Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A feleségem nem akar gyereket. Váljak, és keressek olyat aki akar, vagy fogadjam el, hogy ez így jó?
3 éve vagyunk házasok, 5 éve vagyunk együtt.(30F/25N)Van kocsi, saját lakás, (panel) nekem állandó munkahelyem van, durván 150000 Ft marad tisztán havonta rezsi+megélhetésre.(Ebből 100K az én részem)
A gond az, hogy a feleségem nem akar gyereket.Minden idegszálával tiltakozik a gyerekvállalás ellen.Megjegyzem az anyósom is támogatja ebben, azt hangoztatja, hogy ő még túl fiatal nagymamának -46 éves- meg hogy "elkapkodtuk" a házasságot, meg hogy ráérünk 10 év múlva gyereket vállalni, stb.
A feleségem legnagyobb problémája az, hogy szerinte nem elég a pénzünk a gyermekvállalásra, meg hogy nem tudja magát elképzelni -jelenleg- anyukaként.(Azzal biztat, hogy ez majd 10 év múlva megváltozik.)
Mit csináljak?Várjak még 1-2-5-10-15-20 évet, hátha a feleségem meggondolja magát, vagy próbáljam meg meggyőzni valahogy, hogy vállaljon gyereket, vagy adjam be a válópert, és keressek olyat, aki hajlandó szülni?
Teljesen el vagyok bizonytalanodva.Mi a garancia, hogy 35 éves korában TÉNYLEG szeretne majd gyereket?Úgy tűnik semmi!Ha meg nem tud elképzelni a gyereke/gyerekei apjának, akkor minek jött hozzám???
Vagy én vagyok a "bunkó" mert 3 év házasság után gyereket szeretnék???Várnom kellene hogy "jobban megismerjük egymást"? :)))
"feleséged helyében ha megtudnám hogy te emiatt ezen gondolkodsz,első dolgom lenne elválni tőled,és keresni egy olyan férfit,aki nem azért vesz el,hogy gyereket szüljek neki..."
De fordított esetben, ha a feleség akarna gyereket, a férj meg nem, akkor más lenne a véleményed ugye?Mert hát az mááááás....
Teljesen egyetértek a 11:01-sel!!!
Ha a feleség nem akar gyereket, a férj meg ezt nem tudja tolerálni, (mert netán úgy érzi hogy nem bízik meg benne a felesége, vagy nem tiszteli, vagy nem szereti, stb.) akkor váljanak el!
Egyiket sem lehet kényszeríteni!!!
A feleség keressen olyat, akinek nem kell gyerek, vagy akinek hajlandó gyereket is vállalni, a férj meg keressen olyat, aki hajlandó nem csak a felesége, de gyermeke anyja is lenni ha arra kerül a sor.
Gondolom azért házasodtak össze mert szerették egymást, és CSALÁDOT AKARTAK ALAPÍTANI.(Gondolom egyértelmű hogy ez mit jelent...)
"feleséged helyében ha megtudnám hogy te emiatt ezen gondolkodsz,első dolgom lenne elválni tőled,és keresni egy olyan férfit,aki nem azért vesz el,hogy gyereket szüljek neki..."
De fordított esetben, ha a feleség akarna gyereket, a férj meg nem, akkor más lenne a véleményed ugye?Mert hát az mááááás....
első mondat az enyém...
akkor sem lenne más...egy gyereket akarja már mindkét fél...
25 éves a lány...25 éves fiatal,aki attol hogy férjhez ment,nem vágyik még babázásra...
ez miért baj?
"Tehát aki nem akar gyereket annak joga sincs úgy éreznie hogy neki elég család ő és a párja?"
Úgy tűnik, hogy itt a dolgok teljesen összeegyeztethetetlenek. 5 éve vannak együtt, a férj gyereket szeretne a feleség nem. A férj úgy érzi eljött az idő, a feleség úgy érzi hogy nem (és lehet hogy soha nem is fog).
A férj vagy elfogadja, hogy 10 év múlva vagy lesz gyerek, vagy nem (lehet hogy soha nem lesz utódja) vagy otthagyja az asszonyt.
A feleség vagy elfogadja, hogy a férje gyereket szeretne, vagy otthagyja a férjét.
Azonban még mindig nem derült ki, hogy a feleség miért nem akar gyereket (azon felül hogy az anyós biztatgatja hogy ne szüljön).Gondolom ez nem is fog kiderülni, mert a valódi okot nem fogja elárulni a férjének...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!