abban is túlontúl "csajos" volt (pedig még a "kötelező" fülbevalt se kapta meg), nem éreztem, hogy csupa fidres-fodros rózsaszín darabbal rá kellene erősítenem erre.
Nézd. Engem pl nem erdekel a lakberendezés. Ha tíz percnél tovabb kell "inspókat" gyűjtenem, kifolyik az agyam. En nem bírok es nem is akarok heteket, hónapokat tölteni egy szoba berendezésével. Engem nem hat meg, hogy az en "stílusomat tükrözze" a gyerekem vagy a szobája vagy bármije. Amúgy a jelenlegi lakásunkban nincs is szobája, de maradunk még, pont hogy gyűjtsünk valami olyan újépítésűre, amit megcsinálnak helyettünk és nekem nem kell azzal foglalkozni, hogy milyen színű legyen a csempe, mert nem túlzottan érdekel. Ha valamit elém tesznek, meg tudom mondani, tetszik-e vagy sem. De én sajnálom az időt és az energiát erre. Regebbi, hasznalt bútoraink vannak, felújított lakást vettünk, hogy ne kelljen ilyesmivel foglalkozni. Legyen a cucc minőségi, strapabíró, praktikus színű. Kb ennyi érdekel.
Akkor szerinted én igenytelen vagyok? Mert a környezetem szerint nem. Szeretnek hozzánk jönni az emberek es mindig megjegyzik, milyen jó és hangulatos nálunk.
Na, ez az egész a gyerekruha-vasarlasra is vonatkozik. Nem fogom az összes letező markát levadászni. Én felmegyek a h&m oldalára es bevásárolok a szezonra. Cipőt primigit veszek, mert az tuti jó, nem fogok vadaszgatni masmilyet, esabból valasztunk, ami van. Meg nem mondta.senki, higy a gyerekem ronda lenne vagy igenytelen.
Teged ez erdekel, minket meg nem. Ettől mi nem leszünk igénytelenek, hiaba szeretned.
A legtöbb emberből hiányzik a jóízlés, csak menj ki az utcára, nem törekednek harmóniára, esztétikumra, a háziak sem olyanok. Ez olyan "értelmiségi" kérdés. És lehet, hogy nem tudod mitől látszik valaki pl gazdagnak(ettől!) vagy szebbnek, vagy értelmesebbnek vagy jobbnak nálad, de mi tudjuk, hogy ettől.
Én is mindig arra törekedtem, hogy a gyerekem kellemes benyomást keltsen, mert akkor kedvesebbek vele és jobb véleménye lesz az emberekről(be is vált), de otthon nem számított. Főleg mivel a foltokat nagyon nehéz kiszedni a színesebb ruhákból, leginkább fehérben volt otthon, nyáron meg csak pelusban.
Rossz minőségű anyagot sosem adtam rá, ami szúrt vagy kényelmetlen volt, csak 100% pamut, vagy kasmír, vagy nagyon puha akril, zsenília..
Nekem első a kényelem, utána az esztétikum, utána a praktikum. Mindnek teljesülnie kellett, hogy kintre felvegyen valamit, nincs olyan, hogy vagy egyik vagy másik, mind fontos!
"Hanem szerettem volna egy saját kis birodalmat a lányunknak, amit később, ahogy nő, tudunk alakítgatni."
Az ebben a mondatban található több ellentmondáson hangosan felröhögtem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!