Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Manapság milyen pasikat keresnek a nők?
A kérdés nem rám vonatkozik, én már kiöregedtem a társkeresésbōl és házas vagyok, viszont érdekelne, hogy most milyen típusú férfi számít a csajok szemében jó pasinak?
Egyik oldalon a férfias pasikat szidják, hogy a férfiasság káros a társadalomra, stb., máshol pedig azon siránkoznak a nők, hogy a férfiak manapság már olyanok, mint a nők...
Akkor milyen legyen egy férfi?
"77# Meggyőztél. (tényleg!) Ezzel alighanem mindannyian jól járunk."
Azt ugye olvastad, hogy én ezzel nem értek egyet? Pusztán leírtam, hogy mi emögött az elgondolás.
"Kár, pedig olyan meggyőzően írtad le, hogy egy kicsit elhittem."
Túl erősen érvelek a saját álláspontom ellen :D
79. Továbbra se igaz, hogy a nők azért nem kapnak meg állásokat, mert alkalmatlanok rá, pusztán azért nem kapják mert nők, és a munkáltató lenézi őket.
Ez az alap probléma.
82# Meg tudod ez a "Én nem vagyok kvóta párti, DE" nekem a "nem vagyok rasszista, DE" kommunikációs fordulatot idézi, gondoltam nem egészen zárkózol el az ötlettől.
Na jó, viccet félretéve. Ki nem állhatom a társadalommérnökösködést. Hogy majd kvótásat játszunk és attól minden szép és jó lesz. A Numerus clausus óta tudjuk, hova vezetnek az ilyesmik. Persze ott is jót akartak, mint tudjuk (sic!)
84# "Túl erősen érvelek a saját álláspontom ellen :D"
Ne is mondd. Nekem ebből elég sok konfliktusom van :D
85# Vagy mert az első kanyarban összejön vmelyik munkatárssal és szül neki.... Mondjuk.
Nem nézi le a munkáltató! Most akkor személyes: anyám pl. egy tök megbecsült NŐ a munkahelyén! Mind emberileg, mind egzisztenciálisan. És nem multizik, szociális szférában van. És ő még egy tök konzervatív neveltetést kapott! Hogyan sikerült neki? Elmondom: mert kiállt magáért, ahogy a férfiak is vagy kiállnak magukért, vagy nem. Ez mindenki egyéni problémája!
Ha szerinted a férfiak feladata, hogy kivívják a társadalmi elismerést, akkor ugyaezt tudom javasolni a nőknek is ;) És nem a paragrafusok előtt kell kuncsorogni érte, mert elárulom, nem egy törvény fogja nekem megadni a tiszteletet. Törvényből Dunát lehet rekeszteni így is. Azt vagy kivívod magadnak vagy nem.
88. “Vagy mert az első kanyarban összejön vmelyik munkatárssal és szül neki.... Mondjuk.” És meg akarod magyarázni, hogy nem vagy himsoviniszta. 🤦 Drága kenyér!
A nők a tanult tehetetlenségűk miatt nem küzdenek eléggé, erre lettek nevelve, igen szüleik által, és igen a férfiak elnyomása miatt így.
86 - "Meg tudod ez a "Én nem vagyok kvóta párti, DE" nekem a "nem vagyok rasszista, DE" kommunikációs fordulatot idézi, gondoltam nem egészen zárkózol el az ötlettől."
Elzárkózom tőle. Pusztán azért írtam le a kvótáról, amit írtam, hogy egyértelmű legyen, mi az elképzelés mögötte, mert alapvetően annak a híve vagyok, hogy minden ötlet és vélemény érthető legyen (akkor is, ha nem értek vele egyet), hogy aztán mindenki el tudja dönteni, hogy azt érdemes-e megvalósítani.
Ettől függetlenül ellenzem.
85 - "pusztán azért nem kapják mert nők, és a munkáltató lenézi őket."
Valójában azért, mert a férfiak határozottsága jobb bértárgyalóvá teszi őket. Én a személyes környezetemből egyébként az általad leírt dolgokra pont ellenpéldát látok: feleségem, illetve az ő bátyja is informatikus. Feleségem egy határozott, munkájára nagyon igényes nő, nagyon jól halad előre és él a lehetőségeivel. Testvére egy visszafogott, félénk, határozatlan alkat. Hiába ő a férfi, kb. fele akkora fizetést tudott kiharcolni, mint feleségem, aki folyamatosan új lehetőségeket keres.
Nem az történik, hogy a munkáltató azt mondja: "Áh, ez csak egy nő, alkalmatlan lesz mindenre", mint ahogy a feministák előadják, hanem az, hogy a férfiak ÁLTALÁBAN határozottabbak, gyakrabban vállalnak kockázatot és ez segíti a helyzetüket a munkaerőpiacon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!