Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Mi a véleményed a gyerekmentes...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a véleményed a gyerekmentes mozgalomról?

Figyelt kérdés

Redditen kb másfél millióan követik : [link]

A Cambridge-i szótár a "childfree" kifejezést a következőképpen határozza meg: "olyan emberekre utal, akik úgy döntenek, hogy nem vállalnak gyermeket, vagy olyan helyre vagy helyzetre, ahol nincsenek gyermekek". A Collins English Dictionary szintén ragaszkodik a gyermektelen állapot önkéntes aspektusához (childfree : "pozitív döntést hozva, hogy nem vállalnak gyermeket").

Egyesek ezt az életválasztást (különböző okokból) önzőnek, saját életválasztásuk sértésének/elutasításának, jellemhibák bizonyítékának stb. tekintik. Vannak olyan emberek is, akik úgy tűnik, hogy úgy gondolják, hogy minden gyermekmentes embernek valószínűleg gyűlölnie kell a gyerekeket, mert ha tényleg szeretjük a gyerekeket, miért utasítanánk el a gyerekvállalást?

Erről mi a véleményetek?

Egyébként rengeteg olyan sztori van a szubon, hogy a csávó sterli volt, tehát nem lehetett gyereke, erre hopp a csaj bejelentette, hogy terhes és a csávóra akarta fogni, miközben egyértelműen félredugott és még neki állt feljebb.

2021. szept. 28. 11:52
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
 111/178 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem is jó duma, de tudod hogy van ez. Itt mindenki aki nem akar, az 5 frontos védekezés mellett esik teherbe vagy csinálja fel a zasszonypajtit, de a kérdésem szempontjából ez tök lényegtelen. Választ is kaptam. Körítéssel ugyan, de kaptam. Jöhet még.
2021. szept. 28. 21:39
 112/178 anonim ***** válasza:
100%

110

Mi óvszer+ tabletta kombót használunk.

De nézegettem műtétet is, egy kis vágást ejtenek a hasfaladon és elmetszik a petevezetéket, ennyiből áll az egész. Néhány napig kell csak feküdni, egy hónap után pedig sportolhatsz is ugyanúgy, mint régen.

300-700 K körül van attól függően, hogy hol végzik. Van rá lehetőség Szlovákiában, Ausztriában is, ráadásul ezeken a klinikákon folyékonyan beszélnek is magyarul, mert annyi magyar megy ki elvégeztetni a műtétet.

Én is szeretném majd megcsináltatni diploma után. :)

2021. szept. 28. 21:42
 113/178 anonim ***** válasza:
100%
112, köszi, de már én is utánanéztem! :D Amint lesz rá elég pénzem, már rohanok is megcsináltatni. Azt még nem döntöttem el melyiket, mert ugye olyan is van ami a menstruációt is megszünteti, viszont ott jóval nagyobb a kockázat
2021. szept. 28. 21:49
 114/178 anonim ***** válasza:
100%

113

Bocsi akkor, sokan nem tudnak erről a lehetőségről. :)

A menstruációmat azért megtartanám, nem szeretném felborítani a hormontermelésem, de azért jó lenne, ha befelé nem mehetne úgymond semmi :D

El sem tudom képzelni, milyen lesz majd. Valószínűleg ugyanazt a szabadságot fogom érezni, mint mikor levették a fogszabályzóm. 😊

2021. szept. 28. 22:08
 115/178 anonim ***** válasza:
100%
Képzeletben tagja vagyok.
2021. szept. 28. 22:09
 116/178 anonim ***** válasza:
76%
114, elvileg van egy beavatkozás, nem jut eszembe a neve, aminél a méh legkülső nyálkahártyáját távolítják el (+petevezető vágás), így a hormontermelés megmarad de a menstruáció fizikailag nem tud végbemenni. Viszonylag új procedúra, a linkelt subredditen olvastam róla.
2021. szept. 28. 22:12
 117/178 anonim ***** válasza:
100%

116

Körülnézek,köszi az infót ❤️

2021. szept. 28. 22:13
 118/178 anonim ***** válasza:
100%

+az utolsó bekezdésedhez, igen nagyjából hasonló lehet, elképzelhetetlennek tűnik, hogy végre megszűnjön az emiatti konstans szorongás.

Remélem mihamarabb meg tudod csináltatni! 😊

2021. szept. 28. 22:14
 119/178 anonim ***** válasza:
0%

Micsoda hiszti megy itt "felhőtlen" boldogságukban, hogy miért nem akarnak gyereket😂 miközben azok az érvek amiket mantraznak gyakorlatban nemléteznek☺️☺️☺️

Szerintem felelősség és empatia kérdése is, hogy a gyermekednek élet lehetőségét ajándékozod. Ezen csak az önimádó, irigy természetű emberek vergődnek még mindig😊

2021. szept. 29. 08:13
 120/178 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes, hogy bár a férfiaknál jóval kockázatmentesebb és olcsóbb a sterilizáció, mégsem szokták "szeretni", mert hiába nem akarnak gyereket, kell az imidzshez, hogy de menne, ha meggondolják maguk.
2021. szept. 29. 08:29
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!