Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért olyan nagy baj a mai nőknek ha a elvárjàk tőlük a mosogatást meg főzést?
Sok kérdés alatt olvasni hogy totál ki vannak borulva ha egy férfi úgy keres társat (nem cseledet - pót mamit) hogy az adott hölgy szeressen főzni meg rendet tartani. Régen ez volt a normális. Miben változott a mai világ fiatal női?
És még azt is megfigyeltem hogy ha a férfi mamahoteles (jó oke ez 30 évesen már tényleg gond) de ha önálló lakásban él pl albérlet vagy önkormányzati lakás stb azt is minden gennyes szarnak elmondjàk. Egyszóval csak az felelne meg nekik ha a férfinek van saját ingatlana. Azért ez nem túlzás Magyaroszágon? Mikor az átlag bér Budapesten 300 ezer nettó (jóindulattal) hogyan lenne már mindenkinek alap 100 milliós lakása meg 30 milliós autója stb?
319
Ha működik akkor nem hülyeség.
Én a fiókból lusta lennék mindig kivenni egyet. Így megszoktam már évek alatt. A kis kedvenceim után takarítani meg nem fáradság. Pedig van mit… 2 alom tálca , a szőr ott van mindehol ha csak 3 napig nem foglalkozom vele. Stb
320
Nem hasznalom minden nap. Van ez a Sütőpapír vagy nem tudom mi a pontos neve. Az megy az aljára és így a takarítás szinte semmi.
321: Mert az nem 5 Ft, és nem dobsz ki belőle hetente többet...
Hanem EL KELL MOSOGATNI.
A férfi fizessen randin meg teremtse meg az anyagi biztonságot, mert ezek a klasszikus nemi szerepet.
De a férfi takarítson, mosson-főzzön, mert már nem kell a klasszikus nemi szerepek szerint élni!
"Igazi mellédumás nyertes vagy.
Inkább azt írd le mit vársz mit tegyek oda? És te mit nyújtasz a férfinek ha már ételt nem vagy hajlandó adni?"
Kérdező, mikor mondtam, hogy nem főzök? De képzeld szoktam. Sőt. Most jön hozzám át a párom, csináltam New york-i cheesecake-et, csak hogy mást ne mondjak. De! Nem járok át hozzá takarítani, mert DOLGOZOM!!! És ha együtt élnénk, akkor meg felváltva főznénk meg ilyenek, mert neki nem derogál bekapcsolni a tűzhelyet. A vásárlás meg közös, vagy nézzük úgy, mikor ki látja vendégül a másikat.
Szóval hogy én mit várnék? ÖNÁLLÓSÁGOT! A 21. században, mikor minden nap 8 órát dolgozok nehogy már rám várjon minden, mintha a gyerekem lenne a másik. Vagy ha igen, akkor meg én csak 4 órában szeretnék dolgozni, viszem a háztartást aztán a másik vállalja a klasszikus férfi szerepet. DE! Ha már nincs így, akkor mindenkinek kell kötelezettséget vállalni pl: mosás, főzés, takarítás. Ha meg nem élsz együtt a másikkal, mint ahogy MÉG mi sem, akkor MAGADNAK csinálod.
ÉRTEEEEEDDDDD???
326
A mondandód háromnegyedével egyet értek. Miért kellet oda írni a 4 órát meg a klaszikus férfi szerepet?
Számomra nem elfogadott dolog hogy a nő nem dolgozik minimum 8 órában. Ha van gyerek, akkor is 2-3 év után menjen vissza dolgozni. Nincs lógás meg megkönnyített élet. Ingyen élés a férfi pénzéből.
De szerintem ezt direkt írtad oda mert a korábbi válaszokból már leszűrted hogy ez a viselkedési forma engem dühít.
Ha a nő 4 órás munka mellett viszi a teljes háztartást, az nem megkönnyített élet és nem lógás.
Ha a nő 8 órában dolgozik, akkor semmit, de semmit nem várhatsz el tőle csupán azért, mert ő a nő, hanem felezel vele minden terhet. Az is röhejes elvárás, hogy szeressen mosogatni meg főzni, takarítani.
Melyik része nem világos még 33 oldal után se?
328
Érdekes a 30 évvel ezelőtt még képesek voltak 8 órás munka mellett otthon is rendet tartani meg főzni.
De amúgy a házimunka megosztásával nincs baj, de a munkahelyi 8 óra legyen meg. A ferfiak se azért járnak dolgozni mert az hű de nagy élvezet.
"A mondandód háromnegyedével egyet értek. Miért kellet oda írni a 4 órát meg a klaszikus férfi szerepet?
Számomra nem elfogadott dolog hogy a nő nem dolgozik minimum 8 órában. Ha van gyerek, akkor is 2-3 év után menjen vissza dolgozni. Nincs lógás meg megkönnyített élet. Ingyen élés a férfi pénzéből.
De szerintem ezt direkt írtad oda mert a korábbi válaszokból már leszűrted hogy ez a viselkedési forma engem dühít."
Már korábban írtam pár választ - én vagyok a nő, aki részmunkaidőben dolgozik, és akinek a párja fizeti a lakást. Kíváncsi vagyok, miért vált belőled ki egy ilyen szituáció indulatot.
Ideális esetben így nézne ki egy kapcsolat: kétszer 8 óra munka, kétszer 50% házimunka. A valóságban ez inkább így néz ki: kétszer 8 óra munka, 80-20 % házimunka a nő javára, ha gyerek van, ez még jobban lecsökkenhet a férfi részéről. Ezt te korrektnek gondolod? Mert én nem.
Szerintem igenis, ha egy férfi elvárja azt, hogy a felesége/barátnője háziasszonykodjon, akkor teremtse meg a feltételeket, keressen annyit, hogy a nőnek ne kelljen full-time munkát vállalnia - ha ez nem sikerül (vagy nincs meg a közös akarat) akkor meg fogadja el, hogy bizony ő is tündökölhet a házitündér szerepében.
Az meg, hogy az anyasággal kapcsolatban mit gondolsz (lógás, megkönnyített élet) meglehetősen gyomorforgató.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!