Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A feleségem nem akar gyereket....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A feleségem nem akar gyereket. Váljak, és keressek olyat aki akar, vagy fogadjam el, hogy ez így jó?

Figyelt kérdés

3 éve vagyunk házasok, 5 éve vagyunk együtt.(30F/25N)Van kocsi, saját lakás, (panel) nekem állandó munkahelyem van, durván 150000 Ft marad tisztán havonta rezsi+megélhetésre.(Ebből 100K az én részem)

A gond az, hogy a feleségem nem akar gyereket.Minden idegszálával tiltakozik a gyerekvállalás ellen.Megjegyzem az anyósom is támogatja ebben, azt hangoztatja, hogy ő még túl fiatal nagymamának -46 éves- meg hogy "elkapkodtuk" a házasságot, meg hogy ráérünk 10 év múlva gyereket vállalni, stb.

A feleségem legnagyobb problémája az, hogy szerinte nem elég a pénzünk a gyermekvállalásra, meg hogy nem tudja magát elképzelni -jelenleg- anyukaként.(Azzal biztat, hogy ez majd 10 év múlva megváltozik.)

Mit csináljak?Várjak még 1-2-5-10-15-20 évet, hátha a feleségem meggondolja magát, vagy próbáljam meg meggyőzni valahogy, hogy vállaljon gyereket, vagy adjam be a válópert, és keressek olyat, aki hajlandó szülni?

2010. ápr. 25. 08:12
 111/152 anonim ***** válasza:
13%

Ezt a szerencsétlen lányt a saját anyjától kellene megmenteni..

Tipikus kapott a lányom egy lakást,akkor majd megmondom mit csináljanak...

Ja a lánya nem akarta az esküvőt,talán anyós kapart,hogy diplomás veje legyen?

2010. ápr. 27. 16:27
 112/152 anonim ***** válasza:
65%

Gyorsan válj el,örülj ,hogy nincs gyerek:itt van,ami vár rád különben:

[link]

2010. ápr. 27. 18:32
 113/152 A kérdező kommentje:

Drága Anyósom!

1/A gyermekeidet nem te nevelted fel, hanem a nagymama.(A volt anyósod.)Te sehol nem voltál!(Milyen anya az ilyen???)Tapasztalatod a gyermekvállalás és a gyermeknevelés területén szinte egyenlő a nullával!

2/Annak ellenére hogy nem te nevelted a lányod, most hogy már felnőtt (25 éves) és férjhez ment, mindenáron le akarod kiskorúsitani és bele akarsz avatkozni az életébe (és közvetve az enyémbe is) hogy ne vállaljon gyereket!Az a korszak, amikor az anyai érzéseidet kiélhetted volna már elmúlt, arról a korszakról lekéstél...

3/A lányoddal nem 5 hete vagyok együtt, hanem 5 éve!!!Elég durva megfogalmazás ezután az a részedről hogy ''elkapkodtuk'' a dolgokat...

4/46 éves vagy és nem 19!Nem vagy már fiatal, ilyen korban már minden további nélkül akár nagymama is lehetnél.(Igy legalább netán még a dédunokádat is láthatod, megjegyzem, ez utóbbi dolog sajnos csak keveseknek adatik meg...)

5/Te nyugodtan járhatsz wellnes hétvégére, mehetsz külföldre nyaralni, hiszen se kutyád, se macskád, a fiad a nagymama neveli (ővele él, ő főz, mos rá, stb.) a lányod meg velem van egy háztartásban.Te könnyen beszélsz!

6/A lányodnak 6 bejelentett munkahelye volt az elmúlt 5 évben, de mivel nem birta egyik helyen sem, ezért 1 hét-1 hónap után mindenhonnan leszámolt.(Egyébként van szakmája de abban nem akar dolgozni!)Mostanában valóban magánházaknál takarit heti 2 napot, de azt is sokallja.Nekem állandó bejelentett munkahelyem van már évek óta....

7/Mivel olyan ember vagy, hogy amit adsz, azt a száddal elveszed, ezért -mint azt te is tudod- nem tartunk igényt a támogatásodra.Amivel tartoztam, amit eddig adtál, azt visszaadtam.Levonhattad a konyekvenciát, hogy van nekem elég.Ebből kifolyólag mivel nem kell a kalácsod, a tanácsodra sincs szükségem!Más tollával ne ékeskedj, te nem adtál nekünk semmit.A feleségem a nagyapjától -volt apósod, gyermekeid felnevelője- örökölte a házát, aki ugyanannyira nem kedvelt téged, mint én...mert nem vagy normális.Minket jelenleg csak az én szüleim és a nagymama -volt anyósod- segit...te nem.

8/Te csak a konfliktusokat gerjeszted közöttünk, és ráadásul direkt, mert ugy gondolod, hogy ez a módszer a legmegfelelőbb arra, hogy igy közelebb kerülj a lányodhoz.

9/Mindezek mellett még te vagy megsértődve,és játszod a mártirt, amiért megszüntettem veled minden kapcsolatot!

10/Ennek ellenére mivel a lányoddal meg tudjuk beszélni a dolgainkat és szeretjük egymást, ezért nem adjuk meg neked az az örömet, hogy elváljunk, sőt, mivel kompromisszumot kötöttünk, ezért egy kis idő múlva -akár tetszik, akár nem- nagymama leszel!Természetesen ha lesz unokád,és ha rajtam múlik, nem sűrűn fogod látni.

11/Engem nem érdekel hogy jössz a lányod ballagására vagy sem, csak tartsd meg a tiz lépés távolságot tőlem.

és kedves barátaim, amint látjátok, elérkeztünk a boldog végkifejletig, amint irtam kompromisszumos megoldás született...A többi meg nem számit...

2010. ápr. 27. 19:14
 114/152 anonim ***** válasza:
81%

kompromisszumos megoldás...

aztán majd ne csodálkozz,ha nem fogja szeretni a kényszerből született gyerekét...vagy nem is...téged fog utálni a gyerek miatt, a gyereket szeretni fogja,nem ő tehet róla...

szánalmas vagy kedves kérdező...

2010. ápr. 27. 19:47
 115/152 anonim ***** válasza:
81%
Kompromisszum az hogy az lesz amit te akarsz? :)
2010. ápr. 27. 19:54
 116/152 anonim ***** válasza:
80%
De egy undorító féreg vagy te
2010. ápr. 27. 20:19
 117/152 anonim ***** válasza:
21%
hàt mèg ti:-)
2010. ápr. 27. 20:31
 118/152 anonim ***** válasza:
14%

Hogy irkálhattok ekkora hülyeséget...mivel szabad akarat van, ezért NINCS olyan hogy valaki "kényszerből vállaljon gyereket"!

Senkit nem kényszerítenek arra hogy széttegye a lábát és senki mögött nem áll géppuskás őr, hogy ráerőszakolja a gyermekvállalást!Mi lenne itt a kényszeritő erő?A lánynak saját lakása van, támogatja a nagyanyja, mi az ami kényszerithetné arra, hogy gyereket szüljön, hacsak nem az, hogy szereti a férjét valamint hogy végre nem hallgat az anyukájára -aki fiatal korában nem foglalkozott vele- és belátja, hogy itt az idő a babázásra???(Főleg ha a feleség anyukáján kívül mindenki támogatja ebben.)

Ha szeretik egymást, akkor vállalnak gyermeket ha nem szeretik egymást, akkor nem.Ennyire egyszerű!!!(Hacsak az egyik szereti a másikat, akkor szintén nem vállalnak gyereket, mert akkor aki nem érez semmit, az nem is akar gyereket a másiktól!!!)

A házasság és a gyermekvállalás nem kényszer!Attól függ hogy szeretik egymást, vagy nem.(Legalábbis az első gyereknél mindenképp.)

Kompromisszum az, amit ketten EGYÜTT akarnak.Nem hárman, -az anyósnak ehhez SEMMI de semmi köze, nem is értem miért ugat bele- hanem ketten!Az oltár előtt is ketten álltak, nem hárman az anyóssal!

A házasság lényege pont az: Szeretjük egymást, megbeszéljük a problémáinkat, ha szükséges, meggyőzzük egymást és ketten döntünk a továbbiakról!Ez a gyermekvállalásra is vonatkozik!(Harmadik személy a döntésben NEM vesz részt!)

Ha megszüntetik az anyóssal a kapcsolatot, meg fognak szűnni a konfliktusok kettejük között, családot alapítanak és boldogan élnek holtomiglan-holtodiglan!(Ahogy nekem eddig lejött, csak az anyós keveri a dolgokat köztük.)

Egyébként nem tudom hogy vagytok vele, de én attól szeretnék gyereket, akit teljes szivemből szeretek!És azt hiszem, ez a normális dolog!

Ha szeretik egymást, akkor lesz gyerek, ha nem, akkor nem lesz!

Egyébiránt: Én biztosan besértődnék, ha az anyósom akarná meghatározni, hogy mikor vállalhatok gyereket!Ti hogy vagytok ezzel?

2010. ápr. 27. 22:36
 119/152 anonim ***** válasza:
28%

Egyébiránt: Én biztosan besértődnék, ha az anyósom akarná meghatározni, hogy mikor vállalhatok gyereket!Ti hogy vagytok ezzel?

hasonló koruak vagyunk a párommal mint a kérdező és a felesége

anyám és párom anyja is azon a véleményen van,hogy attól,hogy együtt vagyunk 4 éve,anyagi háttér megvan,imádjuk is egymást,attol még nem kell huszonévesen gyerek...mindketten ugy születtünk hogy fiatalok voltak a szülők,lehet nem mondanak hülyeséget...

ha szülnék egy gyereket,akkor segitenének mindkét oldalról,bár saját lábunkon is megállunk,de van annyi eszünk,hogy MÉG nem...majd 6-8 év mulva igen...és párom az akitől gyereket akarok,de még nem most...utazgatni akarok,másoddiplomát csinálni,karriert épiteni...

minket aapbó ugy neveltek,hogy huzsonévesen ne akarjunk gyereket...normális szülő ezzel jót akar a gyerekének...

N

2010. ápr. 27. 22:45
 120/152 anonim ***** válasza:
13%

Kedves 22:45-s!

Megint nem gondoltad végig a dolgokat:

Mi történik, ha netán a baba nem akarja megvárni a 6-8 évet és véletlenül 1 év után becsúszik?

Elrakatod?

Vagy mi van ha a 4. évben csúszik be?Akkor mit csinálsz?

Ugyanúgy a fennti (kérdező féle) szituációban: Mi van ha 2 hónap múlva véletlenül becsúszik a gyerek?Jön az anyós és ráveszi a lányát hogy vetesse el???

Mert ha véletlenül becsúszna és annak ellenére hogy a feleség nem akart gyereket mégis megtartaná, akkor nem tudom miről beszélünk...

2010. ápr. 27. 23:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!