Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményed a gyerekmentes mozgalomról?
Redditen kb másfél millióan követik : [link]
A Cambridge-i szótár a "childfree" kifejezést a következőképpen határozza meg: "olyan emberekre utal, akik úgy döntenek, hogy nem vállalnak gyermeket, vagy olyan helyre vagy helyzetre, ahol nincsenek gyermekek". A Collins English Dictionary szintén ragaszkodik a gyermektelen állapot önkéntes aspektusához (childfree : "pozitív döntést hozva, hogy nem vállalnak gyermeket").
Egyesek ezt az életválasztást (különböző okokból) önzőnek, saját életválasztásuk sértésének/elutasításának, jellemhibák bizonyítékának stb. tekintik. Vannak olyan emberek is, akik úgy tűnik, hogy úgy gondolják, hogy minden gyermekmentes embernek valószínűleg gyűlölnie kell a gyerekeket, mert ha tényleg szeretjük a gyerekeket, miért utasítanánk el a gyerekvállalást?
Erről mi a véleményetek?
Egyébként rengeteg olyan sztori van a szubon, hogy a csávó sterli volt, tehát nem lehetett gyereke, erre hopp a csaj bejelentette, hogy terhes és a csávóra akarta fogni, miközben egyértelműen félredugott és még neki állt feljebb.
"Ők meghoztak egy döntést aminek van egy bizonyos következménye. Az hogy ez nekik milyen hátrényokkal jár...."
Amikor azt mondod, "kinek mi köze hozzá", de egy ilyen lájtos "fenyegetés" ott van a végén, az érdekes.
Ez olyan, mint mikor vallásosak mondják, hogy "engem nem zavar, hogy ateista vagy, ha téged sem, hogy a pokolban égsz el". Tehát akit valóban nem zavar, az nem teszi ezeket hozzá.
Vannak ám szülők, akik tényleg leszarják, ki vállal gyereket, na ők az etalon. Valahogy érződik rajtuk, hogy azt kapták a szülőséggel, amire számítottak, nincs bennük keserűség.
Hülye kérdés, de dugni azért szerettek? Ez inkább gondolatkísérlet...ha az lenne a szabály globálisan, hogy csak az élhet nemi életet, aki nem zárkózik el attól, hogy valamikor egy gyereket azért bevállal, akkor élnétek nemi életet? Tudom, tudom, a delfinek is csinálják csak az élvezet kedvéért, de ők nem is zárkóznak el, meg mi nem is vagyunk delfinek.
(Nem én vagyok a szmálylees)
104, nem, nem élnék akkor nemi életet.
De ez elég érdekes gondolat, hogyan tudnák nyomon követni, hogy tényleg akar az illető egyszer gyereket illetve betartja-e a korlátozást? Ez csak valami 1984 féle disztópiában lenne lehetséges ahol nonstop megfigyelnek, de ha hasonló társadalomban élnénk, szerintem lenne annál nagyobb gondunk, hogy tilos a szex ha nincs gyerek.
Nagyon boldogok lehetnek egyesek, ha másra kell rádumálni a pulyát. Milyen érdekes, a gazdagok nem szokták rádumálni a pénzt a szegényekre, de még a sportoló, egészségesen élő emberek sem fossám így a hittérítést egy kevésbé tudatos életvitelt élőnek. Ki érti ezt...
Ez kb az a szint, hogy fingottál egy jót, jólesett, hogy kijött, de azért szeretnéd, ha nem csak te szagolnád, hanem más is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!