Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Mi a véleményed a gyerekmentes...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a véleményed a gyerekmentes mozgalomról?

Figyelt kérdés

Redditen kb másfél millióan követik : [link]

A Cambridge-i szótár a "childfree" kifejezést a következőképpen határozza meg: "olyan emberekre utal, akik úgy döntenek, hogy nem vállalnak gyermeket, vagy olyan helyre vagy helyzetre, ahol nincsenek gyermekek". A Collins English Dictionary szintén ragaszkodik a gyermektelen állapot önkéntes aspektusához (childfree : "pozitív döntést hozva, hogy nem vállalnak gyermeket").

Egyesek ezt az életválasztást (különböző okokból) önzőnek, saját életválasztásuk sértésének/elutasításának, jellemhibák bizonyítékának stb. tekintik. Vannak olyan emberek is, akik úgy tűnik, hogy úgy gondolják, hogy minden gyermekmentes embernek valószínűleg gyűlölnie kell a gyerekeket, mert ha tényleg szeretjük a gyerekeket, miért utasítanánk el a gyerekvállalást?

Erről mi a véleményetek?

Egyébként rengeteg olyan sztori van a szubon, hogy a csávó sterli volt, tehát nem lehetett gyereke, erre hopp a csaj bejelentette, hogy terhes és a csávóra akarta fogni, miközben egyértelműen félredugott és még neki állt feljebb.

2021. szept. 28. 11:52
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/178 anonim ***** válasza:
7%

Mit olvastam félre kérlek? De ezúttal légyszíves válaszolni is, hisz a legutóbbi kérdésemre sem tudtál! Holott, azt állítod egyértelmű válaszod van…nos? Nem hallottuk még🙃

115 az iq-m. Havi szinten olvasok egy könyvet, és sosem volt baj az értő olvasásommal. Elhiszem te jobban “diagnosztizálsz” mint volt tanáraim-akiknek ez volt a hivatása, de ugye mint önjelölt nárcisztikus személynek, neked zsigerből le kell húznod a másik embert, így bebizonyítva a fölényed! Én elfogadom, azt ha valaki önzőségből vonja meg az élete lehetőségét a gyermekétől, azonban ennek mibenlétével ti nem tudotok szembenézni!

Se a logikát nem vagy képes észrevenni az érveimben, sem a bizonyítékokat. Pedig utánna nézhetnél, a KSH adatai szerint hazánkból, az abortusz elgalizálása óta 6 milió magyar ember hiányzik. Akik lehet a barátaid, kollégáid, családtagjaid lennének azóta. No ennek tagadása utal a totális empátia hiányára. És újból csak engem bizonyít. Lásd be ezt a vitát elvesztetted, a hajód elsülyedt. Tartsd tiszteletbe a véleményem. Én is elfogadom a ti szűklátókörűségeteket, de támogatni, mozgalmi téren abszurd, egy olyan világban, ahol a születések száma nem éri el a fentartható ság szintjét sem! 😊

2021. szept. 28. 18:53
 82/178 anonim ***** válasza:
100%

81-es válaszban ott van idézve. De az eredeti választ is megnézheted. Nem írtam olyat, hogy nem döntés. Félreolvastad a nekem-et nem-nek.

115-ös IQ teljesen átlag. De így is kétlem, mert nem tudsz olvasni.

Nem érted, hogy akiket elvetettek, azok soha nem születtek meg. Nem hiányoznak. Pláne nem azoknak, akik elvetették őket. Hova az istenbe kéne még több gyereket leszülni? Nem lenne jobb, ha kevesebben lennénk, de minőségibb életet élhetnénk?

2021. szept. 28. 18:58
 83/178 anonim ***** válasza:
7%

Döntesz akkor vagy nem döntesz? Mert ez így értelmetlen! 😊

“Ha te nem vállalsz gyereket, akkor az egy döntés” -így van! Bináris, igen vagy nem! Vállalsz vagy nem mindkettő döntés!

Majd-tehát nekem is volt döntésem-ezzel cáfolod az előző sort!

Kivéve ha nem tisztázod le kiről beszélsz. Azonban ez úgy is értelmetlen.

Ha E/1 személyében akkor hibás.

Ha Elkezdesz rólam beszélni, ha te-én, majd átváltasz magadra “tehát nekem” akkor meg értelmezhetetlen!

☺️☺️☺️

2021. szept. 28. 18:58
 84/178 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem egy intelligens ember nem kezdi el bizonygatni mennyi az IQ-ja és mennyire olvasott, hisz ahogy kifejezi magát az bizonyítja. Nálad sajnos ezt nem érzem.
2021. szept. 28. 19:03
 85/178 anonim ***** válasza:
7%

Ami a szomszédainkat illeti a 98-as átlag magyar IQ-tól egy ponttal marad el Ukrajna (97), kettővel Szlovénia és Szlovákia (96-96), néggyel Románia (94) és nyolccal Horvátország (90). Ausztria tehát az egyetlen szomszédunk, ahol magasabb az átlagos IQ, a sógorok két pontot vernek ránk (100).

Picivel jobb az átlagtól, de az átlagnak is örülnék teljes mértékben! ☺️

Emberi gyengeség, ha mások kárára várod a jót. Egy erős ember nem eltapos, elvesz másoktól, hanem felemel és lehetőséget ad!

Óh igen, valóban elég körülményes lett a megfogalmazása amit szeretett volan. Valóban rosszul olvastam és elvittem a vitát egy meddő mederbe! Elnézést! ☺️☺️☺️

2021. szept. 28. 19:07
 86/178 anonim ***** válasza:
7%
Mint ahogy egy intelligens ember sem kezd el azonnal vagdalózva szidalmazni másokat💁 Ezt nálad hatványozottan kevésbé érződik.
2021. szept. 28. 19:09
 87/178 anonim ***** válasza:
81%
Nem szídtam senkit, nem is tudod miket írtam én..de rendben.
2021. szept. 28. 19:11
 88/178 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem ezt rajtad kívül mindenki érte.

Akkor most te leszel Bözsi. Beszélsz hozzám, Julihoz.

Bözsi: "ha te nem vállalsz gyereket, akkor az egy döntés, tehát nekem is volt döntésem, de rosszul döntöttem, de ez akkora kognitív disszonancia, hogy inkább kínosan vigyorogva leidiótázlak, és eljátszom, hogy nálam minden jó és szép."

Ha akarod, a vesszők helyett mondatokra tagolhatom csak az írásjelek cseréjével, de ez szövegértés.

Ha a fent linkelt topikban olvasgatsz, kiderül, hogy nagyon sok ember van, aki nem fogja fel, hogy a gyerekvállalás egy döntés. Annyira belénk nevelik, hogy sokan azt hiszik, az élet kötelező, "muszáj" része. És ilyen emberek előfordulnak mindkét oldalon. Ők konkrétan leírjak, mikor jöttek rá, hogy a gyerekvállalás döntés, és dönthetnek úgy is, hogy nem.

Ezzel szemben vannak szülők, akiknek későn, gyerekvállalás után esik le, hogy ez nem egy muszáj projekt volt, hanem döntés. És rosszul döntöttek. Persze vannak rossz szülők, akik emiatt a gyerekeiket utálják meg, de vannak olyanok, akik a gyerekmenteseken vezetik le a haragukat. Gondolják a gyereküket megbánt szülők: "ha a gyerekvállalás döntés, akkor én rosszul döntöttem. De ezt nem ismerhetem be magamnak, hisz a gyereket nem lehet visszacsinálni. Ezért másokon élem ki a frusztrációm."

Dögöljön meg a szomszéd tehene is szindróma.

2021. szept. 28. 19:12
 89/178 anonim ***** válasza:
100%

Maximálisan meg tudom érteni, ha valaki nem akar gyereket. Én sem akarok. Ha a világ összes pénzét elém tennék sem szülnék, mert a hidegráz az egésztől. Tudom, hogy én nem vagyok alkalmas szülőnek, nincs hozzájuk türelmem, idegesít a bömbölés, a hiszti. Nem akarok hónapokig/évekig kialvatlan lenni, sem folyamatosan stresszelni, sem több milliót elpocsékolni. Egy gyerek óriási és életreszóló felelősség, márpedig mindenkinek joga van eldönteni, hogy az egyetlen életét hogyan kívánja leélni. Nem fogok semmiféle társadalmi nyomásnak eleget tenni és nem fogok kötelezően szülni, csak azért mert nőnek születtem. Azért meg pláne nem, mert “fogy a magyar”. A világ meg túl van népesedve. A túlnépesedés ugyanis globális probléma, a következményeit MINDENKI viselni fogja! Már most érezni. A lőtéri döglött kutyát nem fogja érdekelni (mint ahogy nem is érdekli), hogy itt fogy a magyar. Ez nem úgy működik, hogy “jaj szegények kevesen vannak, akkor őket nem bántjuk”. Klímaváltozás, globális felmelegedés, környezetszennyezés stb stb. Ezeknek már most is vannak érzékelhető negatív hatásai és ez a jövőben csak rosszabb lesz. A föld nyög alattunk, de persze szüljön boldog-boldogtalan, mert az úgy jó. És akkor a gyerektelen az önző. Nem kérlek szépen, a gyerekvállalásnál kevesebb önzőbb dolog van. Hisz miért vállalsz gyereket? Mert TE akarsz. Hogy legyen valaki, aki a TE és a párod génjeiből van, hogy TE babázhass, mert TE vágysz rá. Hogy legyen, aki RÁD nyitja azt a bizonyos ajtót ugyebár, amivel rendszeresen dobálózik sok gyerekesek. Hogy TE ne legyél majd állítólag magányos időskorodban. Lehetne még sorolni. De persze ez nem önzés, dehogyis. Aligha. Ellenben, ha nem szülsz az önzés a meg nem született és egyben nem létező “gyerekeddel” szemben.:D Óriási. Valamivel, ami nem létezik és soha nem is létezett, nem lehet önzőnek lenni. Sokkal nagyobb önzőség, mikor valaki teljesen inkompetens, egyértelműen nem való neki gyerek, de azért szül, nehogy megszólja a szomszéd, utána meg le sem tojja őket, nehezére esik nevelni és foglalkozni velük.

Aki nem akar gyereket, mert nem szereti őket és nem lenne hozzájuk idegrendszere, az ne is szüljön, mert csak a gyerek fogja megszívni. Ám láthatóan némelyeket ez az “apróság” kicsit sem érdekel, a tudomány nála addig terjed, hogy szüljé’, mert az kell. Lehet újdonságot mondok, de véletlenül sem tesz/tenne mindenkit boldoggá egy gyerek, sőt! Én egyenesen átoknak élném meg, nem csodának és minden lennék, csak boldog nem. Azért, van, aki csak gyerekkel tud csak kiteljesedni és őt tekinti élete értelmének, más még nem lesz ezzel ugyanígy. Én speciel önmagamban is képes vagyok boldog lenni, van férjem, vele még inkább. Így teljes az életünk, gyerek nélkül. Rendkívül nagy egora vall azt képzelni, hogy mindenki az én életutamat tartja az etalonnak és csak az a jó és csak úgy lehet boldog az élet, ahogy én annak képzelem. Francokat. Tartsuk már tiszteletben, hogy mások vagyunk és nem mindenkinek ugyanaz a célja az életében! Az meg külön szánalmas, amikor valaki ismeretlenül megmondja, sőt inkább eldönti és kijelenti más helyett, hogy Ő mitől lenne boldog.🤦🏻‍♀️

2021. szept. 28. 19:13
 90/178 anonim ***** válasza:
0%
Az, hogy mindenkit anya szült.
2021. szept. 28. 19:24
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!