Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csak engem zavar rettentően, ha a férfi a nőtől elvárt "tulajdonságok" közé sorolja azt, hogy házias?
De most komolyan, milyen alpári proliság ez? Az meg főleg felbosszant, hogy csak nőkre használják ezt a szót, azt feltételezve, mintha a cselédség, szolgalelkűség egy pozitív és csupán női tulajdonság lenne.
Mikor fogják már fel az ilyen férfiak, hogy egy párkapcsolatban a női fél nem anyapótlék?
"És ha te nem vagy házias, akkor én legyek a "cseléd" férfiként?"
És akkor én legyek a cseléd nőként?
"Mert hogy ugye az ambíciózus-céltudatos félnek szintén nekem kell lenni..."
És az ambíciózus-céltudatos félnek miért derogál kimosni a saját zokniait? Hol van megírva, hogy az ambíciózus-céltudatos szerepkörbe nem tartozik bele a mosogatás?
Hát ne is haragudjatok! Milyen felnőttek vagytok h magatokra főzni, takarítani és magatokrol gondoskodni egy felháborító kritérium. Én is főzök, takarítók és gondoskodom magamról.házias férfi vagyok. És úgy gondolom a nőknek és a férfiaknak egyaránt saját hasznára válik az ha ő is és a társa is házias. Senki sem csicskának áll egy kapcsolatba. Ez nekem olyan elemi dolog, mint az h 14évesen egyik helyről a másikra futkostam nyáron h valaki vegyen már fel valahova dolgozni.
25f
"És az ambíciózus-céltudatos félnek miért derogál kimosni a saját zokniait? Hol van megírva, hogy az ambíciózus-céltudatos szerepkörbe nem tartozik bele a mosogatás?"
Bizonyára arra gondolt, hogy a férfiak általában többet/keményebben dolgoznak és így többet hoznak a konyhára, ezért vicces lenne, ha még otthon is nekik kéne többet dolgozni, a nő meg csak tartaná a p!csáját, ennyi dolga lenne. Láttam is már ilyen párt, és tényleg nevetségesek. De ő dolguk. Ha egy férfi többet dolgozik és többet keres, akkor megérdemli, hogy otthon főtt kaja várja.
Én úgy vélekedem, hogy annak kell csinálnia a házimunkát, akinek a két fél közül több ideje van rá, mert a másik bizonyára többet dolgozik és többet keres. Ez bármelyik nemre igaz lehet, de általában a férfi keres többet.
Ugyanakkor az is igaz, hogy a férfi általában többmindenhez ért. Ha elromlik valami, meg tudja szerelni, kicserélni alkatrészt, nehéz bútort odébb cipelni, akármit, amikhez egy nő általában nem ért, vagy nem elég erős hozzá. Így a nőnek maradnak azok a házimunkák, amit ő is el tud végezni: pl mosás. Ez így igazságos munkamegosztás, mint a régi manufaktúrákban. :)
És minden nap elromlik vmi? Vagy két naponta átrendezik a lakást? Ez igen 65%, nagyon logikus érvelés. 😊
Meg, aki több pénzt hozza haza, az megérdemli?
Én 12 oraztam, kevesebb pénzért, de mire hazaértem meleg étellel várt a férjem minden nap...
Azért, vannak még gyökerek, amint látom.
95!
Nem erted mit akart írni a 65.
Ne a magad példájából indulj ki.
Kb 10 évig éltem egyedül anyukámmal, és általában két lakásátalakítás, vagy háztartási gép elromlás között olimpiát is rendeztek, olyan ritkák voltak az ilyenek. Mosatlan viszont minden nap volt, amit levetsz ruhát a nap végén, az ugye koszos, söpörni is kell pár naponta, ha nem akarsz mindenhol mocskot, szóval ja, a manufaktúra prímán működik, nincs itt semmi igazságtalanság.
A kereset dolgot meg azért kellemetlen felhozni, mert a pasik nagy része rühell olyan nő mellett lenni, aki többet keres nála, mert az ""megfosztja a dominanciájától"" vagy mittudomén, ezért direkt rosszabbul keresőkre mennek. Vannak itt is rendszeresen olyan kérdések itt is, hogy működhet-e olyan kapcsolat, ahol a nő keres többet. Szóval ha már alapból kritérium a többségnél, hogy a másik kevesebbet keressen, akkor benyögni, hogy "hát igen, én hozom a pénzt, szóval te láss el cserébe" elég... khm... kétes dolog. Akinek van ideje, az csinálja a házimunkát.
94# Jo vicc. Multkor atcipeltem az egesz lakason az etkezoasztalt a nappaliba EGYEDUL mert a parom (aki a ferfi) nem volt epp itthon es nem volt kedvem megvarni. Elarulom, nem egy kis muanyag, osszcsukhatos asztalkarol van szo, hanem egy minimum 6-8 szemelyes, tomor fa butorrol, amit dontogetni kellett ossze-vissza, hogy atferjen ajtokon.
Hagyjuk mar ezt a faszsagot, hogy egy ferfi tobb mindenhez ert. Az egyetlen olyan barkacsolos munka, amit nem tudtam volna egymagam a hazban megcsinalni, a TV felfurasa volt a falra, de az a paromnak se ment, hanem egy havert hivtunk at, hogy segitsen, szoval errol ennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!