Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért igénytelen sok anyuka a...

Miért igénytelen sok anyuka a gyerekeket illetően?

Figyelt kérdés

Itt az oldalon látom ezt. Hogy minek nézi a színt/mintát valaki, úgysem érdekli a pár hónapos gyereket, mi van rajta. Mikor a terhességem alatt gyerekszoba ötletek felől érdeklődtem, nem egy anyukától megkaptam itt, hogy minek, a gyerek évekig elalszik a mi ágyunkban is, igazából semmire nincs szüksége egy újszülöttnek az anyján kívül. Babakocsinál szintén, sokaknál annyi a kritérium, hogy guruljon…

Miért van ez az igénytelenség benne sok szülőben? Lehet, hogy a gyereknek mindegy, mi van rajta, de én pl. már újszülött korában is szerettem szépen, csinosan felöltöztetni a babát, főleg ha mentünk valahová (már amennyire egy pár hetest lehet csinosan öltöztetni ugye). Igenis néztem vásárlás közben, hogy olyanokat válasszak, amik amellett, hogy kényelmesek, szépek és ízlésesek is. Nem annyi volt a lényeg, hogy jó legyen rá, aztán tökmindegy, hogy fiús/lányos-e, illik-e a többi holmijához, a stílusunkhoz. A babaszobához is rengeteg inspot gyűjtöttem már a terhességem elejétől, nem úgy álltam hozzá, hogy vegyünk egy kiságyat, meg bele egy matracot, aztán tegyük le valahová. Hanem szerettem volna egy saját kis birodalmat a lányunknak, amit később, ahogy nő, tudunk alakítgatni.

Sokaknál olyan, mintha az egész csak valami nyűg lenne, amin legyenek túl minél hamarabb, minél kevesebb pénzből.

2022. dec. 11. 16:05
 11/99 anonim ***** válasza:
90%

Egy csomó babaruha egy használhatatlan kaki. Hiába hú de szép, ha például alig tudom szerencsétlen fejébe húzni, meg a karját beledugni anélkül, hogy eltörném neki, vagy mikor húú de csini kis fodrok vannak itt-ott, azt alvásnál elnyomja az arcát, meg fekvésnél a hátát a sok fodor.

Vagy például az én gyerekeim az átlagnál hosszabbak, és gyakran lógnak rajtuk a ruhák, mert ami hosszban jó, az máshol lóg, és első blikkre úgy tűnhet, hogy jajj szegény gyerek de "igénytelen", lóg rajta a ruha, mert biztos nagyobb rá.

Érdekes, de viszont az amerikai rokonok által küldött ruhák viszont mindig passzolnak.

Szerencsére nem érdekel ki mit gondol.

Engem sem érdekel kinek miben van a gyereke, de azért mielőtt mondjuk "leigénytelenezel" valakit, nem árt tudni, hogy van-e oka annak az "igénytelenségnek".

2022. dec. 11. 16:53
 12/99 anonim ***** válasza:
86%

Szinte mindent használtan vettünk.

Olyan a dizájn amit jó áron találtunk. Nem fizetek + 10-30ezret valamiért, csak hogy passzoljon valamihez vagy csicsa legyen.

Pár szekrény, asztal házilag készített.

A babát pont nem érdekli h milyen stílusú a kiságy és engem se, ha 60ezer helyett 30ért meg tudtam venni.

Otthon a ruha se érdekel, úgyis le fogja enni az első etetésnél. Még a popója is tiszta kaja ilyenkor.

Első cseresznye kóstolásnál a füle mögött is cseresznye volt.

Van pár csini darab, amit rá adok ha olyan helyre megyünk, ahol látják (mivel télen kezeslábas vagy kabát van rajta).

A kezeslábas és a sapka irtó cuki.

De itthon pl. nem fogom minden evés előtt és után öltöztetni.

Ha ettől igénytelen vagyok hát akkor ez van...

2022. dec. 11. 17:02
 13/99 anonim ***** válasza:
26%

A ruhakat illetoen, en is ugy voltam, hogy en otthonra sem adok ra igenyetlen ruhat, hiszen en latom egesz nap.

Soha nem volt pl. harisnyaban bodyval ( ennel igenytelenebb dolgot nem tudok elkepzelni ) , nem volt foltosban, szakadtban, bolyhosban, macko nadragban. Mar nagyobb, most sincs. Fiu, de vannak fiu legginsek a Zaraban, nem azt mondom, hogy farmerben virit itthon.

Ja, es nem feltetlen kell gazdagnak lenni, a ruhak 80 % at ugy kapjuk, vagy pedig nagyon akciosan vettem / veszem.

A babaszoba az mas, en mindig minimalista voltam, egy hasznalt Mamas and papas kisagy, es hozza illo komod, ennyi volt a baba butor, amit 4 evesen csereltem le egy Ikea agyra, a komod helyett pedig beepitet szekreny van, meg egy konyvespolc.

2022. dec. 11. 17:07
 14/99 anonim ***** válasza:
84%

#13 na mi pont most szoktunk rá a harisnya-budy kombóra :D

A zokni egyszerűen nem marad meg rajta, ha fejre állok se 😬

10 hónapos, ha le van csúszva a zokni én félek, hogy zakózik.

Azon gondolkodtam h csinosabb legyen azért, adnék rá kis szoknyát vagy tényleg csini rövidnacit, de nem találtam jót, + tényleg az első etetésnél pápá a szettnek.

2022. dec. 11. 17:15
 15/99 anonim ***** válasza:
88%

Fura, én sokat olvasgatok itt a kategóriában, de sehol nem olvastam még olyat, hogy mindegy, mit adnak a gyerekre, csak olyan értelemben, hogy ha valaki megkérdezi, kell-e az 500 ezres bababútor vagy 5 ezres Zára body, arra szokták mondani, hogy felesleges, mert a gyereket úgysem érdekli a dolog.

De olyan értelemben, hogy legyen bármilyen igénytelennek öltóztetni, nem láttam, még, szerintem ezt te csak beleképzeled itt kérdésekbe :D

2022. dec. 11. 17:19
 16/99 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem nem igénytelenség, ha valaki nem tölt hónapokat a babaszoba tervezésével. Tudod, van aki dolgozik
2022. dec. 11. 17:24
 17/99 A kérdező kommentje:

Igen, mindenki, aki építkezik például, az meg munkanélküli. Micsoda következtetések... :)

Tehát ha valaki izgatottan készül, várja a babát, sőt, nem annyival tudja le a bevásárlást, hogy vesz egy éppen elérhető kiságyat, az nem dolgozik. Minden nap tanulok itt.

2022. dec. 11. 17:29
 18/99 anonim ***** válasza:
93%

Csomó ruhát kaptunk. Kiválogattam, arra szoktam figyelni, hogy színben menjenek egymáshoz a darabok, de ha pl. nem mostam és csak csíkos zokni marad a pöttyös nacihoz, pont nem dőlök a kardomba. Én az a típus vagyok, aki kócosan, maciban, smink nélkül is simán elszaladok a boltba. Ha ez igénytelenség, hát legyen. Szerintem meg önértékelés, mert pont letojom ki mit gondol rólam és semmi kedvem egy 10 perces vásárlásért fél órát készülni. Ugyanerre fogom tanítani a kislányomat is. Öltözzön fel, sminkelje ki magát, csinálja meg a haját, HA kedve van... De ne csináljon gondot belőle, ha nincs.

Vannak szép ruhái természetesen, de nem abban fest, gyurmázik, eszik, süt, főz, mászik, esik-kel az udvaron, stb. Erre bármilyen cucc jó.

És kimondtad a kulcsmondatot. Azért foglalkozol ezekkel, mert NEKED így tetszik. Ha nagyobb lesz és minden áron kék csíkis pulcsit akar piros kockás nacival hordani, akkor nem engeded, mert igénytelen/nem divatos? :)

Használd ki, amíg annyira pici, hogy semmi beleszólása :)

2022. dec. 11. 17:31
 19/99 anonim ***** válasza:
84%
Nem nevezném igénytelennek azokat az anyákat akik olcsóbb márkákba öltöztetik a gyereküket. Sajnos nem mindenki engedheti meg magának, hogy havi szinten több tízezret költsön ruhákra. Meg azt se hiszem el, hogy nem sajnálod a csili villi, fodros,ízléses ruhát amikor a gyerek egy jó szaftos kajával összekoszolja vagy amikor fetreng a homokozóban vagy a fűben vagy mondjuk összekeni filccel vagy festékkel.
2022. dec. 11. 17:33
 20/99 anonim ***** válasza:
97%
De linkelj már 1-2 olyan kérdést, amiben ilyeneket írtak, még sosem láttam, te meg elvileg láttad már többször itt.
2022. dec. 11. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!