Miért mondja olyan sok anya, hogy fürödni, se hajat mosni nincs idejük?
"beteszed és vár" Ha te tudsz nyugodtan hajat mosni, úgy hogy közben sír, ordít a babád, akkor persze, hogy van időd. Nekem nem volt lelkiismeretem így tenni. Ez persze, nem jelenti azt, hogy nem volt időm hajat mosni, mert ha végre nagy nehezen elaludt akkor tudtam vagy sokszor bevittem a játszószőnyeget, hordozót etetőszéket és ott volt mellettem miközben hajat mostam.
Nekem anyám volt ilyen, hogy mindenre ez volt a válasza, hogy "hát ott a kiságy ott el van" és csodálkozik, hogy 18 éves korom óta nem tartjuk a kapcsolatot.
Jah, én nem hagytam sírni. 😅 Ha hagyod sírni úgy nyilván van időd mindenre is, vagy ha nyugis gyereked van.
Nekem olyan volt, akit kb. letenni nem lehetett vagy ha igen ringatni kellett az adamo hintában vagy tolni a babakocsit. Úgy nincs időd semmire.
A gyerek előtt én is mondtam, hogy szarul csinálja mindenki (is), majd én, de aztán kiderült, hogy szorongani fog, ha sírni hagyod (új kutatás szerint, ami amúgy szerintem nem igaz, mert engem nem hagytak sírni, aztán írtóra szorongok, de ugye ezen tökre szorongtam, hogy nem sírhat a baba, mert szorongani fog, szóval nem hagytam sírni).
De az már elkapatás, amit ti mondtok. Hiszen kitapasztalja a kicsi, hogy ha sír akkor egyből felveszed, megkapja, amit akar és egy percet se bír egymagában nyugodtan gügyögni. Attól tartanék, hogy majomszerűen elkényesztetném. Utána már semmire nem mondhatsz neki nemet, amit kér, hisztizik boltban meg kell neki venni. Stb.
Nekem nincs gyerekem, szóval tapasztalatokra vagyok kíváncsi. Amúgy nekem ezeket anyukám mondta és valahogy egyetértek vele, én is felnőttem és jó a kapcsolatunk. Nem akarnám, hogy folyton minden egyes percben a gyerek mellett legyek, mert van egy egészséges énidő. Meghát mosni, főzni is kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!