Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért igénytelen sok anyuka a...

Miért igénytelen sok anyuka a gyerekeket illetően?

Figyelt kérdés

Itt az oldalon látom ezt. Hogy minek nézi a színt/mintát valaki, úgysem érdekli a pár hónapos gyereket, mi van rajta. Mikor a terhességem alatt gyerekszoba ötletek felől érdeklődtem, nem egy anyukától megkaptam itt, hogy minek, a gyerek évekig elalszik a mi ágyunkban is, igazából semmire nincs szüksége egy újszülöttnek az anyján kívül. Babakocsinál szintén, sokaknál annyi a kritérium, hogy guruljon…

Miért van ez az igénytelenség benne sok szülőben? Lehet, hogy a gyereknek mindegy, mi van rajta, de én pl. már újszülött korában is szerettem szépen, csinosan felöltöztetni a babát, főleg ha mentünk valahová (már amennyire egy pár hetest lehet csinosan öltöztetni ugye). Igenis néztem vásárlás közben, hogy olyanokat válasszak, amik amellett, hogy kényelmesek, szépek és ízlésesek is. Nem annyi volt a lényeg, hogy jó legyen rá, aztán tökmindegy, hogy fiús/lányos-e, illik-e a többi holmijához, a stílusunkhoz. A babaszobához is rengeteg inspot gyűjtöttem már a terhességem elejétől, nem úgy álltam hozzá, hogy vegyünk egy kiságyat, meg bele egy matracot, aztán tegyük le valahová. Hanem szerettem volna egy saját kis birodalmat a lányunknak, amit később, ahogy nő, tudunk alakítgatni.

Sokaknál olyan, mintha az egész csak valami nyűg lenne, amin legyenek túl minél hamarabb, minél kevesebb pénzből.

2022. dec. 11. 16:05
 51/99 anonim ***** válasza:
100%

,,Miért sekélyes valaki, aki figyel a környezetére, hogy minden passzoljon mindennel, hogy olyan környezetben éljen, ahol jó körbenézni?,,

És miért igénytelen az, aki nem vesz mindenből újat és nem az a fő, h minnél menőbb legyen a gyereke vagy fullos legyen a szobája minden felesleges szírszarral csicsázva?

Te úgy csinálid ahugy akarod, más is.

Van aki túltolja ezt a gyerekszoba /ruha dolgot van, aki tényleg szarik rá. De van köztük rengeteg átmenet is.

Sokszor olyan ruhákat látok gyerekeken, h ha felnőtten lenne kb úgy nézni ki mint egy kva (már bocs!).

Vannak átlag árkategóriában aranyos ruhák. Használtan is jó sokminden, pláne egy 1 2 éves gyereknek, amikor hetek alatt kinövi.

Ha a te gyerekedet a ruha alapján ítélik meg (kedvesebbek vele)... Hát nem tudom, elég felszínes emberekkel vagy körül véve.

"Sokaknál olyan, mintha az egész csak valami nyűg lenne, amin legyenek túl minél hamarabb, minél kevesebb pénzből."

Soknak meg olyan, mindha egy gyerek egy mutogatnivaló dísz lenne és avval dicsekednének, h milyen kis mencik.

2022. dec. 11. 19:21
 52/99 anonim ***** válasza:
100%

Enyém csak használtad hord szinte,de az sem igénytelen,lyukas,foltos,bolyhos,DE azért van ez mert folyton nő és nincs kedvem több ezerért vennem 1 body amikor pikk-pakk kinövi. A másik minek öltöztessem szép ruhába ha egyből lebüfögi,leeszi,belekakil stb. Nincs értelme itthon szép ruhába rakni( itt a tüll szoknyát értem és társait) azért még nem öltöztetem újra mert kimegyünk az utcára,főleg most hogy overált hord. Persze volt szép ruhája szülinapra,lesz most karácsonyra,de ennyi. Tök fölösleges most még a szép ruha,persze később mikor ő igényli akkor is ésszerű határokon belül, de már fog kapni szép ruhát.

Ami a szobát illeti,mi csak kifejtették a falat,de csak egy ringató szék van benne és az ágya,mert a lakás többi része a játszótere, a szobájában csak alszik, így most még nincs értelme telerakni dolgokkal, ahogy nő úgy lesz persze az igényeinek tovább alakítva a szoba,de most még felesleges.

A babakocsiban meg az volt a lényeg,hogy legyen alul nagy csomag tere,összecsukható legyen( most hogy már 1 éves,előtte 3:1-ben babakocsija volt) és könnyű szerkezetű legyen a buszozás miatt, illetve állítható legyen a tolókar,az hogy milyen színű vagy márkájú már teljesen mindegy.

Szóval nálunk nem igénytelenségről van szó, hanem praktikus okai vannak.

4moms helyett egy tök hagyományos elektromos hintát is imádta pedig csak 10 ezer volt használtan és így tovább,nem a márka a lényeg vagy a kinézet hanem a praktikussága a fontos illetve hogy eleget tesz-e a gyerek igényeinek. Amit te csinálsz az neked jó, ezzel nincs is szerintem baj, az már bicskanyitogató hogy más életstílusát leszólod csak mert nem Adidas csukája vagy zara rucija van a gyereknek... ahogy a te életstílusod sem szólhatja le senki,úgy te sem szólhatod le a miénket.

2022. dec. 11. 19:22
 53/99 anonim ***** válasza:
100%
Kifestettük a falat akart lenni.
2022. dec. 11. 19:24
 54/99 anonim ***** válasza:
90%

Engem hidegen hagy más gyereke miben van, mindaddig, míg nem igénytelenez le egy ilyen materialista wannabe burzsuly.

Semmi, ismétlem SEMMI közöd hozzá.

Ideje lenne, ha kinőnél az óvodából, ott szokás az ilyesmi.

A fogalomzavarról meg már ne is beszéljünk. Nézz utána az "igénytelen" szónak előbb, mielőtt használod. A műveltség is az igényesség része. Itt az élő példa arra, hogy nem a ruha teszi az embert. :)

2022. dec. 11. 19:30
 55/99 anonim ***** válasza:
100%

Egy.

Igénytelennek hívni azt, aki nem stílus szerint választ bútorokat akármilyen okból, elég meredek húzás.

(van aki kapja ingyen, veszi használtan olcsón, kiárusítva vagy külföldön még a lomtalanításról is szoktak elhozni)

Kettő.

Az amit te leírtál, ma már nagyon nem menő.

Nettó pazarlás.

Méregdrága ruhát ráadni a gyerekre azért, hogy utána kidobd ha összekeni... erre azért én nem lennék büszke a helyedben.

Nem kell feltétlenül használt ruhát venni/elfogadni, de az amit te mondasz nagyon gáz.

Én nem öltöztetem át a gyereket ha evésnél foltos lesz és a maradandó folttal rendelkező ruhát se dobom ki. Vendégségbe, baba mama klubba, ilyen helyekre csinosan felöltöztetem, de otthon teljesen felesleges flancolni (tegye aki szeretné, de igénytelennek hívni másokat ez miatt nem normális).

2022. dec. 11. 19:56
 56/99 anonim ***** válasza:
33%

Engem a sok gyerekes barátnőm röhögött ki múltkor, mert szeretem szépen öltöztetni a gyerekem.

Sok ruhája van másodkézből, de csak hibátlan állapotú darabokat veszek meg. Többnyire h&m ruhái vannak, de akad 1-1 sinsay és pepcos is, valamint nagyon szeretem a helyi készítők termékeit is.

Nem adok rá disney mintát, nem veszek meg műszálas borzalmakat, nincs neon színű cucca, többnyire pasztell színekben van, és maximum egy ruhadarab mintás rajta.

Itthon általában harisnya+body összeállításban van, amit egyáltalán nem tartok igényesnek, de a panelban ez vált be. Emiatt előnyben részesítem a szoknya résszel egybevarrt bodykat.

Blw-s gyerek, maszatol serényen étkezés közben, de van szuper bebújós, hosszú ujjú előkénk, ami azért a nagyja "áldást" felfogja.

Farmerja egyáltalán nincs, sőt, gumis derekú nadrágja is max 2 van, mert sokkal kényelmesebb neki a passzés derekú, ami nem szorítja pocakban.

Nincs zara ruhája, mert azon az áron inkább támogatok hazai készítőt, akinek a munkáját több méreten át hordhatja az állíthatósága miatt.

Babakocsi témában sosem olvastam olyat, hogy mindegy, csak guruljon... Sőt... Ha valaki olcsón keres kocsit, akkor inkább használtan ajánlanak beszerezni jobb darabokat, mert nagyon nem mindegy, miben van a gyerek. Sokkal több wrtelme van megvenni 100-ért egy használt cybexet, mint 100ért egy új noname kocsit, ami majd szétesik a gyerek alatt.

2022. dec. 11. 20:05
 57/99 anonim ***** válasza:
86%
Őszintén, mi bőven megvehetnénk mindenféle drágaságot a gyereknek, 2-300e forintos babakocsitól kezdve a százezres pelenkázóig, ha szépen elosztjuk a 9 hónap alatt, mire megszületik, és utána vehetnénk bőven a drága márkás cuccokat, hogy havonta újakat kelljen venni. De inkább kihagyom, vettünk használtan 30e forintért normális állapotú, jó minőségű, de nem csiricsáré babakocsit hordozóval mindenféle tartozékkal. Ruhából, amíg pár hónap alatt kinövi és nincs saját ízlése, addig használtakat fogunk venni. A cipőt kivéve, de az inkább a fejlődése miatt, mint bármi másért. És azt a pénzt, amit ezekre a vackokra költhetnénk, ami számunkra csak esztétika, a gyereknek meg annyi sem, inkább félretesszük neki arra a házra, amit felnőtt korára szeretnénk neki megvenni, vagy legalább önerőre. Úgy gondolom, hogy a gyerek felnőtt korára ezért ezerszer hálásabb lesz, mintha mindenféle szép és menő ruhában járattuk volna, amikor a világát sem tudta még, és csilivili pelenkázón töröltük volna a fenekét. Annyira gazdagok viszont nem vagyunk, hogy mindkettőre teljen.
2022. dec. 11. 20:12
 58/99 anonim ***** válasza:
100%

55

Nekünk használtan egy ronda de nagyon kényelmes, szuper kerekekkel felszerelt babakocsi van. Olcsón.

Puff

2022. dec. 11. 20:18
 59/99 anonim ***** válasza:
36%

Ízlèsek és pofonok. Mindenkinek más a fontos az életében.

Nekem pl fontos hogy pamut ágyneműben aludjak otthon, és letisztult legyen az ágynemű. De nem fogom lenézni azt akinél az ágynemű huzat felszerelése összecsapott és műszálas

2022. dec. 11. 20:19
 60/99 anonim ***** válasza:
91%

Az a baj, hogy minden fekete meg fehér. Ha valaki használt ruhát ad, és keveset foglalkozik a babaszobával, az igénytelen. Aki meg drága márkás cuccokat ad, és csillivilli a babaszoba is, az igényes és menő. És pont. És csak ez a kettő létezik, úgy látom, kérdező.

Pedig aztán ennek is, mint mindennek, vannak árnyalatai.

Első körben mindenki úgy csinálja, ahogy jól esik. Te is, mások is. Ha neked vadiúj, csini cuccokban van a babád, és neked ez jó, akkor nem tudom, minek írsz ki kérdést. Ja, de. Tudom. Mert megerősítést vársz, hogy te vagy a szuper anya. Csak az nem ettől leszel. Nyilván jó bemenni egy olyan babaszobába, ahol minden passzol mindenhez. De nem mindenkinek van erre igénye. Sőt, továbbmegyek, van, aki teljesen más környezetben érzi jól magát. Van olyan ismerősöm, ahol mindenhol csetreszek vannak, de szó szerint. Apró, pici tárgyak mindenütt. A plüssöktől a bögréken keresztül az apró csetreszekig. És egy szabad felület nincs. Én nem tudnék így élni, DE mindig szívesen megyek hozzájuk, és sosem szóltam le őket, hogy igénytelenek. Ők így érzik jól magukat. Ennek ellenére nem dörgölöm az orruk alá, hogy bezzeg nálunk a gyerekszobában passzol a szőnyeg a tapétához.

Én mindig figyelek arra, hogy a gyereken passzoljon a nadrág és a felső színben és mintában. Sőt, elmebeteg módon a zokni is. A férjem jókat röhög rajtam. De nálam ez egy hülye berögződés. A ruhái viszont nagyrészt használtak, turiban vagy facebookos csoportban szoktam venni. Vannak új ruhái is, de az kevesebb. Kúszik, leeszi naponta többször, nyakon önti magát vízzel, satöbbi. Ha egy nap egy ruha megy el, az már jó. Amíg pici volt, volt, hogy akár 2x rá tudtam adni pl egy nadrágot. Már esély nincs rá.

Van egy barátnőm, na ő tipikusan az az ember, aki kiveszi a szekrényből az első ruhát, ami a kezébe akad, és azt adja a gyerekre. Sőt, ő maga is így öltözik. De tiszták, nem koszos, nem szakadt ruhákban járnak. Sosem éreztem úgy, hogy igénytelen lenne. Egyszerűen neki nem fontos.

Meg lásd be kérdező, nem egyforma az emberek szépérzéke se. Ami neked szép, lehet, hogy másnak ocsmány, és fordítva.

Sosem felejtem el, annak idején amikor összejöttünk a férjemmel, akkor akart pont új albérletbe költözni. És ott lila és zöld falak voltak. Nekem baromira gusztustalan hatást keltett. De annak, aki előtte ott lakott, így volt jó, ő azért festette olyanra, mert neki tetszik. Ettől még nem igénytelen, mert nekem nem tetszik.

2022. dec. 11. 21:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!