Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Tényleg "illik" ismerkedés...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg "illik" ismerkedés közben közölni, hogy az exem néger volt és szemétség, ha nem teszem?

Figyelt kérdés

Volt egy fekete barátom. Nem szexpartner, hanem a párom volt, 3 évig.

Mostanság ismerkedtem, majd összejöttem egy pasival, aki több hónap után megtudta (tőlem), hogy fekete barátom volt. Lehordott a sárga földig mindenféle mocsoknak, azért is, amiért összeálltam egy fekete sráccal, és azért is, hogy nem szóltam erről időben, pedig illett volna.

A hozzáállásáról inkább nem mondok véleményt, mert az nyomdafestéket nem tűrne mér virtuálisan sem, viszont nagyon érdekelne, hogy tényleg érdemes-e a továbbiakban szólni az ilyesmiről.

Az rendben van, hogy a hozzá hasonló lelép, nem húzzuk egymást idejét, de aki mondjuk normális, annak mégis hogyan veszi ki magát, hogy egyszer csak közlöm, hogy milyen bőrszíne volt az exemnek?

2020. aug. 29. 15:39
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯
 91/102 A kérdező kommentje:

"ezt az exed nem ismerjük. Bármilyen lehet. "

Ez teljesen igaz a magyar exemre is.

2020. aug. 30. 19:05
 92/102 anonim ***** válasza:
9%

Na akkor tegyük ezt tisztába!

BÁRKIVEL, és BÁRMIVEL keféltetheted magad. Pl.: fekete, roma, kutya, kovászos uborka, láncfűrész, borosüveg, 12 éves fiú,...

DE! És itt a de!

Utána legyen annyi bőr a képeden, hogy ezt nem titkolod, és előre elmondod ismerkedéskor!

ENNYI!

(Bár nem tudom, hogy minek irkálok, mikor csak egy buta troll vagy?)

2020. aug. 30. 19:08
 93/102 anonim ***** válasza:
66%

Már mondtam hogy az ízlés egy dolog amin az ember nem tud változtatni. Nem ezzel van a gond.

Engem például taszitanak a vörös hajú emberek, szerintem férfiban és nőben is ocsmány így nem jövök össze ilyen emberrel. DE! Ha megismerkednek valakivel akinek előttem volt egy vörös hajú párja mert neki viszont tetszik nem mondanám azt hogy nekem így már nem kellesz mert egy undorító gusztustalan fereg/krva vagy. Ha ezt tenném egyedül én lennék a gusztustalan. Ezt most fordítsd át a fekete férfiakra, ugyanaz. Ezért vagy elitelve és ezért vagy gusztustalan, mert belekevered a te izlesedet a kérdező megitelesebe.

2020. aug. 30. 19:10
 94/102 A kérdező kommentje:

Nem tartom relevánsnak a bőrszínét, mivel esetében az olyan tulajdonság, mint a hajszín, és azt sem közlöm, milyen hajszínűek voltak az exeim. :) Szerintem az a buta, aki nem így látja, így nem az én arcomon lévő bőrrel érzem a gondot.

Ha lenne egy magyar exem, aki valami elmebeteg idióta volt, akkor senki nem várná el, hogy ezt közöljem az elején.

2020. aug. 30. 19:11
 95/102 anonim ***** válasza:

91.

Őket is csak sztereotípiaként tudnám elképzelni, ha írnál róluk 1-2 jelzőt. És nem tudnám őket úgy megítélni, mint "A Sanyit és a Gerzsont", hanem csak úgy elképzelnék valamit. Ezért nem működik sem a fajgyűlölők gondolkodása, sem a liberálisoké akik szerint ez nem létezik, vagyis nem szabadna léteznie. Holott mindenkinek vannak előítéletei. Nem szabad ezek alapján ítélkezni rögtön, de attól még ezek léteznek.

És hidd el a feketéknek ugyanígy előítéltei vannak a fehérekről és sokszor nem is hízelgőek. Hallani olyat közöttük, hogy úgy gondolják, hogy a fehér nők mind k***ák vagy minden fehér férfi fehérgalléros bűnöző. Mert közöttük is ugyanúgy megvan a fajgyűlölet (csak más irányba).

Legkirívóbb példája ennek, az USA feketéinek a USA-ban élő latinok iránti ellenszenve, a gagyi filmes bűnbandák ahol mindkettő van, csak hálivúdi szeszély, nem nagyon rajonganak egymásért. Az ázsiaiakat meg főleg nem kedvelik (igaz sok fehér sem), a róluk sztereotípia-hadsereg külön cikket érdemelne.

Most ha beírná valaki, hogy kínai barátnője volt, mit képzelnél el? Egy mindig hajlongó, túlzottan is udvarias, sokat mosolygó, de régies értékrendet követő nőt? Igen, nagy valószínűséggel. Mert ez az előítélet, ezzel semmi gond nincs. De ha megismered, hogy ő Ling, akkor onnantól ő már Ling lesz neked akit ismersz és úgy ítéled meg, mint Linget és nem mint egy kínait.

2020. aug. 30. 19:13
 96/102 A kérdező kommentje:

Milyen sztereotípiát tudsz a fekete exemre illeszteni?

Azért adtam erősen tárgyilagos informciókat. Nem azt mondtam, hogy egyenesen most jött Szudánból vagy Nigériából, a szülei csecsemőket ettek, de képzeljétek el, tök normális srác, semmiben nem is hatott rá, amiben felnőtt. :D Az egy fontos info, hogy egyik szülője magyar + itt nőtt fel.

Az is tényszerű, hogy képzett, tanult.

A többi, hogy szerintem rendes, intelligens, az már az én szubjektív megfigyelésem.

Na de, ebben az esetben milyen sztereotípiát tudsz ráilleszteni azokon kívül, amilyen bármi más magyarországon felnőtt, egyetemet végzett pasira tudnál (már ha van ilyen neked)?

2020. aug. 30. 19:19
 97/102 anonim ***** válasza:

96.

A kérdésben magában egy szót nem írtál arról, hogy tanult lenne, vagy félig magyar vagy hogy itt élt volna korábban is. Csak később, a hozzászólásaidban adtad meg ezen - fontos, nagyon fontos - információkat. Az információk pedig szükségesek a teljes képhez.

Lásd: Kondrátfalvi János ideje nagyrészét a börtönben tölti. Fúj, Kondrátfalvi egy bűnöző!

Később derül csak ki, hogy Kondrátfalvi a börtön igazgatója. Na, ez így picit más, nem?

Pl. ha a kérdésben beírod, hogy az egyetemen ismerkedtetek meg, vagy utalsz erre, az nagyon más képet ad. A muzulmán is lehet egy régóta ittélő fogorvos vagy egy a határon randalírozó vallási fanatikus. Ennyiből ezt nem lehet megmondani.

2020. aug. 30. 19:32
 98/102 anonim ***** válasza:
89%

94: "Ha lenne egy magyar exem, aki valami elmebeteg idióta volt, akkor senki nem várná el, hogy ezt közöljem az elején."

Ezzel mondjuk pont nem értek egyet, pedig a fekete ex nem zavarna. De ha mondjuk egy sittes elmebeteg sorozatgyilkos exed egyszer csak meglátogatna minket éjjel és te nem tartottad fontos infónak ezt, az nem biztos, hogy tetszene.

2020. aug. 30. 21:17
 99/102 A kérdező kommentje:
Jó, azért nem ilyenre gondoltam, amikor írtam azt a kommentet, hanem csak ilyen sima taplóra. :D Ha veszélyes lenne, zaklatna, nyilván szólnék.
2020. aug. 30. 21:23
 100/102 anonim ***** válasza:
78%

Ok, tegyük tisztába a dolgokat. Nem, nem neked illett volna elmondani hogy volt egy fekete barátod, hanem annak a gyökérnek hogy nem elég hogy rasszista (azért valamilyen szinten szerintem mindenki rasszista), de még fogyatékos is.

Ennyi.

2020. aug. 30. 22:37
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!