Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A feleségem nem akar gyereket. Váljak, és keressek olyat aki akar, vagy fogadjam el, hogy ez így jó?
3 éve vagyunk házasok, 5 éve vagyunk együtt.(30F/25N)Van kocsi, saját lakás, (panel) nekem állandó munkahelyem van, durván 150000 Ft marad tisztán havonta rezsi+megélhetésre.(Ebből 100K az én részem)
A gond az, hogy a feleségem nem akar gyereket.Minden idegszálával tiltakozik a gyerekvállalás ellen.Megjegyzem az anyósom is támogatja ebben, azt hangoztatja, hogy ő még túl fiatal nagymamának -46 éves- meg hogy "elkapkodtuk" a házasságot, meg hogy ráérünk 10 év múlva gyereket vállalni, stb.
A feleségem legnagyobb problémája az, hogy szerinte nem elég a pénzünk a gyermekvállalásra, meg hogy nem tudja magát elképzelni -jelenleg- anyukaként.(Azzal biztat, hogy ez majd 10 év múlva megváltozik.)
Mit csináljak?Várjak még 1-2-5-10-15-20 évet, hátha a feleségem meggondolja magát, vagy próbáljam meg meggyőzni valahogy, hogy vállaljon gyereket, vagy adjam be a válópert, és keressek olyat, aki hajlandó szülni?
Értem.
Akkor összesítve:
1/Szégyelljem magam amiért fel mertem hozni a feleségemnek a gyerek témát,
2/Nyugodjak bele hogy nagy valószínűséggel nem lesz közös gyerekünk
3/Mindezt fogadjam el tényként és ne lázadjak
4/Ennek ellenére maradjak vele és ne fussak más nők után
5/És ne "köttessem le magam" és a feleségemnek se javasoljam...
Csak ennyi?
Kérdező, Te ismered a nejedet, Te élsz vele.
A válaszadók adtak egy tükröt eléd, ki így látja -ki úgy és meg is indokolták.
Ha a döntésed meghozod, az abból ered hogy áttekintetted a körülményeket, bevállalod , hogy áldozattal vagy sikerrel jár. Ne a válaszadók ilyen -olyan szubjektív véleményéből vonj egyenleget.... Egyébként úgy érzem ezekből a pontokból, hogy nagyon is megvan a döntésed.(Túl egyoldalra megy a mérleg) Hogy ez jó-e ,tartós tehetetlenség-e , azt gondold át .
Ilyen ok miatt ne válj el. 24 éves voltam, amikor szültem, a volt férjem akkor volt 37, és mivel gyógyszer mellett lettem terhes (utólag kiderült nem is szedhettem volna), és megtartottuk a most 4 éves kisfiunkat, hidd el lehet, hogy csak most érzed azt, hogy gyermeket szeretnél, amikor meg megszületik majd elvárod, hogy csak a feleséged foglalkozzon vele, hiszen te dolgozol, nincs rá időd stb. Ezt tapasztalatból mondom, mert a volt férjemre(most váltunk el) a kisfiunk 8 hónapos korában jött rá, hogy ő mégsem akart sose gyereket, legalábbis olyan elevent nem, mint amilyen lett, és visszacsinálni nem lehet, és most minden problémájáért őt okolja.
Jó tanács, alaposan beszéljétek át a témát, anyóst ne hagyjátok beleszólni, mert nálunk nagyban hozzájárult a kapcsolatunk megromlásáért ő is, hiszen önálló felnőttek vagytok. Viszont ha a feleségednek ennyire számít az anyukája véleménye, akkor valóban lehet, hogy még érettlen a gyermekvállaláshoz, de ezt csak akkor fogod meg tudni tőle, ha kommunikálsz vele. 28L
Én nem értelek téged, kérdező.
Úgyis lesz gyerek, minden nő akar gyereker, főleg ha mondja is, hogy majd lesz 10 év múlva... Azt a 10 évet pedig furfangokkal simán le lehet faragni 5re is, minden nő beindul a pici babák látványára =D
De hogy nem érted ezt meg, hogy 25 évesen nincs kész az anyaságra? Szerintem az egy elég fiatal kor, még élni akar, neki ez nyilván több lemondással fog járni mint neked, ki tudja mennyit segítesz majd neki, hogy torelárod a szexhiányt, a hangualtingadozásoakt, a fáradtságot... az is lehet, hogy nem bízik benned annyira, hogy kitartasz mellete, és veszel le terheket a válláról!
Másrészt 25 éves koromban engem is isten mentsen, hogy szüljek... persze valamikor majd igen. De nem 25 évesen. És szerintem ezzel sokan vannak így, elég hülye dolog hogy erre kényszeríted és nem vagy hajlandó várni kicsit...
Borzasztó nagy lehet a szerelem, mi?
Ha soha nem lesz olyan pillanat amikor mindketten vágynak a gyerekre akkor mi történik?
Annak aki akar gyereket, ezt kötelező lesz elfogadnia?
Add meg a feleségednek amit kér!
Ő azt kéri hogy ne legyen gyerek, akkor tegyél róla, hogy teljesüljön a kívánsága!
Van erre egy 100%-san tuti módszer, szex helyett igyatok egy pohár vizet!(Így -tőled- biztosan nem lesz gyereke, mástól meg ugye mit számít...ha netán megcsal, azt ne vedd magadra, belefér!)
Mindig gondolj arra hogy mi történne ha véletlenül becsúszna a baba, és el kellene vetetnie.(Mert ugye nem akar gyereket, tehát valamit tenni kellene...)
Ha az anyósod sem akar unokát, akkor mond neki hogy vegyen neked gumit, vagy hívd el hogy tartsa a gyertyát, esetleg kérdezd meg hogy kit szánt volna inkább a lánya mellé helyetted...Vagy rúgasd magad tökön vele oszt' jó napot!
Egyébként meg válj el!
Add meg a feleségednek a lehetőséget hogy találjon egy olyan pasit aki normális és aki vagy nem akar neki gyereket csinálni, vagy akinek már ő akar önként szülni...
Az egész a Te hibád, a feleséged fél tőled, nem bízik meg benned, tulajdonképp nem is szeret, egy szánalmas looser vagy!
Keresztkérdés: És aki nem akar gyereket annak kötelező elfogadnia, hogy a párja erőszakoskodik?
Ne legyetek már ennyire gyerekbuz.ik
Ismét eljutottunk ugyanoda:
A férj gyereket akar, a feleség nem, ha nem tudják elfogadni egymás elképzelését, akkor marad a válás.Akár most, akár évek múlva, de ez lesz a vége.
Végig olvastam az egészet és nagyon komolyan elképedtem, milyen indulatokat váltott ki ez a kérdés.
Kedves Kérdező! Szerintem fel kell tenned magadnak néhány nagyon fontos kérdést! Szereted annyira a feleséged, hogy akár éveket várj még teljes bizonytalanságban, akár azzal a lehetőséggel az oldaladon, hogy soha nem fog változni a véleménye?
A kapcsolatotokat te ismered, neked kell leülnöd vele beszélni, hogy esetleg hiányzik -e neki valami,ami miatt nem mer gyermeket vállalni. Vagy egyáltalán alkalmasnak tart-e téged apának.26n
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!