Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Manapság milyen pasikat keresnek a nők?

Figyelt kérdés

A kérdés nem rám vonatkozik, én már kiöregedtem a társkeresésbōl és házas vagyok, viszont érdekelne, hogy most milyen típusú férfi számít a csajok szemében jó pasinak?

Egyik oldalon a férfias pasikat szidják, hogy a férfiasság káros a társadalomra, stb., máshol pedig azon siránkoznak a nők, hogy a férfiak manapság már olyanok, mint a nők...

Akkor milyen legyen egy férfi?

2024. jún. 16. 06:35
 71/104 A kérdező kommentje:

70 - " F@szt vagy te meggyőzhető. 6 oldalon keresztül magyaráztam, ha nem sikerült felfogni, akkor a kővetkező 6on se fogjátok."

Tudod, ilyen egy vita, felesleges megsértődni azon, hogy nem győzzük meg a másikat. Te is írsz dolgokat, mi is írunk érveket, nem mindenben fogunk egyetérteni. Pl. még mindig nem tudom, mit oldana meg a női kvóta, ha az alkalmazott országokban szart sem ért, mert kijátszható a rendszer. Erre te annyit írsz, "hát hozni kell törvényeket", de nem írsz semmi konkrétumot. Én is pont ugyanezt érzem, hogy nem gondolkodsz el azon, amit írok, csak nyomod a femináci mantrát ész nélkül. Konkrétan rákérdeztem, milyen törvényt hoznál, erre nem jött válasz...

2024. jún. 16. 12:38
 72/104 A kérdező kommentje:
Erre a hisztidre még annyit, hogy pont én írtam egy korábbi javaslatoddal kapcsolatban, hogy egyetértünk, nevezetesen a szülés után járó szabadság egyenlő elosztását. Attól, hogy nem fogunk mindenben egyetérteni, felesleges megsértődni. Persze hisztizve elrohanni a legkönnyebb, ha már érv nincs ;)
2024. jún. 16. 12:40
 73/104 anonim ***** válasza:

71. Azért a sokan jutnak lehetőséghez, és páran visszaélnek vele szitu szerintem nem ellenérv.

Amúgy meg ha a kapitalizmus, meg a cégek olyan jó válogatok, hogy nem kell kvóta, akkor ezt a problémát hogy nem tudják kezelni, a tőkeletesen válogató cégek?

2024. jún. 16. 12:42
 74/104 anonim ***** válasza:

67# "Kell hozni összeférhetetlenségi tőrvényeket".

Ez Magyarországon vicc kategória. Oké, tudom, nem ér azzal érvelni, hogy a világ elbszott és szar, legyen úgy ahogy mondod, törekedjünk a jóra sose szabad feladni. Csakhát ne felejtsük el honnan indulunk.

Nekem nem lenne ellenemre egy olyan világ, ahol mindazon sztereotipikus elvárás, amit jelenelg a férfiakkal szembenn állítanak (-tok?), ki van "vonva", ahogy te fogalmazol, nevezetesen hogy én vagyok az anyagiak elsődleges megteremtője, a családfenntartó stb.stb.stb. Nem is képzelitek, mennyi frusztrációt és terhet vesztek le ezzel a nyakunkról. Mi is felszabadultabbak, boldogabbak lennénk.

Aztán ki-ki érdemei szerint vegyék a bőség kosarából, szeressük, tiszteljük, becsüljük egymást. Lehessünk érzelmesek, ne féljünk sírni, nevetni, szeretni, főzzünk, takarítsunk, mosogassunk, neveljük a gyereket együtt, közösen osszuk fel a feladatokat, tekintsünk egymásra egyenlő félként, partnerekként, barátként, szeretőként, házastársakként. (nem ironizálok!)

Fú ez de szép volt, kicsit meg is könnyeztem... Mondjuk ebben amúgy mi akadályoz meg most? Tényleg az az 5% wage gap? Tényleg már csak az a k. kvóta választ el minket mindettől? Nem vagyok még mindig meggyőződve 100%ban. Na mindegy, csak elgondolkoztam.

2024. jún. 16. 12:43
 75/104 A kérdező kommentje:

"Amúgy meg ha a kapitalizmus, meg a cégek olyan jó válogatok, hogy nem kell kvóta, akkor ezt a problémát hogy nem tudják kezelni, a tőkeletesen válogató cégek?"

A kapitalizmus nem "jó válogató", hanem profitorientált válogató. Nem jóemberkedésből fog munkát adni, hanem azért, mert úgy gondolja, az adott munkavállaló fogja számára a legtöbb profitot termelni.

Én alapvetően azt vallom, hogy tűnjön el minden szexizmus, tűnjön el minden rasszizmus, minden jogalap nélküli diszkrimináció szűnjön meg, de az, ha ezt erőszakkal, törvényekkel, fegyverekkel kényszerítjük ki, az csak ellentétes hatást fog generálni. Tehát, hogy konkrétumot mondjak, beszélhetünk erről társadalmilag, folytathatunk vitákat, esetleg bevezethetjük a feminizmus történetét az oktatásba is, de semmiképp nem kényszeríthetünk nem alapján történő diszkriminációt munkaadókra, vagy politikai pártokra. Amíg a társadalom hozzáállása nem változik, addig nem fog semmire sem vezetni, ha férfiak által irányított bábokat rakunk a vállalatok élére.

2024. jún. 16. 12:48
 76/104 anonim ***** válasza:

"6 oldalon keresztül magyaráztam" ... azt magyaráztad, hogy így meg úgy nézem le a nőket. Hiába fejtettem ki oldalakon keresztül, hogy nem nézem le.

A kvóták gyakorlati potizív hatását kérdőjeleztem meg, erre hoztam példákat meg a kérdező is, de ezekre nem regáltál érdemben, csak lököd tovább ugyanazt a szöveget, hogy mi soviniszták vagyunk és elnyomók. Az agresszív propagandáddal nem tudok mit kezdeni. Vagy beszélgetünk, egymásra reagálva, vagy nincs értelme ennek az egésznek.

2024. jún. 16. 12:50
 77/104 A kérdező kommentje:

74 - Hadd vitatkozzak veled is :D.

"Mondjuk ebben amúgy mi akadályoz meg most? Tényleg az az 5% wage gap? Tényleg már csak az a k. kvóta választ el minket mindettől?"

Én nem vagyok kvóta párti, de a kvótát támogatók érve az, hogy a kvóta rávilágítaná a társadalmat arra, hogy azok a vállalatok is jól működnek, ahol női vezetők vannak, meg azok a pártok is jól kormányoznak, amit nők vezetnek. Mint ahogy az 1. VH után kiderült, hogy a nők is hatékonyan el tudnak látni olyan munkákat, amiről korábban azt gondolták, hogy csak férfiak tudnak végezni.

Tehát elvileg a kvóta változtatna a társadalmi hozzáálláson, mármint a kvótát támogatók szerint.

2024. jún. 16. 12:51
 78/104 anonim ***** válasza:

76. Te vagy az a nyomi, aki szerkint a nők értelmi fogyatékosak. Mégis miért ne néznélek hímsoviniszta elnyomonak?

Továbbra is ott tartunk, hogy a nők sokszor még alkalmasabbak is, mégse veszik fel őket. Mi erre a megoldás, ha nem kvóta? Elv nem vagy soviniszta, tehát szerinted a mostani rendszer nem jó.

2024. jún. 16. 12:58
 79/104 A kérdező kommentje:

78 - "Te vagy az a nyomi, aki szerkint a nők értelmi fogyatékosak."

Ő ennek pont az ellentétét írta, basszus. Azt írta, hogy a kvóta alacsonítja le a nőket a szellemi fogyatékosok szintjére azzal, hogy úgy kezeli őket, mint egy segítségre szoruló csoport, aki egyedül nem képes elérni semmit.

2024. jún. 16. 13:01
 80/104 anonim ***** válasza:

77# Meggyőztél. (tényleg!) Ezzel alighanem mindannyian jól járunk. Hol tudok csatlakozni a férfi feminista klubhoz?

P.S. két diplomás feleségem jönne hozzánk excel táblákat tologatni nettó kétmisiért, hova küldheti a CV-jét? Kicsit unja már a mekit, sok a bunkó vevő :)

2024. jún. 16. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!