Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A feleségem nem akar gyereket. Váljak, és keressek olyat aki akar, vagy fogadjam el, hogy ez így jó?
3 éve vagyunk házasok, 5 éve vagyunk együtt.(30F/25N)Van kocsi, saját lakás, (panel) nekem állandó munkahelyem van, durván 150000 Ft marad tisztán havonta rezsi+megélhetésre.(Ebből 100K az én részem)
A gond az, hogy a feleségem nem akar gyereket.Minden idegszálával tiltakozik a gyerekvállalás ellen.Megjegyzem az anyósom is támogatja ebben, azt hangoztatja, hogy ő még túl fiatal nagymamának -46 éves- meg hogy "elkapkodtuk" a házasságot, meg hogy ráérünk 10 év múlva gyereket vállalni, stb.
A feleségem legnagyobb problémája az, hogy szerinte nem elég a pénzünk a gyermekvállalásra, meg hogy nem tudja magát elképzelni -jelenleg- anyukaként.(Azzal biztat, hogy ez majd 10 év múlva megváltozik.)
Mit csináljak?Várjak még 1-2-5-10-15-20 évet, hátha a feleségem meggondolja magát, vagy próbáljam meg meggyőzni valahogy, hogy vállaljon gyereket, vagy adjam be a válópert, és keressek olyat, aki hajlandó szülni?
Szerintem a te felfogásod sem igazán jó. Nem bántásból írom. Azt írtad,hogy a szabadságát akkor adta fel,amikor hozzád ment. Attól még,hogy két ember összeházasodik egyiknek sem szabad azt éreznie,hogy ő vagy a másik feladta a szabadságát.
Én 21 évesen szültem az első gyermekemet és nem bántam meg. Azóta született még egy közös baba,de nemsokára válunk a férjemmel (megcsalt). A gyerekeimet imádom és el nem tudnám képzelni nélkülük az életem.
Szerintem a gyerekvállalásnál azt is mérlegelni kell,hogy nagyon sok pár hosszú évekig próbálkozik,mert nem akar összejönni a baba. Egyáltalán nem mindegy,hogy mikor határozza el magát a nejed. Te tudod,hogy milyen erős a kapcsolatotok,de mi van akkor,ha 5 év múlva is azt mondja,hogy nem kell gyerek,pedig Te szeretnél..
Szerintem üljetek le és beszéljétek meg!
Szerintem a feleséged nem tisztel, vagy nem szeret eléggé, vagy nem tőled akar gyereket.(Mondjuk ki.)
Már csak az a kérdés, hogy minek ment hozzád ezek után...
5 éve vagytok együtt, mindketten pont benne vagytok a korban, megvan a megfelelő anyagi körülményetek hozzá...Nem értem mire vár még?A csillagok megfelelő állására, vagy a lottóötösre, vagy egy nálad jobb pasira?
Azon gondolkodj el, hogy mi a garancia, arra, hogy x idő múlva megváltozik a véleménye és hajlandó lesz szülni?Ha semmi garancia nincs erre, akkor tedd fel magadnak a kérdést, hogy elfogadod -e ha nem lesz gyerek, vagy nem...Ha nem, akkor keress mást, ha igen, akkor meg élj boldogan...
Egyébként: A nők egy része valóban nem akar huszonévesen szülni, (amikor még lenne kinek) aztán harmincévesen meg kapkodnak fűhöz-fához, mert ketyeg a biológiai óra, és nincs partner, mert az összes korban hozzá illő férfi vagy foglalt vagy gázos...
Hülegyerek... nem azt mondta, hogy nem akar soha gyereket, hanem azt, hogy nem most!
Ezen mit nem lehet érteni?!
Nincs még itt az ideje!
Ha te ezért szakítani akarsz, akkor nem igazán szereted a nőt...
"25 évesen simán szülhet, anyám 24 éves volt amikor megszülettem.
Ismerek olyat aki 25 évesen már a 3 gyereket várta és nem cigány."
ja...200 éve meg 14 évesen szültek, a nagyanyám 16 évesen szült...azért mert régen így volt, meg mások így csinálják, nem jelenti azt, hogy mindenkinek így kell csinálni
"ja...200 éve meg 14 évesen szültek, a nagyanyám 16 évesen szült...azért mert régen így volt, meg mások így csinálják, nem jelenti azt, hogy mindenkinek így kell csinálni"
De akkor házasságot sem kell kötni és össze sem kell bútorozni...Gondolom nem a férj erőltette a házasságot.
Ha 5 éve együtt vannak, és még nincs gyerek, akkor ott valami gáz van...
És még mindig ott a kérdés: Mi a garancia, hogy a hölgy a későbbiekben majd akar gyereket?
És miért kellene elfogadni a férjnek azt, hogy a felesége nem akar gyereket?
Annyi a lényege, hogy még 35 éves kora előtt legyen meg a baba mert, utána már veszélyes! Én így tudom! Amúgy én is akarok gyereket bár még fiatal vagyok!:S 17/L
ülj le beszélgess el a feleségeddel, hogy te nagyon szeretnél egyet nem muszáj most csak ígérje meg, hogy lesz de még 25 éves kora előtt!
"De akkor házasságot sem kell kötni és össze sem kell bútorozni...Gondolom nem a férj erőltette a házasságot.
Ha 5 éve együtt vannak, és még nincs gyerek, akkor ott valami gáz van... "
Jó, hogy ennyire belelátsz az életükbe. Biztos a nő a szemét, önző, aki ráakaszkodott a férjre és soha nem akar majd gyereket blabla. 5 év az 5 év. Van aki 10 év után dönt úgy, hogy gyereket akar a férjétől/pasijától.
"a lényege, hogy még 35 éves kora előtt legyen meg a baba mert, utána már veszélyes! Én így tudom! Amúgy én is akarok gyereket bár még fiatal vagyok!:S 17/L
ülj le beszélgess el a feleségeddel, hogy te nagyon szeretnél egyet nem muszáj most csak ígérje meg, hogy lesz de még 25 éves kora előtt!"
nem veszélyes utána se, csak nagyobb a kockázat bizonyos betegségekre, és kisebb az esély a teherbe esésre...már nem a középkorban vagyunk, hogy egy 35 éves nő öregnek és nagymamakorúnak számítson, ma egy 35 éves nő nem középkorú vagy öreg, hanem fiatal korosztály felső határa ;)
"De akkor házasságot sem kell kötni és össze sem kell bútorozni...Gondolom nem a férj erőltette a házasságot.
Ha 5 éve együtt vannak, és még nincs gyerek, akkor ott valami gáz van...
És még mindig ott a kérdés: Mi a garancia, hogy a hölgy a későbbiekben majd akar gyereket?
És miért kellene elfogadni a férjnek azt, hogy a felesége nem akar gyereket?"
házasság/összeköltözés nem azt jelenti, hogy azonnal hozzunk össze 8 örököst, ha csak erről szólna elég szomorú lenne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!