Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Idén december 13án váltam, a volt feleségem meg december 20án szült gyereket az új kapcsolatából, a gyerekük az én nevemet kapta. Kérdés:mi a jogi útja hogy a gyerek lekerüljön a nevemről? Zoli
Ezt nem igazán értem! Mi volt a megállapodásotok név ügyben? Biztos nem a te gyereked? Miért a te neved lett bemondva az anyakönyvvezetőnél?
Ezek azért nem másodlagos dolgok...
hát én úgy tudom, elvileg még válás után is bizonyos ideig a te nevedet kapja, nem tudom mennyi idő, de ez a 13-20ai időszak még tuti bele esik. Feltéve ha másképp állapodtatok meg??
22L
Szia Zoli!
A gyerek azért kapta a te nevedet, mert a házasság felbontását követően ha x napon belül (úgy 280 nap körül) születik gyerek, akkor automatikusan a volt férje könyvelik a bébit. A gyámhivatalnál, vagy a bíróságon kell kezdeményezni apaság vélelmének megdöntését. Szerintem menj be a gyámhivatalba, és ott elmondják a teendőidet, bár gondolom a valódi apa sem lelkesedik ezért az állapotért, így lehet, összehangoltan kellene intézkednetek.
(ja, még annyit, hogy én meg 14-én váltam el :)
11:15 vagyok
tök mindegy, ha el is hagyta 20.ig a felesége a nevét, ha úgy van, akkor is a volt férj nevét kapja a baba!
szerintem is baromság, de ez van, úgy tudom ezzel az apákat akarják úgymond védeni, vagy mi!
És igen a gyámhivatalnál kellene utána járni!
"Ha a nő házasságának megszűnése után újból házasságot kötött, újabb házasságának fennállása alatt született gyermeke apjának akkor is az új férjet kell tekinteni, ha a korábbi házasság megszűnése és a gyermek születése közt háromszáz nap nem telt el. Abban az esetben, ha ez a vélelem megdőlne - és más személy apasága sem állapítható meg -, a gyermek apjának a korábbi férjet kell tekinteni §."
Itt olvashatsz többet:
na hát akkor szerintem a te nevedet kapja!
ne olvasgass a neten meg hasonlók, beszélj egy illetékessel a gyámhivatalnál, ők majd segítenek, és eligazítanak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!