Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A feleségem nem akar gyereket....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A feleségem nem akar gyereket. Váljak, és keressek olyat aki akar, vagy fogadjam el, hogy ez így jó?

Figyelt kérdés

3 éve vagyunk házasok, 5 éve vagyunk együtt.(30F/25N)Van kocsi, saját lakás, (panel) nekem állandó munkahelyem van, durván 150000 Ft marad tisztán havonta rezsi+megélhetésre.(Ebből 100K az én részem)

A gond az, hogy a feleségem nem akar gyereket.Minden idegszálával tiltakozik a gyerekvállalás ellen.Megjegyzem az anyósom is támogatja ebben, azt hangoztatja, hogy ő még túl fiatal nagymamának -46 éves- meg hogy "elkapkodtuk" a házasságot, meg hogy ráérünk 10 év múlva gyereket vállalni, stb.

A feleségem legnagyobb problémája az, hogy szerinte nem elég a pénzünk a gyermekvállalásra, meg hogy nem tudja magát elképzelni -jelenleg- anyukaként.(Azzal biztat, hogy ez majd 10 év múlva megváltozik.)

Mit csináljak?Várjak még 1-2-5-10-15-20 évet, hátha a feleségem meggondolja magát, vagy próbáljam meg meggyőzni valahogy, hogy vállaljon gyereket, vagy adjam be a válópert, és keressek olyat, aki hajlandó szülni?

2010. ápr. 25. 08:12
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/152 anonim ***** válasza:
91%

Ha nem illetek össze egy számodra ilyen kardinális kérdésben, akkor miért vetted el?

A válással várhatsz addig, ameddig még neked elfogadható. Ha azután sem akar gyereket, akkor elválsz. (Akár most, ha nincs türelmed.)

Minden jogod megvan így gondolkodni, ahogy a feleségednek is a maga módján. Ezt miért nem beszéltétek meg az "igen" előtt???

Azért a férfiak sem úgy vannak vele, hogy nekik mindegy, ha 40-45 évesen lesz (első) gyerekük. Nem feltétlenül akar valaki 60 évesen menni a középiskolai ballagásra, esetleg szeretne tartalmas életet a gyerekek kirepülése után is a párjával, nem pedig nyugdíjasként tengődni.

2010. ápr. 25. 11:19
 42/152 anonim ***** válasza:
78%

Azt hiszem itt nagyon sokan el vannak tévedve.

Mi nem ítélkezünk a feleség fölött. Természetesen joga van úgy érzeni hogy nem akar gyereket. DE a férj meg akar, és ez a probléma, neki adunk tanácsot.

Senki nem akarja a feleségét tenyészállatnak, vagy minek hívják egyesek. De mint ahogy a másik félnek is mondanám, ha ha a nő akarna a pasi meg nem, akkor is azt mondanám, hogy ha nem akar gyereket, akkor keressen mást. Egy nő esetében ez sürgősebb dolog, pasi esetében viszont nem annyira.

A kérdezőnek pedig tényleg ajánlom, hogy kezdjen figyelni arra, hogy tényleg szereti-e a felesége, vagy csak elvan a langyosvízben. Ezt neked kell érezned.

2010. ápr. 25. 11:22
 43/152 anonim ***** válasza:
93%
Figyelj aki nem érti az ne magyarázzon. Sokszor igenis nem lehet megmondni hogy miért nem akar valaki! Egyszerűen csak úgy érzi nem kell neki, nem akar és kész. Nem tud mit mondani mert pl van pénze, szerető párja, egészséges, van munkája, nem félti az alakját, nem fél a fájdalomtól, tökéletes gyerekkora volt, stb és egyszerűen csak nem akar... Ennyi. Szóval ez legalább olyan értékű indok mintha felsorol egy könyvnyit. Természetesen lehet hogy van neki megnevezhető indoka. Amúgy szerintem pont ez az indok ami elfogadható amikor egyzerűen csak érzi és az olyanok butaság hogy jaj félek hogy el fogok hízni, meg azt mondja anyám is...
2010. ápr. 25. 11:22
 44/152 anonim ***** válasza:
85%
Attól hogy valaki élete szerelmével van még nem biztos hogy gyereket is akar, ahogy sokan gondolják ("jaj biztos még nem találtad meg az igazit").
2010. ápr. 25. 11:24
 45/152 A kérdező kommentje:

4 évvel ezelőtt (akkor még nem voltunk házasok) megesett a dolog, de sajnos a feleségem elvetélt a korai szakaszban.

Nem hiszem hogy ez akkora traumát okozott volna neki, hogy most teljesen el kellene vetnie a babaprojektet, bár, igaz ami igaz, nem vagyok benne 100%-ig biztos, hogy elvetélt vagy elvetette, mert épp nem voltam itthon...

2010. ápr. 25. 11:29
 46/152 anonim ***** válasza:
23%

Ha a feleséged igazán szeretne, akkor nem ez lenne a véleménye a gyermekvállalásról.

De mivel hogy nem szeret igazán...

(Az ellentettje ennek NEM igaz, vagyis ha a férj igazán szeretné a feleségét akkor nem akarna tőle gyereket...látjuk ugye hogy ez utóbbi gondolat mennyire morbid...)

2010. ápr. 25. 11:39
 47/152 anonim ***** válasza:
91%
Nehogymár ti mondjátok meg, hogy a kérdezőt igazán szereti-e a felesége vagy sem.
2010. ápr. 25. 11:52
 48/152 anonim ***** válasza:
49%

Abszolút felháborító, normálatlan dolognak tartom, hogy a férj 5 év után egyáltalán szóba merte hozni a gyerektémát a feleségének!Legalább 20 évet várnia kellett volna hogy jobban megismerjék egymást!

Sőt!Már azt is elfogadhatatlannak tartom, hogy a férj a feleségétől akar gyereket (és nem mástól).Ez olyan maradi, prűd, konzervatív gondolkodásra vall.Szerintem ha a férj szereti a feleségét, akkor nem csinál neki gyereket!

Ha gyereket akar, akkor csinálja fel a postásnénit, az urológus doktornőt, a pszichiátert vagy a sarki közértben pénztárost!

És akkor boldog lesz a feleség (mert nem lesz gyereke) és boldog lesz a férj (mert lesz gyereke).

Ha ez nem elfogadható megoldás, akkor én kötelezném a férjet hogy köttesse el magát és ne lehessen gyereke, mert teljességgel elfogadhatatlan hogy stresszben tartja a feleségét a gyerektémával!!!

2010. ápr. 25. 12:03
 49/152 anonim ***** válasza:
86%
Teljes máértékben megértem a feleséged hogy még nem akar gyereket...25 évesen szerintem ez nem nagy ördöngősség..főleg manapság..De egyébként ha szereted a feleséged szerintem igazán tudsz várni egy kicsit és nem szaladsz másik nőhöz..
2010. ápr. 25. 12:10
 50/152 anonim ***** válasza:
19%

12:o3 ott a pont...:)

Egy pár választ olvastam el...van köztük szerintem eléggé felháborító is...van aki azt mondja hogy 25 évesen korai szülni...hát azért ez elég meredek túlzás...3o előtt kell szülni, akkor ideális. Ne gyertek nekem ilyen hülyeségekkel, hogy 25 évesen korai...talán 35 évesen kéne szülni, hogy 45 legyen mire a kicsi 1o éves????!!!! hol van az eszetek? Mekkora generációs különbségeket akarok??? minél kevesebb a korkülönbség annál több türelme van az anyának, annál közelebb tud kerülni a gyerekéhez, annál fiatalabban éli meg a gyereke sikereit...előrehaladását...

Én mindenféle képpen fiatalon szeretnék szülni (23 környékén) amennyiben olyan munkám lesz hogy megengedi. De 3o előtt mindenképpen szeretnék 3-at...mindennek megvan a ideje, mint a szalmakalapnak. a gyerekvállalás is ilyen dolog. ha valakinek gondjai vannak, anyagi, egészségügyi stb akkor elfogadható ha tolódik, mert akkor nincs mit tenni...de 25 évesen biztos anyagi háttérrel, szerető férjjel a hátad mögött szerintem aktuális a téma...

NEm tudom miért oltogatjátok a férjet, jogosan repkednek a fejében ezek a gondolatok... sajnos, nem most kellett volna a gyerekvállalás témát felhozni, hanem még esküvő előtt:( ennyiben hiba van, hogy ezt hamarabb kellett volna tisztázni...

de gondolj bele, mire elválsz és találsz egy megfelelő partnert az hány évbe fog telni? Talán addig a feleség is meggondolja magát...

sok sikert. és szerintem emiatt ne válj...

2010. ápr. 25. 12:14
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!