Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért tűnnek el a nők amikor elárulom hogy nincsen jogsim? 36F
Sok nő szereti ha ide-oda viszed, mert kényelmes. Nekem pl van jogsim, de autóm nincs mert olyan helyen laktam ahol jó volt a tömegközlekedés. Azóta már vidéken lakom de így is meg tudom oldani a bevásárlást és ha messzebb lévő programom van, az utazást is, mert nem esik le a lábam ha buszra/vonatra kell szállni. Autót vehetsz, jogsit csináltathatsz de anélkül is van élet
Akinek meg ez a prioritás vagy nem úgy áll hozzá, hogy ez nem mérvadó egy kapcsolatban és később még lehet az lelkiekben olyan is.
36/N
Van jogsim és autóm is.
Nekem ez olyan természetes és a mindennapi gördülékeny élethez szükséges dolog mint egy telefon a kezemben.
El nem tudom viszont képzelni, hogy életem hátralévő részében én legyek a párom és majd később a családom egyszemélyes sofőrszolgálata.
Ahogy azt sem tudom elképzelni, hogy egy 36 éves férfinek, hogy nincs erre igénye? Hogy nem érzi, hogy mekkora hátrányban van azzal, hogy nem tud beülni egy autóba és elmenni A-ból B-be, ahogy előttem is írták.
Ez nálam óriási nézetbeli eltérés és teljesmértékben kizáró ok.
"Ahogy azt sem tudom elképzelni, hogy egy 36 éves férfinek, hogy nincs erre igénye? Hogy nem érzi, hogy mekkora hátrányban van azzal, hogy nem tud beülni egy autóba és elmenni A-ból B-be, ahogy előttem is írták."
Mivel van autód, pontosan tudod, hogy mekkora kiadással jár. Akkor most ehhez viszonyítsd a 10 ezer forintos bérletet, ami a mi esetünkben pl. nem csak Pest megyében, de Pesten is érvényes, tehát nekem a munkába járásom kijön havi 10 ezer forintból. A párom autóval jár dolgozni egy közeli városba, havi 50 ezer alatt nem igazán jön ki és akkor még csak a benzint számoltam. Nem mindenki engedheti meg magának és nem mindenkinek fizeti a cég.
43/N
22-es és mi van akkor ( bár már borítékolom a választ ) ha az illető jó tömegközlekedésű helyen lakik, 3-4 megállónyira a metróállomástól? Belváros tömegközlekedéssel 20 perc. Akkor minek tartsak fenn autót? Minek költsek a jogosítványra?
38F incel
Én is UFO lehetek mert sose számított, van e jogsija. Sőt, ma már kifejezetten annak örülök, ha nincs, mert én viszont vezetek és senki mellé nem ülök be szivesen 😂 Apám, tesóm mellé se.
A páromnak azért nincs jogsija, mert sose érdekelte az autózás, vhogy félt motoron is. Ahol élt, ott nem is nagyon tudta volna kihasználni. Pont igy jó.
24
Nagybevásárlás, kirándulás, alapvető mobilitás, nagyobb csomagok szállítása, akár városon belüli közlekedés (40 fokban pl nem annyira kellemes a retkes, büdös villamoson pácolódni) stb.
Mondom ezt úgy, hogy nekem NEM elvárás az autó, de azért ne csináljunk már úgy mintha nem könnyítené meg lényegesen az ember életét.
23,24-es :
Én ezt elsőkörben a jogosítvány hiányára értettem.
Ha valakinek nincs autója bármilyen okból az teljesen érthető és nem is érdekel.
Így tudom mekkora kiadással jár. Én viszonylag későn vettem az első autómat (egy szakadt sz@r suzukit) 27 évesen, addig mindenhova tömegközlekedéssel jártam, akkor úgy is voltam vele, hogy jó ez, teljesen bírható. Viszont mióta autóm van egészen máshogy látom. Akkora kényelmet nyújt, hogy nekem ez megéri a pénzt, ez lenn az utolsó amiről lemondanék.
Ha valaki pesten él az egészen más, ott teljen érthető és logikus a tömegközlekedés.
Én vidéken élek, itt azért más a helyzet.
"24 Nagybevásárlás, kirándulás, alapvető mobilitás, nagyobb csomagok szállítása, akár városon belüli közlekedés (40 fokban pl nem annyira kellemes a retkes, büdös villamoson pácolódni) stb."
Nem a 24-es vagyok, hanem a 23-as, de válaszolnék a felvetéseidre:
- Nagybevásárlás nálunk nem szokott lenni, mivel ketten élünk és értelmetlennek tartjuk a felhalmozást, a 200 méterre lévő boltból pedig bármikor el tudunk hozni valamit úgy, hogy nem szakad le a kezünk.
- Városon belüli közlekedésről annyit, hogy bár városban laktunk, de nem Budapesten, tehát városon belül is mindent elértünk gyalog 10-15 perces sétával.
- Az előző válaszomból adódik, hogy tömegközlekedésre sem voltunk rászorulva.
Mindent összevetve: Igen, az autó kényelmes, sőt sokaknak sajnos túlságosan is, mert képesek 500 méterre is beindítani az autót, ami rohadtul nem tesz jót neki, de biztos tele vannak pénzzel és nem számít. Nekünk annyiból tette kényelmessé az életünket, hogy nem vonattal kell utaznunk, ha túrázni megyünk és mikor házat kerestünk, nyilván sokkal könnyebb volt autóba ülni és úgy nézegetni a kiszemelt házakat.
Viszont oltári drága fenntartani egy autót, akinek van, pontosan tudja, mennyit költ rá havi szinten és azt a pénzt máshonnan veszi el, amire rá tudná költeni vagy akár félretenni. Mi a mai napig ahova lehet, tömegközlekedéssel megyünk, mert jóval olcsóbb.
Vannak olyan ismerőseink, akik az autó + cigi + kávé + esetleg még energiaital kombóra a fél fizetésüket kipengetik. Mi ezeket mind megspóroltuk és arra fordítottuk, hogy szép otthonunk legyen. Ezt csak azért írom, mert sokan nagyon alapvetőnek és nélkülözhetetlennek tartanak egy autót, holott marhára nem az. (És itt most nem azokra gondolok, akik vidéken laknak és nincs lehetőség tömegközlekedéssel utazni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!