Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért igénytelen sok anyuka a...

Miért igénytelen sok anyuka a gyerekeket illetően?

Figyelt kérdés

Itt az oldalon látom ezt. Hogy minek nézi a színt/mintát valaki, úgysem érdekli a pár hónapos gyereket, mi van rajta. Mikor a terhességem alatt gyerekszoba ötletek felől érdeklődtem, nem egy anyukától megkaptam itt, hogy minek, a gyerek évekig elalszik a mi ágyunkban is, igazából semmire nincs szüksége egy újszülöttnek az anyján kívül. Babakocsinál szintén, sokaknál annyi a kritérium, hogy guruljon…

Miért van ez az igénytelenség benne sok szülőben? Lehet, hogy a gyereknek mindegy, mi van rajta, de én pl. már újszülött korában is szerettem szépen, csinosan felöltöztetni a babát, főleg ha mentünk valahová (már amennyire egy pár hetest lehet csinosan öltöztetni ugye). Igenis néztem vásárlás közben, hogy olyanokat válasszak, amik amellett, hogy kényelmesek, szépek és ízlésesek is. Nem annyi volt a lényeg, hogy jó legyen rá, aztán tökmindegy, hogy fiús/lányos-e, illik-e a többi holmijához, a stílusunkhoz. A babaszobához is rengeteg inspot gyűjtöttem már a terhességem elejétől, nem úgy álltam hozzá, hogy vegyünk egy kiságyat, meg bele egy matracot, aztán tegyük le valahová. Hanem szerettem volna egy saját kis birodalmat a lányunknak, amit később, ahogy nő, tudunk alakítgatni.

Sokaknál olyan, mintha az egész csak valami nyűg lenne, amin legyenek túl minél hamarabb, minél kevesebb pénzből.

2022. dec. 11. 16:05
 61/99 anonim ***** válasza:
82%

Na igen, valaki itt írta, hogy milyen igénytelen egy kisbaba body-harisnya kombóban.

Én meg szeretem, a nagyszülők is napokig emlegették múltkor, hogy milyen borzasztó aranyos volt a harisnyás kis combjával és én is így látom.

Más meg nem cukinak látja benne a gyerekét, hanem igénytelennek ezek szerint. Mert ízlések és pofonok.

Szerintem az a tök gusztustalan, amikor 1-2 éves gyerekeknek lenyírják pár milisre a haját, borzasztónak találom. De sokan meg ezt csinálják, mert ez tetszik nekik.

2022. dec. 11. 21:16
 62/99 anonim ***** válasza:
89%
Engem kifejezetten irritál, ha valaki így gondolkozik, mint te kérdező. Kidobni egy ruhát, mert foltos? Tudod, hogy lassan belefulladunk a ruhszemétbe, azért mert a legtöbb ember igyekszik olyan divatmajom lenni, mint te? A te gyereked is ezen a Földön fog felnőni, itt fog élni. Gondold át, hogy nem lenne-e okosabb továbbadni a ruhát, ami nem tetszik, ha már nem bírsz lemondani a szuper ízléses új darabjaidról, ahelyett, hogy kidobod, és ,,nem halsz bele" egy Zara ruha kidobásába. Az én lányom amúgy normális, nem foltos ruhákban jár, de ő a 3., aki hordja őket, örököltük, ha lesz még gyerekem, ő is fogja majd. Annyi más fontosabb dolog van az életben, mint ez a sok felszíneskedés. De nem fogod úgyse megérteni sose, mert egyszerűbb lenézni másokat, meg elbújni a hamis világba, amit a média teremtett.
2022. dec. 11. 22:09
 63/99 A kérdező kommentje:

Nem azért dobom ki, mert foltos. Hanem mert tudjuk, hogy többet nem adjuk rá.

Nem vagyunk annyira zöldek, hogy erre így külön figyeljünk.

2022. dec. 11. 22:19
 64/99 anonim ***** válasza:
98%

Nekem még az tetszik, mikor egy Zara ruhától már valaki luxusnak képzeli magát, holott az is csak egy gagyi fast fashion márka, nem több.

Az igazi luxus nem a Zaránál kezdődik, ha már...

2022. dec. 11. 22:20
 65/99 anonim ***** válasza:
89%

akikre rá lehet sózni a túlárazott felesleges cuccokat, és ettől ők milyen menőnek hiszik magukat tudod én hogy hívom?

Balek...

2022. dec. 11. 22:35
 66/99 anonim ***** válasza:
97%

,,Nem azért dobom ki, mert foltos. Hanem mert tudjuk, hogy többet nem adjuk rá."

Szerintem te egy troll vagy :D

2022. dec. 11. 22:38
 67/99 anonim ***** válasza:
97%
Ugye senki nem hiszi el, hogy egy igazi előkelő, igényes valaki a gyakori kérdésekre jön ezt megtárgyalni, hogy ő mennyire igényes?:D
2022. dec. 11. 22:40
 68/99 A kérdező kommentje:

"Nekem még az tetszik, mikor egy Zara ruhától már valaki luxusnak képzeli magát, holott az is csak egy gagyi fast fashion márka, nem több.

Az igazi luxus nem a Zaránál kezdődik, ha már..."

Pontosan. De ha nagyobb, minőségibb márkát írok, akkor meg azzal jönnek, hogy hazudok. Ez kb. olyan alsó-középkategória.

2022. dec. 11. 22:44
 69/99 anonim ***** válasza:
100%

Attól h menő ruha van rajtad meg a gyereken még nem vagy értékesebb és igényesebb, mint más.

Eléggé elvagy szállva magadtól.

Ha nem tetszik, ahugy más öltözteti a gyereket nem kell ránézni.

Szomorú, h az emberek mindig mással foglalkoznak. Ha olyan jó életed lenne, mint az a sok gönc, akkor nem azzal foglalkoznák ki mit ad a gyerekre.

2022. dec. 11. 23:38
 70/99 anonim ***** válasza:
81%

Nem azzal van a baj, hogy csinosan öltözteted a babád vagy pazarolsz, de nem is azzal, hogy sokat költesz olyan dolgokra, amiket csak rövid ideig használsz.

Hanem a mentalitásoddal, az arroganciáddal, a felsőbbrendű érzéseddel, a hencegéseddel, a lenéző stílusoddal, a másokról való gondolkodásoddal.

Aki az alsóbb rétegekből származik az gebedjen meg.

Aki megtehetné de nem flancol az igénytelen senki.

Az én nagymamám még napszámosként dolgozott a földeken, most már hajója van a családunknak.

De nem nézem le azt, aki még most is gyári munkás vagy alacsonyabb keresetű.

2022. dec. 11. 23:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!