Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményed a gyerekmentes mozgalomról?
Redditen kb másfél millióan követik : [link]
A Cambridge-i szótár a "childfree" kifejezést a következőképpen határozza meg: "olyan emberekre utal, akik úgy döntenek, hogy nem vállalnak gyermeket, vagy olyan helyre vagy helyzetre, ahol nincsenek gyermekek". A Collins English Dictionary szintén ragaszkodik a gyermektelen állapot önkéntes aspektusához (childfree : "pozitív döntést hozva, hogy nem vállalnak gyermeket").
Egyesek ezt az életválasztást (különböző okokból) önzőnek, saját életválasztásuk sértésének/elutasításának, jellemhibák bizonyítékának stb. tekintik. Vannak olyan emberek is, akik úgy tűnik, hogy úgy gondolják, hogy minden gyermekmentes embernek valószínűleg gyűlölnie kell a gyerekeket, mert ha tényleg szeretjük a gyerekeket, miért utasítanánk el a gyerekvállalást?
Erről mi a véleményetek?
Egyébként rengeteg olyan sztori van a szubon, hogy a csávó sterli volt, tehát nem lehetett gyereke, erre hopp a csaj bejelentette, hogy terhes és a csávóra akarta fogni, miközben egyértelműen félredugott és még neki állt feljebb.
#9 Mondjuk annak a "fiatal hülyegyereknek" pont igaza van, amit leírt nem egy vélemény, hanem a valóság. És nem ingyen jár egyetemre, hanem adóforintokból (vagy önköltségen).
A childfree mozgalomról túl sok véleményem nincs, mindenkinek a saját dolga, hogy akar-e gyereket vagy nem. Nem értem minek erre is egy mozgalmat felhúzni, de ha nekik jó, akkor csinálják.
Nem akarok gyereket, de ha akarnék se lenne mivel tudtommal ehhez két ember kell. De legfőképpen egy nő szóval férfiként nagyon nagy valószínűséggel nem fogok soha szülni.
Egyébként én pont azt tartom felelőtlenségnek és hibás gondolkodásnak ha valaki a mai világba gyereket akar.
És nem nem a pénz, anyagi vagy mentális, morális dolgok miatt hanem mert a most de akár a 10 éve született emberekre már nem vár szép, boldog jövő. Sajnos ezt a jövőt az előző generációk már elherdálták, a bolygó pár évtizeden belül az emberek számára élhetetlen lesz, de legalábbis óriás harc lesz a leghétköznapibb erőforrásokért (víz, élelmiszer stb) is. És ezt nem én találtam ki, már a 60-as években leírták milyen forgatókönyvek következhetnek be ha nem változatunk az életformánkon, vagy kicsit változtatunk vagy teljes fordulatot vesz minden. Eddig mondhatni pontról pontra a legrosszabb forgatókönyv látszik megvalósulni. Na ilyen világba felelős ember nem vállal gyereket, legyen akármilyen CSOK meg babaváró...
Masfél millió mi a 8 milliárd emberhez képest? Masfél millió annyi, mint Magyarországon 10 emberből 2 nem akar gyereket. Ez azért nem olyan borzasztó.
Mellesleg engem nem nagyon érdekel, ki mit akar vagy nem akar. Ő dolguk, ha így boldogok. Van gyerekem, alapból igyekszem úgy nevelni, hogy nyilvános helyen ne zavarjon senkit, viselkednie kell étteremben, boltban, szállodában stb. Harapjanak a csájdfrík' arra, aki nem így teszi.
#11 Aki Angliával példálózik és szarfészkezi Magyarországot, hogy na majd ő jól Angliába költözik és ott aztán kolbászból van a kerítés, annak fogalma sincs az angol viszonyokról. Budapesten csok ide, csok oda, a mai napig ezerszer könnyebb kecóhoz jutni, mint Londonban.
De majd rájön, amikor bérli a szobát 600-700 jó angol fontért és együtt él kényszerből 10-12 randommal Whitechapelben, hogy talán nem olyan rossz hely Magyarország. Lehet lepontozni.
Én is hasonlóan gondolom mint a 12.
Nem lehetett gyerekünk, de ha nagyon mélyen belegondolok, talán nem is bánom annyira. Erre a világra önzőségnek tartom gyereket szülni. Hasonló okokból mint amiket a válaszoló felsorolt.
#15 a gyermekmentes övezet csoporttól meg nem láttam egyetlen normális tevékenységet sem eddig azon kívül, hogy humorosnak szánt rajzokkal, híres emberek idézeteivel posztolnak, és a komment szekcióban megy a gyűlölködés. Hányinger az egész, annak ellenére, hogy jómagam is egyetértek velük abban, hogy a nincstelen söpredéknek már nem kellene a 8. puját is elpotyogtatnia.
Szomorú látni, hogy értelmesnek tűnő emberek gyomorforgatóan fröcsögnek, csak mert egy két éves gyerek az anyukájával be mert állni mögé a kasszához, és pusztán a létezésével is zavarta az ő auráját...
Én nagyon szeretem a gyerekeket, tanítással szeretnék foglalkozni majd később, amikor elvégeztem az egyetemi tanulmányaimat, ráadásul rengetegszer vállaltam már gyermekmegőrzést tizenéves korom óta.
Sajátot viszont soha nem szülnék. A bolygó haldoklik az emberi faj által és Magyarország is túl van népesedve. Nagyon szeretnék inkább a már megszületett gyermekeken segíteni.
Ezek a családos kedvezmények is elég érdekesek. Egy percig nem sajnálnám a pénzt a családosoktól, egyedül azt tartom szomorúnak, hogy élhetetlen ez az ország alapjáraton és mindenféle hiteleket kell felvenni, csak hogy meglegyen egy alap színvonal. Szerintem másokat se dühítene fel a sok családos kedvezmény, ha gyermek nélkül is meg lehetne élni kényelmesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!