Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Teljesen kisemmiz, vagy van esélyem?
Férfi vagyok, és fontolgatom a válást.
12 éve vagyunk házasok, semmink nem volt. A feleségem 10 éve nem dolgozik, én havi nettó 400-at keresek. Két kisgyerek van. a két kocsiból, az értékesebb az ő nevén van, mert azt vettük később.
A ház a szocpol miatt 50%-ban az ő nevén van, annak ellenére hogy egy fillért sem adott bele. Kölcsön, tartozás nincs.
Tényleg visz mindent, és utána még nekem kell eltartanom? Vagy, hogy megy az általam, egyedül megszerzett "javak" elosztása?
"A gyerektartást hogyan számolják? Vagy annyit kér amennyit akar?"
Kérni kérhet amennyit akar, de nem biztos hogy megkapja. Ha te ebbe beleegyezel és az összeg reális, akkor a bíró megítéli. Nekünk csak megkérdezte, hogy mind a ketten megfelelőnek tarjuk-e, az igen válasz után minden kötözködés nélkül megítélte.
"Mivel nincs munkahelye, és én jól keresek, ez akár egy kivételes eset is lehet. Vagy nem? "
Nem, ez hétköznapi este. A kivételeset pl. jogdíj.
#00:53
A statisztikákban nem hiszek, mert én is tudok olyanokat készíteni, amilyeneket akarok, úgy hogy közben nem másítom meg az adatokat.
"10 évig nem törődött a gyerekekkel, a bejárónő takarított helyette, nem tett eléd egy meleg ételt, nem vasalta az ingedet amiben elmentél reggel, hogy megkeresd a havi 400 nettót?"
Ezzel azt akarod mondani, hogy a szexet is ki kell fizetnem neki, akárcsak egy hivatásosnak? Annak ellenére, hogy a szolgáltatás még csak silánynak sem volt nevezhető? Amiért ugye egy hivatásos, egy fillért sem kapna.
Szerinted, én 10 évig nem törődtem a gyerekekkel, nem tettem rendbe a házat, udvart, autókat, és nem én fizettem azt az ételt, amit elém, és maga elé is tett, és nem őrájuk költöttem azt a pénzt, amit abban az ingben kerestem, amit én fizettem magamnak, amit az én általam fizetett villannyal, és vasalóval vasalt ki?
7,10 évesek a gyerekek.
A 40%-ot azért sokallanám.
"Amiért ugye egy hivatásos, egy fillért sem kapna. "
De kapna, csak utána már nem őt választanád.
Nem veszem semmibe a háztartási munkát, sőt értékelem, és ezért sem akartam, hogy dolgozzon. De azt elvárnám, hogy a nők is elismerjék, hogy a férjek is dolgoznak. Lehet, hogy ők "csak" elmennek dolgozni (napi 12 órát), míg az asszony főz, mos, takarít..., de ha egy ""csak dolgozó" férj napját is így kirészleteznénk, hidd el sokkal hosszabb lenne a lista. Én konkrétan felújítottam a házat, és környékét, és komfortosabbá is tettem, és folyamatosan fejlesztem, fenntartom. Persze a támogatása, elismerése, nélkül. Ez sem kisebb feladat, mint a házi munka.
Ha takarítónőt, szakácsot, gyereknevelőt, hivatásos hölgyet kellett volna fizetnem, akkor olcsóbban jöttem volna ki.
Arról nem is beszélve, hogy "elválás" esetén nem tarthatnának igényt a fele vagyonra, és a gyerekekre sem.
#01:12 Igen. :-)
Bejáró nő nincsen, és rengeteg gyors/konzerv kaját eszünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!