Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért igénytelen sok anyuka a...

Miért igénytelen sok anyuka a gyerekeket illetően?

Figyelt kérdés

Itt az oldalon látom ezt. Hogy minek nézi a színt/mintát valaki, úgysem érdekli a pár hónapos gyereket, mi van rajta. Mikor a terhességem alatt gyerekszoba ötletek felől érdeklődtem, nem egy anyukától megkaptam itt, hogy minek, a gyerek évekig elalszik a mi ágyunkban is, igazából semmire nincs szüksége egy újszülöttnek az anyján kívül. Babakocsinál szintén, sokaknál annyi a kritérium, hogy guruljon…

Miért van ez az igénytelenség benne sok szülőben? Lehet, hogy a gyereknek mindegy, mi van rajta, de én pl. már újszülött korában is szerettem szépen, csinosan felöltöztetni a babát, főleg ha mentünk valahová (már amennyire egy pár hetest lehet csinosan öltöztetni ugye). Igenis néztem vásárlás közben, hogy olyanokat válasszak, amik amellett, hogy kényelmesek, szépek és ízlésesek is. Nem annyi volt a lényeg, hogy jó legyen rá, aztán tökmindegy, hogy fiús/lányos-e, illik-e a többi holmijához, a stílusunkhoz. A babaszobához is rengeteg inspot gyűjtöttem már a terhességem elejétől, nem úgy álltam hozzá, hogy vegyünk egy kiságyat, meg bele egy matracot, aztán tegyük le valahová. Hanem szerettem volna egy saját kis birodalmat a lányunknak, amit később, ahogy nő, tudunk alakítgatni.

Sokaknál olyan, mintha az egész csak valami nyűg lenne, amin legyenek túl minél hamarabb, minél kevesebb pénzből.

2022. dec. 11. 16:05
 41/99 anonim ***** válasza:
89%
Csak nem sikerült egyetlen kérdést sem belinkelned...
2022. dec. 11. 18:21
 42/99 A kérdező kommentje:
Gondolom akkor nem az anyjára ütött. :)
2022. dec. 11. 18:21
 43/99 anonim ***** válasza:
71%
Jó hogy ennyire ismersz engem. Nem tudtam hogy szomszédok vagyunk. 🤣🤣
2022. dec. 11. 18:23
 44/99 anonim ***** válasza:
86%

De amúgy kérdező, még mindig nem linkeltél egy olyan kérdést sem, amiben ilyeneket írtak, hogy minek akarod dekorálni a szobát - pedig azt mondod, ezt te kérdezted, hol van? -, vagy hogy a babakocsinak elég, ha gurul mrg ilyesmik.

Hol vannak ezek a kérdések ezekkel a kommentekkel? Nyilván azért nem linkeled még a sajátodat sem, mert nem is léteznek, csak te képzelted be...

2022. dec. 11. 18:24
 45/99 anonim ***** válasza:
94%

"mindig arra törekedtem, hogy a gyerekem kellemes benyomást keltsen, mert akkor kedvesebbek vele"

Ezt a mondatot értelmezni sem tudom, komolyan. Van olyan ember, aki attól függően kedves egy gyerekkel, hogy van öltöztetve? A pepco-ruhás gyerekkel nem olyan kedves, mint azzal, aki pasztell dizájner ruhában van?

Mondjuk, mindneki magából indul ki, lehet, aki ezt leírta, ilyen bunkó...

2022. dec. 11. 18:28
 46/99 anonim ***** válasza:
100%

Onnantól kezdve, hogy ez ennyire foglalkoztat, és másokkal foglalkozol és megjegyzéseket teszel rájuk, onnantól válik mindenki számára nyilvánvalóvá a komplexusod.

Hiába írod le ezerszer, hogy nincs.

Egy igazi stílusos személy nem foglalkozik mással, és nem tesz megjegyzéseket. Onnantól kezdve proli leszel, hiába a drága holmi meg a tervezgetés, mert lehet újdonságot mondok vele, de az igazi stílus és igényesség az nem csak a külsőségekben nyilvánul meg, hanem a viselkedésben is.

A gettóban is felvehetik a guccsit, attól még ugyanolyan prolik maradnak.

Lehetsz te akármilyen ruhában, ha a viselkedésed egy zsákfalusi, másokra megjegyzéseket aggató keserű vénassszonyéval vetekszik.

A kevesebb, néha több. Ez a te esetedben is megnyilvánul

2022. dec. 11. 18:33
 47/99 anonim ***** válasza:
100%
Hogy van arra időd, hogy ilyen baromságokon rágódj? Ha te másokkal foglalkozol, ki fog veletek? Se gyerek előtt se most nem érdekel másnál milyen a pelenkázó, meg a gyerek zoknija. Szerintem téged se ez foglalkoztasson, hanem, hogy a sok szép holmi minél koszosabb legyen amikor önfeledten ugrálhat a pocsolyába, mert a gyereked ez érdekli, nem az, hogy az anyja mennyi szipi-szupi csinos göncöt harácsol össze neki.
2022. dec. 11. 18:38
 48/99 anonim ***** válasza:
2022. dec. 11. 18:55
 49/99 anonim ***** válasza:
83%
48, ezt most a másik nickedről, kérdező?
2022. dec. 11. 18:56
 50/99 anonim ***** válasza:
25%
48-as vagyok, de egyszerű a gondolkodasod, kedves utolsó. Gondoltam mostmár idelinkelem, az egyik kérdést, amire szerintem gondolt a kérdező, ha valaki képes ezen fennakadni, mostmár boldog lehet
2022. dec. 11. 19:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!