Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményed a gyerekmentes mozgalomról?
Redditen kb másfél millióan követik : [link]
A Cambridge-i szótár a "childfree" kifejezést a következőképpen határozza meg: "olyan emberekre utal, akik úgy döntenek, hogy nem vállalnak gyermeket, vagy olyan helyre vagy helyzetre, ahol nincsenek gyermekek". A Collins English Dictionary szintén ragaszkodik a gyermektelen állapot önkéntes aspektusához (childfree : "pozitív döntést hozva, hogy nem vállalnak gyermeket").
Egyesek ezt az életválasztást (különböző okokból) önzőnek, saját életválasztásuk sértésének/elutasításának, jellemhibák bizonyítékának stb. tekintik. Vannak olyan emberek is, akik úgy tűnik, hogy úgy gondolják, hogy minden gyermekmentes embernek valószínűleg gyűlölnie kell a gyerekeket, mert ha tényleg szeretjük a gyerekeket, miért utasítanánk el a gyerekvállalást?
Erről mi a véleményetek?
Egyébként rengeteg olyan sztori van a szubon, hogy a csávó sterli volt, tehát nem lehetett gyereke, erre hopp a csaj bejelentette, hogy terhes és a csávóra akarta fogni, miközben egyértelműen félredugott és még neki állt feljebb.
110
Mi óvszer+ tabletta kombót használunk.
De nézegettem műtétet is, egy kis vágást ejtenek a hasfaladon és elmetszik a petevezetéket, ennyiből áll az egész. Néhány napig kell csak feküdni, egy hónap után pedig sportolhatsz is ugyanúgy, mint régen.
300-700 K körül van attól függően, hogy hol végzik. Van rá lehetőség Szlovákiában, Ausztriában is, ráadásul ezeken a klinikákon folyékonyan beszélnek is magyarul, mert annyi magyar megy ki elvégeztetni a műtétet.
Én is szeretném majd megcsináltatni diploma után. :)
113
Bocsi akkor, sokan nem tudnak erről a lehetőségről. :)
A menstruációmat azért megtartanám, nem szeretném felborítani a hormontermelésem, de azért jó lenne, ha befelé nem mehetne úgymond semmi :D
El sem tudom képzelni, milyen lesz majd. Valószínűleg ugyanazt a szabadságot fogom érezni, mint mikor levették a fogszabályzóm. 😊
116
Körülnézek,köszi az infót ❤️
+az utolsó bekezdésedhez, igen nagyjából hasonló lehet, elképzelhetetlennek tűnik, hogy végre megszűnjön az emiatti konstans szorongás.
Remélem mihamarabb meg tudod csináltatni! 😊
Micsoda hiszti megy itt "felhőtlen" boldogságukban, hogy miért nem akarnak gyereket😂 miközben azok az érvek amiket mantraznak gyakorlatban nemléteznek☺️☺️☺️
Szerintem felelősség és empatia kérdése is, hogy a gyermekednek élet lehetőségét ajándékozod. Ezen csak az önimádó, irigy természetű emberek vergődnek még mindig😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!