Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A feleségem nem akar gyereket. Váljak, és keressek olyat aki akar, vagy fogadjam el, hogy ez így jó?
3 éve vagyunk házasok, 5 éve vagyunk együtt.(30F/25N)Van kocsi, saját lakás, (panel) nekem állandó munkahelyem van, durván 150000 Ft marad tisztán havonta rezsi+megélhetésre.(Ebből 100K az én részem)
A gond az, hogy a feleségem nem akar gyereket.Minden idegszálával tiltakozik a gyerekvállalás ellen.Megjegyzem az anyósom is támogatja ebben, azt hangoztatja, hogy ő még túl fiatal nagymamának -46 éves- meg hogy "elkapkodtuk" a házasságot, meg hogy ráérünk 10 év múlva gyereket vállalni, stb.
A feleségem legnagyobb problémája az, hogy szerinte nem elég a pénzünk a gyermekvállalásra, meg hogy nem tudja magát elképzelni -jelenleg- anyukaként.(Azzal biztat, hogy ez majd 10 év múlva megváltozik.)
Mit csináljak?Várjak még 1-2-5-10-15-20 évet, hátha a feleségem meggondolja magát, vagy próbáljam meg meggyőzni valahogy, hogy vállaljon gyereket, vagy adjam be a válópert, és keressek olyat, aki hajlandó szülni?
Csupán az érdekelne,hogy miért házasodtatok össze?
Egyébként kettővel ezelöttinek:naná,hogy egy 37 éves pasi már nem akar állandóan kigyerekezni.Mert fárasztó.Egy 37 éves nőnek is.Látom azokat,akik későn szülnek,mindenfelé van a kisgyerek mindenféle indokkal,mert sem idegileg,sem fizikailag nem bír vele az anyja.
Egy 35 éves nő nem ott van,mint egy 25 éves.Csak sajna ebbe nem gondolnak sokan bele.Ráadásul a 35 éves nőnekmár az anyja is olyan korban van,hogy nem bír érdemleges nagymama lenni és így "készülnek" a neveletlen,elhanyagolt gyerekek....
Szerintem az asszony tényleg túl fiatal még. Gondolj bele, ha most nem szerez néhány éves tapasztalatot bármilyen munkakörben, helyette otthon marad babázni, akkor közel a harminchoz, kisgyerekkel a "nyakán" ki fogja őt alkalmazni, ha még kezdő munkaerő is? A te havi század nem valami sok, abból nem tudsz eltartani egy családot, nálatok bizony kelleni fog az asszony fizetése is, vagy majd sorban álltok ilyen-olyan segélyekért?
Szerintem igaza van a párodnak, nyugodtan várhattok még, addig pedig tegyetek félre minél több pénzt, hidd el, szükség lesz rá.
"Szerintem az asszony tényleg túl fiatal még."
Ne hülyéskedjünk már!A férjhez menéshez, a házassághoz nem volt túl fiatal?A szexhez nem fiatal???Csak az anyasághoz fiatal?
Ugyan már...Egy felnőtt nőről, ASSZONYRÓL beszélünk, nem egy 14 éves csitriről!
abba nem gondoltál még bele,hogy érzi ő azt rajtad hogy te nem vagy biztos a kapcsolatotokban,egy gyerektől teszed függővé hogy válj vagy sem? Ha beteg lenne,akkor is elhagynád? Ha nem lehetne gyereke,elhagynád? El hát...
és csodálkozol hogy nem akar gyereket szülni ilyen kapcsolatba...
előbb talán bizonyitsd be neki hogy feltétel nélkül szereted,akármi van,rád számithat...
Csak tudnám miért bántja egyesek szemét az, hogy egy nő nem akar gyereket. Mintha olyan sok közük lenne hozzá.
Másik: kérdező, hogy nem sül le a bőr a mocskos pofádról? Itt panaszkodsz a nejedre? Hát milyen férfi vagy te? Nekem úgy tűnik, hogy TE nem vagy biztos a házasságotokban, ezért ragaszkodsz a gyerektémához, azt hiszed, hogy majd az összetart benneteket! Milyen kapcsolat a tiétek, ha még azt sem tudod biztosra, hogy elvetélt-e vagy elvetette-e a gyereketeket pár évvel ezelőtt? Nem volt a kezedben a zárójelentése? Te egy papucs vagy, nem férfi. Röhejes...
Szerintem egy 25éves nőre tényleg nem lehet azt mondani, hogy fiatal a gyerekvállaláshoz. Az, hogy elvetélt, esetleg lehet kihatással a dologra. Én 24évesen vetéltem el és nagyon rossz volt utána a kórházban ahol műtét közben (ki kellett kaparni) üvöltözött velem a doki is meg a nővér is, mert persze nem altattak... nem volt elég a lelki fájdalom... szóval én ezek után két évig nem tudtam elképzelni, h terhes legyek, mert mégegszer tuti nem éltem volna túl sem a vetélést, sem a kórházi helyzetet.
A helyedben beszélgetnék a feleségeddel, h mégis mi az oka annak, h ennyire nem szeretne babát. És azt meg neked kell eldöntened, h szereted e annyira, h adsz neki még 5-10évet és addig élsz bizonytalanságban. Amúgy teljesen megértem a problémádat, nem tudom a többieknek minek kell mkit fikázni.
Gondolom az öt év alatt a férj már eleget bizonyított!
Szerintem nem a férj az aki nem szereti a feleségét eléggé ("tiszta szívéből"), hanem pont fordítva.
A feleségnél van valami hiba, hogy 5 év után még mindig nem akar gyereket és bizonytalan a T-mában, vagy az anyós "pajtás" kever a háttérben, nem ezt a férfit gondolta a lánya mellé, hanem mondjuk egy 5 diplomás közgazdász-ügyvéd-doktor-tanár-mérnököt.
Egyébiránt kicsit furcsa, mert a helyzetek többségében a nők szokták erőltetni a gyerektémát és nem a férfiak.(Kíváncsi lennék fordított helyzetben ha a férj nem akarna gyereket a feleség meg igen, akkor azok, akik most a feleséget védik, kit védenének...)
HA VALAKITŐL NEM AKAROK GYEREKET, AZ EGYET JELENT AZZAL, HOGY ALKALMATLANNAK TARTOM ARRA, HOGY GYERMEKEIM APJA/ANYJA LEGYEN.(Ilyen-olyan indokok végett.)
Ajánld fel a feleségednek a következő lehetőségeket:
1/Rövid időn belül bevállalja a gyereket (még ebben az évben), és az anyóssal megszünteti a kapcsolatot
2/Beadod a válópert és mindketten kerestek olyat aki 100%-ig megfelel az igényeiteknek (a feleséged beismeri hogy nem szeret eléggé, és alkalmatlannak tart arra hogy a gyermekei apja légy)
3/Elmegy a dokihoz és meddővé teteti magát
Egyből ki fog derülni hogy mi is a probléma!
A gyerek kérdés valóban válóok, még akkor is ha más probléma -egyébként- nincs.Ráadásul elég régóta együtt vagytok!
Gondolom az anyós biztosan örülne ha válnátok, és meg is van a jelöltje helyetted, mint ahogy anyukádnak is meg lenne a jelöltje a feleséged helyett.Általában ez így szokott lenni.
:)
Azt viszont nem hinném, hogy a gyerek arra szolgálna, hogy a kapcsolatot összetartsa...nem úgy vettem ki hogy más probléma is lenne, másrészt meg a mai világban az hogy van gyerek, nem azt jelenti egyúttal hogy holtomiglan-holtodiglan...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!