Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A feleségem nem akar gyereket. Váljak, és keressek olyat aki akar, vagy fogadjam el, hogy ez így jó?
3 éve vagyunk házasok, 5 éve vagyunk együtt.(30F/25N)Van kocsi, saját lakás, (panel) nekem állandó munkahelyem van, durván 150000 Ft marad tisztán havonta rezsi+megélhetésre.(Ebből 100K az én részem)
A gond az, hogy a feleségem nem akar gyereket.Minden idegszálával tiltakozik a gyerekvállalás ellen.Megjegyzem az anyósom is támogatja ebben, azt hangoztatja, hogy ő még túl fiatal nagymamának -46 éves- meg hogy "elkapkodtuk" a házasságot, meg hogy ráérünk 10 év múlva gyereket vállalni, stb.
A feleségem legnagyobb problémája az, hogy szerinte nem elég a pénzünk a gyermekvállalásra, meg hogy nem tudja magát elképzelni -jelenleg- anyukaként.(Azzal biztat, hogy ez majd 10 év múlva megváltozik.)
Mit csináljak?Várjak még 1-2-5-10-15-20 évet, hátha a feleségem meggondolja magát, vagy próbáljam meg meggyőzni valahogy, hogy vállaljon gyereket, vagy adjam be a válópert, és keressek olyat, aki hajlandó szülni?
"Nem azt írta, hogy tőle nem akar gyereket. azt írta, hogy egyelőre nem akar gyereket."
Én úgy vágtam le, hogy nem csak az időpontban, de az apa személyében is bizonytalan.
Lehet hogy az anyós biztatgatja a lányt, hogy ne vállaljon gyereket (ilyen-olyan kamu indokokra hivatkozva) mert titokban épp azt akarja hogy mielőbb elváljanak.
A lány meg amilyen buta persze hallgat rá, mert hát ugye "az anyuci az szent".
Kérdező, ha msot belehajszolod egy gyerekbe, lehet 5 év mulva hagy el, mert ő nem ezt akarta...
Hadd élje kicsit ki magát. Hidd el, ha igári, hogy lesz gyerek, lesz is, pár évet vársz, és ennyi. Nem értem, ha szeretitek egymást ez hogy is jelenthet ekkora, váláshoz vezető problémát... Ha meg nem szereted hogy erőszakolhatsz rá ilyesmit? Keress másik nőt, aki szül...
Megint megy a hülyéskedés!
Azt akarják bemagyarázni hogy a Férj nem szereti a feleségét, mert gyereket akar tőle, a feleség meg annyira szereti férjét hogy nem akar gyereket???Micsoda paradox gondolkodás ez?
Az a szeretet és a szerelem jele ha valaki NEM akar a társától gyereket???
Egyébként meg el van baxva az egész! Ha a férj a feleséggel marad, akkor a feleség arra hivatkozva hogy "ne zsarolja őt" elhúzhatja a gyerekvállalást akár 90 éves koráig is.
Ha mégis bevállalja a hölgy a gyereket, akkor meg ott a kétely: Vajon saját jószántából vállalta, vagy csak a férfinak engedett?És bármikor a férje orrára dobhatja: Te akartad ezt a gyereket, nem én...
Egyértelmű:
Válás a legjobb megoldás a későbbi konfliktusok elkerülése érdekében, még akkor is, ha az anyós is ezt akarja.
Meg kellene tudnod, hogy a feleséged fél-e a szüléstől.
Sok nő csak azért nem akar gyereket mert retteg a szülési fájdalomtól. Rosszak az orvosok, nincs korrekt tájékoztatás csak szentimentális és sokféle rémtörténet adja a tapasztalatot.
Én 35 évesen sem akartam gyereket -véletlenül lettem terhes, mert nem vettem komolyan a védekezést sohasem-, a férjem is csak azért, mert már a többieknek volt, és hogy a génállományát továbbvigye a gyerek. Én a szüléstől féltem nagyon, meg attól is, hogy a terhesség alatt nem tudok majd dolgozni egyáltalán. Dolgozni elég jól bírtam, és végül meg lett beszélve a műtét, hogy ne rettegjek, ami nagyon jó volt, mivel pár nap alatt talpra is álltam, és pár hónap múlva teljesen felépültem.
Tápszert kapott a gyerek, így felváltva kellett gondozni, a világ legjobb kisbabája lett, mivel éjjel 11-től reggel 6-ig tudtunk tőle aludni.
Másrészt sok nő szeretné megvalósítani önmagát, amit a gyerekszülés valóban akadályoz.
35 év alatt nem is jó szülni, szerintem, ha valakinek karrier elképzelései vannak. A gyerek valóban akadálya főleg szülői segítség nélkül (nálunk nincs nagyika aki vigyázzon a gyerekre, csak baby-sitter pénzért), hogy karriert fusson be egy nő.
Arra is gondolhatná., hogy nem minden nő szereti, ha eltartják, fél a kiszolgáltatottságtól vagy attól, hogy egyszer a fejéhez vágod, hogy te dolgozol és sok pénzt keresel, hogy neki jó legyen meg a gyereknek.
Amíg a gyerek iskolába nem megy addig a nőt erősen fogja akadályozni mindenben, főleg, ha te játszod a család eltartóját, és nem segítesz a nőnek semmiben, mert az nem elég férfias.
Harmadrészt lehet, hogy te 30 éves vagy, de 40 évesé a gondolkodásmódod, ha nagyon érett vagy akkor jobb ha elválsz, 10 évig nem lehet vita azon, hogy szüljön -e a feleséged vagy ne. Ráadásul a szülés elsősorban őt érinti, te csak a magvaidat szórod el, aztán ha gyereksírást mégsem bírod, fogod magad és lelépsz.
Szerintem túl komolyan veszed a kérdést, ha mindig ilyen vagy mindenben, akkor össze sem kellett volna házasodni.
25 évesen én még tanultam! A feleséged mit csinál?
Az pedig marhaság, hogy a feleség nem szereti a férjet, ha nem akar tőle gyereket, én nagyon szerettem a férjemet mindig. De utáltam orvosokhoz járni, és féltem a szüléstől, meg attól amivel a gyerek nevelése jár.
Ráadásul nekünk nem volt aki segített volna bármiben.
Talán hasznos volt amit írtam, te viszont vagy túl komoly vagy , lazábban kellene kezelned az ügyet.
A legtöbb kisbaba kiválóan udvarol az anyjának, mereszt ezért nem akad olyan anya, aki ne szeretné a sajátját.
A legridegebb gondolkodásmódú nő is a saját gyerekébe 1-2 hét alatt beleszeret örökre, akkor pedig neked nehéz lesz a gyerekkel felvenni a versenyt.
te egy idióta vagy
én elválnék tőled...
Kiréem magamnak hogy minden nő akar gyereket! Mégis miért fáj ez másoknak! Kérdező váljon el ha newki fontosabb a gyerek mint a felesége! Szánalmasnak tartom hogy valaki féloldalnyi értekezést ír és teljesen kikel magából csak azért mert szerinte fiatalon kell szülni és micsoda dolog ha valaki nem akkor szül...-.-"
Van még egy egy két egyéb tévhit is, de hát akinek ilyen rögeszméi vannak az menthetetlen... Pl nagyon nagy tévedés hogy valaki akkor nem akar gyereket ha nem tartha megfelelőnek a párját! Aki tényleg nem akar gyereket, az élete szerelmével sem akar... De hát itt az elfogadás szó ismeretlen... XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!