Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményed a gyerekmentes mozgalomról?
Redditen kb másfél millióan követik : [link]
A Cambridge-i szótár a "childfree" kifejezést a következőképpen határozza meg: "olyan emberekre utal, akik úgy döntenek, hogy nem vállalnak gyermeket, vagy olyan helyre vagy helyzetre, ahol nincsenek gyermekek". A Collins English Dictionary szintén ragaszkodik a gyermektelen állapot önkéntes aspektusához (childfree : "pozitív döntést hozva, hogy nem vállalnak gyermeket").
Egyesek ezt az életválasztást (különböző okokból) önzőnek, saját életválasztásuk sértésének/elutasításának, jellemhibák bizonyítékának stb. tekintik. Vannak olyan emberek is, akik úgy tűnik, hogy úgy gondolják, hogy minden gyermekmentes embernek valószínűleg gyűlölnie kell a gyerekeket, mert ha tényleg szeretjük a gyerekeket, miért utasítanánk el a gyerekvállalást?
Erről mi a véleményetek?
Egyébként rengeteg olyan sztori van a szubon, hogy a csávó sterli volt, tehát nem lehetett gyereke, erre hopp a csaj bejelentette, hogy terhes és a csávóra akarta fogni, miközben egyértelműen félredugott és még neki állt feljebb.
A childfree szó fogalmát leírtad, de a mozgalom mit akar elérni?
Én személy szerint szeretnék gyereket, de teljesen elfogadom, ha valaki nem akar - ő döntése.
Nem érdekel, azt csinálnak amit akarnak, úgy is túlnépesedés van végül is.
Sajnos kár, hogy most is ott születik a legtöbb gyerek, ahol nagy a szegénység, alacsony az iskolázottság, az oktatás szinvonala, életminőség.
en nem szeretnek gyereket, de ugyanakkor nem szeretnek semmilyen ‘mozgalommal’ azonosulni.
egyszeruen csak nem kell gyerek, nem erdekel es kesz. ettol meg nem utalom oket es azt is el tudom
fogadni, hogy masnak ez mekkora orom.
amit viszont ki nem allhatok, ha meg akarjak mondani, hogy marpedig egy nonek gyereket KELL szulnie vagy ettol teljes az elete es hasonlo baromsagok.
Én nem nevezném mozgalomnak a childfree életformát. Az, hogy valaki a saját életével kapcsolatban hoz egy döntést, de mások döntéseit akkor is tiszteletben tartja, ha nem egyeznek az övével, nem minősül mozgalomnak. Én még nem láttam olyan gyermeket nem vállaló embert, aki ugyanerre buzdítana másokat, fordítva viszont elég gyakori.
Szerintem élj és hagyj élni, nem kötelező szaporodni, ettől még nem lesz se önző, se jellemhibás, se a kedvencem, genetikai selejt - én se akarok gyereket és sokan hívtak már annak.
A mozgalomról semmit nem tudok. De egy gyerek vállalása két ember tudatos döntése kellene, hogy legyen, akkor, ha mindketten felfogták, hogy mivel jár, és akarják ezt. Aki nem szeretne gyereket az ne vállaljon, de mire fel a mozgalom ezért?
A bolygónk - és így az emberiség - szempontjából jobb lenne, ha nem népesednénk tovább. De ennek egyéni döntésnek kell lennie akkor is.
Remélem felelősségvállalásra buzdítanak, nem újabb feszültséget szítanak.
Van egyébként egy top magyar poszt is, csak az érdekesség kedvéért. [link]
Csak röviden, bár ez már inkább a politika kategória ... de ha egyedülálló vagy, akkor is érint.
POSZT:
"Magyarországon van ez a CSOK nevű baromság. Találjátok ki, hogy mire való? A családok megsegítésére! De nem akármilyen családokat! Azoknak, akiknek több gyerekük van. Nem egy, hanem több!
Találjátok ki, hogy ez mit tesz a lakásárakkal???? A lakások és házak drágulnak. Már így is drágák voltak, de a CSOK-kal eljutottunk oda, hogy azok az emberek, akiknek NINCS gyerekük, nem tudnak lakást venni! Szó szerint nem tudnak!
Ezt a jelenséget úgy hívják, hogy "CSOK generáció". Yepp...egy TELJES generációt neveztek el erről.
Én az egyetem után kivándorolok az Egyesült Királyságba. Kizárt, hogy ebben a szarfészekben maradjak. Nem fogok egy olyan országban dolgozni, amelyik így bánik a gyermektelen emberekkel. Ez már most a 2. legkorruptabb ország Európában. Nem fogok havi 300 dollárért dolgozni."
#7: szép nem? Ingyen jár egyetemre és közben rinyál, hogy milyen szörnyű itt élni. Egyébként meg ilyen fiatal hülyegyerek véleménye pont semmit sem ér; közösségi médiában felnyomják, de egyébként francot sem érdekel.
Childfree nem újdonság, csak folytatja a kapitalista édekérvényesítést. Ugyanoda sorolható, mint a "valósítsd meg önmagad", "állj saját lábadon", "élj egyedül" szlogenek. Persze, mert mennyivel jobb fejenként egy mosógépet eladni, mint családonként egyet. A népességhiányt meg úgyis pótoljuk majd máshogy...
#9 Ment a zöld pipa, nem tudom, ki volt a vérgőzös tekintetű leszavazó. Ilyen határátkelő blogos, rinyáló posztokkal Dunát lehetne rekeszteni.
Londonban megnézném, mikor vesz egy kis lyukat a rinyagép, tekintve, hogy egy kis lyuk is valami 300000£ (ez volt 2015-ben, akkortájt éltem évekig Londonban).
Dehát aki nem élt ott és a "Hungary bad"-ig jutott agyilag, nem véletlenül gondolja, hogy Angliában a segged alá tolják a jó fizetést és a lakást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!