Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Manapság milyen pasikat keresnek a nők?
A kérdés nem rám vonatkozik, én már kiöregedtem a társkeresésbōl és házas vagyok, viszont érdekelne, hogy most milyen típusú férfi számít a csajok szemében jó pasinak?
Egyik oldalon a férfias pasikat szidják, hogy a férfiasság káros a társadalomra, stb., máshol pedig azon siránkoznak a nők, hogy a férfiak manapság már olyanok, mint a nők...
Akkor milyen legyen egy férfi?
"A nők a tanult tehetetlenségűk miatt nem küzdenek eléggé, erre lettek nevelve"
Na, akkor most mégsem a munkáltató nézi le őket, hanem nem küzdenek eléggé? Tehát akkor egyetértünk abban, hogy ha egy nő küzd és ugyanolyan határozottsággal megy előre, mint egy férfi, akkor már nincs is az a nagy munkaerőpiaci előnykülönbség a férfi és nő között, mint amit korábban állítottál. Akkor igazából a nők jelleme a meghatározó ez ügyben.
90# Értelek. Nekem tetszik ez az attitűd. A többi részével is nagyon egyetértek, amit (nem nekem címezve ugyan) a bértárgyalási skillekről írtál. Ismerek nagyon hasonló sztorit. És még csak azt sem mondanám, hogy "valakinek a valakije" a nő - nem. Egyszerűen rohadt jól helyezkedik, annyira jó a beszélőkéje, megnyerő a stílusa, folyamatosan keresi a lehetőségeket és pár év alatt nulláról vezető poziig vitte.
89# "És meg akarod magyarázni, hogy nem vagy himsoviniszta"
Nem én gondolom ezt! Ez a CÉGEK logikája, így gondolkodik egy munkáltató, amikor nőket állásinterjúra hív. A gyerekvállalást kockázati tényezőként kezelik, nem véletlenül kezdik az interjú alanyt már az elején személyes kérdésekkel bombázni, van-e kapcsolata, tervez-e gyereket stb.
89# Ez nem hímsovinizmus, szimplán céges logika. Ha elmegy szülni a nő, akkor kiesik a munkából, azaz? Kitlálhatod: nem termel PROFITOT, érted... ? Profit - ez itt a lényeg, a cégek a profitból értenek, létezésük egyedüli célja és értelme, mindent annak rendelnek alá, nem annak, ki mit hord a nadrágjában... Ez maximum a rossszul betanított HR-es cápavámpírra jellemző, aki fotó alapján szűri a jelentkezőket, de amúgy a HR-esek is nők jellemzően ;)
De persze nők még sohasem tettek keresztbe egymásnak, ilyenről még senki nem hallott.....
91# Kezdem érteni a logikát. Ezek így mind, együtt nyomják el. :D Magyarban a főneveknek ugye nincs nemük, de ezek szerint akkor munkáltató = hímnemű, szülőK (így, többes számban) = hímnemű, kapitalizmus = hímnemű, cég = hímnemű.
Ezek mind hímnemű entitások, kvázi FÉRFIAK! :D Ezért a férfielnyomás. (nem számít, hogy az egyik szülő nőnemű, meg mondjuk a vállalat vezető is lehet nő, de ezen a kis jelentéktelen apróságon lapozzunk tovább). A rossz, hímsoviniszta nevelés is a férfi hibája, hiába nevelik közösen a feleséggel, maga a nevelés mint cselekvés FÉRFI!
Oké, de ha a cég is férfi, akkor tessék szépen visszavinni az iphont a boltba, meg úgy kb. minden holmidat, amid van, mert azt mind elnyomó zsarnok cégek állították elő és adták el neked. Azzal, hogy ezeket fogyasztod, te is a férfi kizsákmányolást szolgálod ki! ;)
95 - Egyszerűsítsük le a dolgot, ezentúl írjuk a "férfi" szó helyett azt, hogy "rossz", a "nő" helyett pedig azt, hogy "jó".
Már meg is oldottam a társadalmi gondokat.
95. Egy férfiak által felépített, és sokáig csak férfiak által irányított világban, mégis ki lenne a felelős ha nem a férfiak. A himsoviniszta szövegeiddel te is hozzáteszel ehhez, nincs jogod kihúzni magad ez alól.
“Azzal, hogy ezeket fogyasztod, te is a férfi kizsákmányolást szolgálod ki! ;)” részben igen, más kérdés hogy én próbálok tenni ellen, mert nem szükségszerű hogy így működjön a világ. Te meg azért dolgozol hogy minden maradjon így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!