Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményed a gyerekmentes mozgalomról?
Redditen kb másfél millióan követik : [link]
A Cambridge-i szótár a "childfree" kifejezést a következőképpen határozza meg: "olyan emberekre utal, akik úgy döntenek, hogy nem vállalnak gyermeket, vagy olyan helyre vagy helyzetre, ahol nincsenek gyermekek". A Collins English Dictionary szintén ragaszkodik a gyermektelen állapot önkéntes aspektusához (childfree : "pozitív döntést hozva, hogy nem vállalnak gyermeket").
Egyesek ezt az életválasztást (különböző okokból) önzőnek, saját életválasztásuk sértésének/elutasításának, jellemhibák bizonyítékának stb. tekintik. Vannak olyan emberek is, akik úgy tűnik, hogy úgy gondolják, hogy minden gyermekmentes embernek valószínűleg gyűlölnie kell a gyerekeket, mert ha tényleg szeretjük a gyerekeket, miért utasítanánk el a gyerekvállalást?
Erről mi a véleményetek?
Egyébként rengeteg olyan sztori van a szubon, hogy a csávó sterli volt, tehát nem lehetett gyereke, erre hopp a csaj bejelentette, hogy terhes és a csávóra akarta fogni, miközben egyértelműen félredugott és még neki állt feljebb.
#130 Ahogy most utánaolvastam, mindkét nemnél feltétel a 40 év, vagy 3 gyerek.
KIVÉVE ha orvosi szempontból indokolt (pl. az általad említett rák, daganat...)
Két embert is ismerek, egy férfit és egy nőt, akinek egészségügyi okokból végeztek ilyen műtétet.
Mindenki éli a maga életét. Ha nem akar benne elvállalni egy olyan kis lényt, ami kvázi élete végéig igényli a sok odafigyelést, szeretetet, energiát, törődést és pénzt, az egy teljesen oké döntés.
Ha anyám nem akart volna engem, akkor nem is akartam volna megszületni. Ismerek olyanokat, akik nagyon szr családi háttérrel rendelkeznek, nem irigylem őket - és nem adnám meg ezt a gyerekeimnek sem, ha nem akarnék gyereket.
"Nem villámcsapas következménye, hanem hogy édesanyád akart, és megtartott."
Dönthetett volna úgyis, hogy elvetet. Joga volt meghozni bármilyen döntést. Akart, megtartott. Én nem akarok gyereket, nem tartanám meg. Ez a lényeg, hogy mindenki tehesse azt, amit akar, senkire ne kényszerítsenek semmit.
"De ez a “felelősség” dolog is maximum egy nem kívánt terhességnél merülhet fel, mikor az adott nő dönt, hogy abortuszra megy vagy megtartja."
Itt sincs felelősségteljes döntés, mert az embereknek van felelősségük, nem bizonyos cselekedeteknek.
Ha azt mondom, hogy agysebésznek lenni felelősségteljes munka, az nem jelenti azt, hogy aki agysebésznek megy, az automatikusan felelősségteljes ember, hanem azt, hogy ha agysebésznek megyek, felelősséget kell vállalnom mindenért, amit teszek.
Sokan azt hiszik, megszülni egy véletlen gyereket felelősségteljes döntés, pedig nem. Ha tudom, hogy nem akarom a gyereket, de megszülöm, akkor pont felelőtlen vagyok.
137 Igen, maximálisan igazad van, csak arra akartam utalni, hogy abszurd dolog felelősségvállalásról meg felelőtlenségről hablatyolni tudatos gyerek nemvállalás témakörben, mert a világon semmilyen gyerekért nem tartozik felelősséggel az, aki soha nem is vállalt gyereket. Ez azért elég logikus, nem hinném h professzornak kéne lenni ennek belátásához.
Az abortusznál sem az az automatikus felelősségteljes döntés, ha megtartod, mert aki akarata ellenére, külső nyomásra szül, aztán szarik a gyerekre, az aztán minden csak nem felelősségteljes döntés. De hát láthatóan ez sokak tudatáig nem jut el.
Szerintem ez inkább úgy van, hogy van egy tett, aztán annak a következménye, amire válaszul döntök felelősségteljesen vagy felelőtlenül.
Megtartani és szarni rá, tényleg nem éppen felelősségteljes döntés, de lehet akár állítani magamon egyet és alkalmazkodni a helyzethez, "felnőni" a szülői szerephez. Persze, ez járhat lemondásokkal, de nem feltétlenül. Lehet alternatívan is csinálni, amit eddig csináltál, meglehetősen sok mindent lehet 2, 3 vagy akár többféleképpen csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!