Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Mi a véleményed a gyerekmentes...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a véleményed a gyerekmentes mozgalomról?

Figyelt kérdés

Redditen kb másfél millióan követik : [link]

A Cambridge-i szótár a "childfree" kifejezést a következőképpen határozza meg: "olyan emberekre utal, akik úgy döntenek, hogy nem vállalnak gyermeket, vagy olyan helyre vagy helyzetre, ahol nincsenek gyermekek". A Collins English Dictionary szintén ragaszkodik a gyermektelen állapot önkéntes aspektusához (childfree : "pozitív döntést hozva, hogy nem vállalnak gyermeket").

Egyesek ezt az életválasztást (különböző okokból) önzőnek, saját életválasztásuk sértésének/elutasításának, jellemhibák bizonyítékának stb. tekintik. Vannak olyan emberek is, akik úgy tűnik, hogy úgy gondolják, hogy minden gyermekmentes embernek valószínűleg gyűlölnie kell a gyerekeket, mert ha tényleg szeretjük a gyerekeket, miért utasítanánk el a gyerekvállalást?

Erről mi a véleményetek?

Egyébként rengeteg olyan sztori van a szubon, hogy a csávó sterli volt, tehát nem lehetett gyereke, erre hopp a csaj bejelentette, hogy terhes és a csávóra akarta fogni, miközben egyértelműen félredugott és még neki állt feljebb.

2021. szept. 28. 11:52
 131/178 anonim ***** válasza:
100%

#130 Ahogy most utánaolvastam, mindkét nemnél feltétel a 40 év, vagy 3 gyerek.

KIVÉVE ha orvosi szempontból indokolt (pl. az általad említett rák, daganat...)

Két embert is ismerek, egy férfit és egy nőt, akinek egészségügyi okokból végeztek ilyen műtétet.

2021. szept. 29. 12:16
 132/178 anonim ***** válasza:
100%
Na, jó tudni. Rossz helyen néztem akkor.
2021. szept. 29. 12:22
 133/178 anonim ***** válasza:
5%
Úgy gondolom, hogy sok itt értetlenkedő, felelősséget nem vállaló, toporzékol ha meghalja azt hogy az élet egy lehetőség, egy ajandék. Mindanyiunk léte ez. Nem villámcsapas következménye, hanem hogy édesanyád akart, és megtartott. Azzal a felfogással amit hirdetsz, most nem lehetnél itt maszatolni☺️☺️☺️
2021. szept. 29. 12:32
 134/178 anonim ***** válasza:
100%

Mindenki éli a maga életét. Ha nem akar benne elvállalni egy olyan kis lényt, ami kvázi élete végéig igényli a sok odafigyelést, szeretetet, energiát, törődést és pénzt, az egy teljesen oké döntés.

Ha anyám nem akart volna engem, akkor nem is akartam volna megszületni. Ismerek olyanokat, akik nagyon szr családi háttérrel rendelkeznek, nem irigylem őket - és nem adnám meg ezt a gyerekeimnek sem, ha nem akarnék gyereket.

2021. szept. 29. 12:38
 135/178 anonim ***** válasza:
100%

"Nem villámcsapas következménye, hanem hogy édesanyád akart, és megtartott."

Dönthetett volna úgyis, hogy elvetet. Joga volt meghozni bármilyen döntést. Akart, megtartott. Én nem akarok gyereket, nem tartanám meg. Ez a lényeg, hogy mindenki tehesse azt, amit akar, senkire ne kényszerítsenek semmit.

2021. szept. 29. 13:04
 136/178 anonim ***** válasza:
100%
Úgy gondolom az az igazán értetlen, aki nem bírja felfogni, hogy nem akar mindenki gyereket és történt vége. Mit kell ezt körbemagyarázni? Mindenki azért vállal felelősséget, amiért akar, pont. Anyámnak semmi köze ahhoz, hogy én szülök-e vagy sem. Ő akart engem, így megtartott, ilyen egyszerű. Dönthetett volna úgy is, hogy elvetet, ugyanis ahhoz is joga lett volna. Ne egy vadidegen akarja már megmondani, hogy kinek miért kell felelősséget vállalnia! De ez a “felelősség” dolog is maximum egy nem kívánt terhességnél merülhet fel, mikor az adott nő dönt, hogy abortuszra megy vagy megtartja. Na de van, aki körültekintően védekezik (nyilván nincs 100%-os védelem, de ez a ritkábbik eset) és nem esik nem kívántan terhebe, az mégis ki felé tartozik bármiféle felelősséggel?? Egy meg nem született, nem létező, képzeletbeli “gyerek” iránt? Ugyan már. Én se szólok bele, ha valaki szül, ő se pofázzon akkor bele az én magánügyembe.
2021. szept. 29. 13:12
 137/178 anonim ***** válasza:
100%

"De ez a “felelősség” dolog is maximum egy nem kívánt terhességnél merülhet fel, mikor az adott nő dönt, hogy abortuszra megy vagy megtartja."

Itt sincs felelősségteljes döntés, mert az embereknek van felelősségük, nem bizonyos cselekedeteknek.

Ha azt mondom, hogy agysebésznek lenni felelősségteljes munka, az nem jelenti azt, hogy aki agysebésznek megy, az automatikusan felelősségteljes ember, hanem azt, hogy ha agysebésznek megyek, felelősséget kell vállalnom mindenért, amit teszek.

Sokan azt hiszik, megszülni egy véletlen gyereket felelősségteljes döntés, pedig nem. Ha tudom, hogy nem akarom a gyereket, de megszülöm, akkor pont felelőtlen vagyok.

2021. szept. 29. 13:29
 138/178 anonim ***** válasza:
100%

137 Igen, maximálisan igazad van, csak arra akartam utalni, hogy abszurd dolog felelősségvállalásról meg felelőtlenségről hablatyolni tudatos gyerek nemvállalás témakörben, mert a világon semmilyen gyerekért nem tartozik felelősséggel az, aki soha nem is vállalt gyereket. Ez azért elég logikus, nem hinném h professzornak kéne lenni ennek belátásához.

Az abortusznál sem az az automatikus felelősségteljes döntés, ha megtartod, mert aki akarata ellenére, külső nyomásra szül, aztán szarik a gyerekre, az aztán minden csak nem felelősségteljes döntés. De hát láthatóan ez sokak tudatáig nem jut el.

2021. szept. 29. 13:34
 139/178 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem ez inkább úgy van, hogy van egy tett, aztán annak a következménye, amire válaszul döntök felelősségteljesen vagy felelőtlenül.

Megtartani és szarni rá, tényleg nem éppen felelősségteljes döntés, de lehet akár állítani magamon egyet és alkalmazkodni a helyzethez, "felnőni" a szülői szerephez. Persze, ez járhat lemondásokkal, de nem feltétlenül. Lehet alternatívan is csinálni, amit eddig csináltál, meglehetősen sok mindent lehet 2, 3 vagy akár többféleképpen csinálni.

2021. szept. 29. 14:10
 140/178 anonim ***** válasza:
100%
Nem nagyon tudok ehhez mit mondani, személy szerint nem tudok állítani magamon, se alkalmazkodni. Eljátszani persze tudom, de az meg egy szar élet.
2021. szept. 29. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!