Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért igénytelen sok anyuka a...

Miért igénytelen sok anyuka a gyerekeket illetően?

Figyelt kérdés

Itt az oldalon látom ezt. Hogy minek nézi a színt/mintát valaki, úgysem érdekli a pár hónapos gyereket, mi van rajta. Mikor a terhességem alatt gyerekszoba ötletek felől érdeklődtem, nem egy anyukától megkaptam itt, hogy minek, a gyerek évekig elalszik a mi ágyunkban is, igazából semmire nincs szüksége egy újszülöttnek az anyján kívül. Babakocsinál szintén, sokaknál annyi a kritérium, hogy guruljon…

Miért van ez az igénytelenség benne sok szülőben? Lehet, hogy a gyereknek mindegy, mi van rajta, de én pl. már újszülött korában is szerettem szépen, csinosan felöltöztetni a babát, főleg ha mentünk valahová (már amennyire egy pár hetest lehet csinosan öltöztetni ugye). Igenis néztem vásárlás közben, hogy olyanokat válasszak, amik amellett, hogy kényelmesek, szépek és ízlésesek is. Nem annyi volt a lényeg, hogy jó legyen rá, aztán tökmindegy, hogy fiús/lányos-e, illik-e a többi holmijához, a stílusunkhoz. A babaszobához is rengeteg inspot gyűjtöttem már a terhességem elejétől, nem úgy álltam hozzá, hogy vegyünk egy kiságyat, meg bele egy matracot, aztán tegyük le valahová. Hanem szerettem volna egy saját kis birodalmat a lányunknak, amit később, ahogy nő, tudunk alakítgatni.

Sokaknál olyan, mintha az egész csak valami nyűg lenne, amin legyenek túl minél hamarabb, minél kevesebb pénzből.

2022. dec. 11. 16:05
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 91/99 anonim ***** válasza:
100%

"Nem fogok egy zarás ruha kidobása miatt éjszakákat átzokogni"

Ezt írtad. Meg jössz itt a 4moms hintaszékkel, amiről mindenki tudja, hogy 100 ezres pihenőszék, tehát lényegében te írsz itt igényesség alatt drága holmikról, mintha csak az lehetne igényes.

De egyébként még mindig nem linkeltél be egyetlen kérdést sem, amiben állítólag ilyen igénytelenek a szülők, pedig elvileg sok ilyet olvastál, magad is tettél fel. Még mindig nem tudjuk, hol ez a sok igénytelen szülő, sőt, tulajdonképpen még mindig nem derül ki, mi ez az igénytelenség, amiről beszélsz.

Mert az, hogy valaki tudja, hogy a gyereknek mindegy, mit vesz fel és miben alszik, az önmagában nem igénytelenség, nem biztos, hogy ezért lyukas cipőben még tízszínű ruhában járatja a gyereket. Az sem igénytelenség, hogy valakinél nincs pasztellszínű, Little Dutch fajátékokkal telepakolt, fullra berendezett babaszoba (mondom úgy, hogy mi szépen berendeztük, "pasztellesen", de a szomszéd meg nem és nem érzem, hogy ettől igénytelen lenne, őket szimplán nem érdekli a lakberendezés másban sem).

Szóval írsz itt oldalakon keresztül az igénytelenségről, mintha az igényesség alapja a Pinterestről berendezett babaszoba lenne.

2022. dec. 15. 11:25
 92/99 A kérdező kommentje:

Igen, egy korábbi válaszra reflektálva. Ahol azt taglalták, hogy jaj a Zara babaruhában kivinni játszóterezni a gyereket... Mintha a Zara lenne a minőség legfelsőbb foka. Közben pedig egy sima fast fashion márka, semmi luxus.

Nem fogok linkelgetni itt, ne haragudj. Van egy kislányom itthon, nem fogom keresgélni a kérdéseket. De pl. ez a kérdés is tökéletesen mutatja, sokaknál mi a színvonal. :)

2022. dec. 15. 11:42
 93/99 anonim ***** válasza:
98%

Ja, olvasgatni és hosszú kommmenteket írni ráérsz, de 10 másodperc alatt egy linket betenni nem :D

Ne égesd már magad. Le merem fogadni, hogy re is csak valami felvágós, dizájner cuccos kérdést raktál fel, és ott mondták, hogy a gyereknek mindegy, 1000 vagy 100 ezer forintos cuccokban van-e, és akkor ebbe te azt magyaráztad bele, hogy mindenki igénytelenül járatja a gyerekét. Egy múltkori kérdés jut eszembe, mikor anyuka írta, hogy megy az utcán a Stokke babakocsijával megy az utcán, és látja, hogy mindenki utálkozva még irigykedve néz rá, és miért kell, közben meg valószínűleg senki rá sem nézett, csak szerette volna.

Gáz vagy, kérdező, a mellébeszéléseddel. Ne írjál ki kérdést, ha nem is akarsz érdemben reagálni.

Üdv: egy anyuka, akinek a gyerekének kézzel festett bútorokkal berendezett pasztell babaszobája van és csinos ruhákban jár, mégsem látott itt semmi igénytelenséget a kommentek között.

2022. dec. 15. 12:01
 94/99 anonim ***** válasza:
97%
Amúgy arra miért nem válaszolsz, hogy ez miért érdekel ennyire téged? Szerintem ha rendben lennél saját magaddal, a családoddal, megélnéd az anyaságot boldogan akkor nem azt lesnéd más milyen ruhába öltözteti a gyerekét. Én is szeretem szépen felöltöztetni a gyerekem, nekünk is szerintem tök szép babakocsink van de nem izgat más hogyan csinálja. Nem akarlak bántani, de az ilyen emberekről mindig ordít, hogy valami nem oké.
2022. dec. 15. 12:03
 95/99 anonim ***** válasza:
90%

A kérdező visszaigazolást keresett a saját elképzelésére, és láthatóan teljesen mindegy volt, ki mit ír, ő annyira meg van győződve róla, hogy a magas piedesztálról lenézve jól mérte fel a proli magyarokat, hogy most megveregette a saját vállát: igen, te vagy a tuti.

Mi pedig mind igénytelenek vagyunk, teljesen mindegy, mit mondunk. 🙂

2022. dec. 15. 12:08
 96/99 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem fontos hogy márkás ruci legyen, sőt szinte minden ruhája használt mégis túléli. Fontosabb hogy meglegyenek a fontos fejlesztő játékai ,toronyépítés, formabedobó, lego duplo stb. Tőled azt tanulja hogy úgyis mindent megkap és amint picit karcos akkor kidobjuk hát nem a legjobb értékrend, enyém meg értékelni fogja amit kap és remélhetőleg kamaszként így nem fogja követelni a legújabb mobilt mert az neki jár stb. Inkább te vagy igénytelen ezzel az értékrenddel...
2022. dec. 15. 16:30
 97/99 anonim ***** válasza:
100%

Hagyjátok már, még hazudik is. 😄

Ráadásul az én kommentemet idézgeti, ahol írtam, hogy a Zara is csak fast fashion, már szerinte is az. 😂

2022. dec. 15. 17:14
 98/99 anonim ***** válasza:
88%
Én megvettem a kisfiamnak a Little Dutch faistennyilát, ludas toronyépítőt meg amit akarsz, hogy a finom pasztellszinek fejlesszék a szépérzékét. Le se szarja. Tudod, mi a kedvence? Egy fröccsöntött műanyag kacsalocsoló, egy ronda rikító színű gyerekgitár, meg a színes legók. Egyiket se én vettem. Ezekkel játszik egész nap. Hat ahhoz semmi kedvem, hogy amit én veszek, az sose érdekelje. Innentől kezdve nem fogok tizezreket kiadni esztétikus jatékokra, amik nem érdeklik a gyereket. Nyilvan nem állunk át a fröccsöntött kínai szemétre, de azt megtanultam, hogy a gyereknek szép élénk színű dolgok tetszenek. Az én dolgom akkor ilyeneket megfelelő színvonalon beszerezni. Hát nem úgy fogunk kinézni, mint a skandináv pinterest babaszoba inspók, de a gyerek boldog lesz. Meg kell találni a középutat.
2022. dec. 15. 17:27
 99/99 anonim ***** válasza:
0%

A magyarok nem épp az igényességükről vagy előrelátásukról híresek, így nem meglepő, hogy sok ilyen anyuka.

Egyébként a környezetemben az alacsonyabb végzettségű, szerényebb képességű nők vállalnak inkább gyereket, és jóval korábban, vaghy többet.

2023. febr. 12. 15:50
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!