Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Át írathatom a lakásomat a kislányom nevére, aki nem közös gyerek, a férjem tudta nélkül?
Nem annyira jó ötlet, mert ha kiskorú, akkor egy csomó nehézséget von maga után, ha el akarod adni.
Ha nagykorú, akkor átírathatod, ahhoz csak a tulajdonos beleeggyezése kell. Ajándékozás (vérrokonok között) illetékmentes már.
Az ilyet azért jobb átbeszélni egy ügyvéddel, mert ő a buktatókat és a kiskapukat is ismeri.
De ha a lakást te vitted a kapcsolatba (vagyis nem közösen szerzett vagyon), a te neveden van, akkor az a tied. Mondjuk megint más kérdés, hogy az együtt élés alatt a költségek, a lakáson végzett beruházások hogyan alakultak.
Ha kiskorú, akkor az nehezebb eset. Jó pár kollégám esett abba a hibába, hogy a gyerek nevén volt a lakás, és amikor költségcsökkentés miatt kisebbet akartak venni, a gyámügy közbeszólt, mert az eredeti lakás értékénél kisebbet nem vehettek, vagy a fennmaradó pénzt letétbe kellett tenni, hiszen a kiskorú nem rövidíthető meg.
Mivel nem vagyok sem jogász, sem ügyvéd, csak laikusként hallottam a problémáikat, ezért azt javaslom, járd körül a dolgot ügyvédnél.
OMG! ha a neveden volt a lakás már a házasságkötésetek előtt, akkor nem kell ráíratnod senkire, hiszen az különvagyonnak minősül.
válni készülsz?
(mondom én, hogy nem szabad házasodni :D )
Fölösleges a kérdés, mert:
– ha eleve a te tulajdonod a lakás, akkor át tudod íratni rá, de fölösleges, mert osztozkodni egyébként sem kellene rajta, hiszen a magánvagyonod,
– ha közös tulajdon és osztozkodni kell rajta, akkor átíratni se tudod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!