Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mitől olyan taszító a házassági szerződés gondolata hogy egy több éves kapcsolat és házassági terv egyik pillanatról a másikra megsemmisül miatta?
Csak igen röviden: jól menő vállalkozó vagyok. 3 éve együtt járok a barátnőmmel. Már akkor jól menő üzletem volt mikor megismertük egymást.
Részemről nem erőltetném a házasságot, mert nem attól szeretek valakit hogy van egy szar papírom róla.
De a barátnőm másképp gondolja, ő hivatalos viszonyt akar = házasság.
Oké. Legyen.
De részemről csakis „amerikai típusú” házassági szerződéssel lehet szó a dologról, amely világosan rögzíti a felek vagyoni helyzetét és azt a kitételt hogy a házasság felbontása esetén egyik fél sem léphet fel a másikkal szemben semmiféle igénnyel.
Megjegyezném, hogy csak a barátnőm léphetne fel igénnyel, én nem, mert nekem rengeteg vagyontárgyam van, míg neki a minimálbéres bolti eladói állásán kívül a világon semmije, csak a szaros bugyija ami rajta van. Ennyi.
És az eredmény: veszekedés, „nem szeretsz” „azt hiszed csak a pénzed miatt mennék hozzád?” stb.
És elrohanás.
???
De ha nem a pénzem miatt jönne hozzám, akkor miért olyan nagy gond ez a szerződés?
Meg ne haragudj, de nem feltételeztem rólad, hogy fogod tudni mi az az EQ. Nem szerettem volna, ha miattam segítségre lenne szükséged.
No mindegy is, a tényeken ez nem változtat. Emberileg egy hatalmas nulla vagy.
Ami tény, hogy a gazdasági életbe vannak érdemeid. Ezt senki nem vitatja. Ügyesen létrehoztál valamit, sokat küzdöttél dolgoztál érte, ami dicséretes.
Azonban elfelejtetted a sok munkában, hogy hogyan kell embernek maradni. Vannak nálad gazdagabbak, nagyobb vagyonnal rendelkező emberek, akik tényleg emberek.
Amúgy ha tudod mi az az EQ javaslom, teljesen őszinte válaszokkal tölts ki egyet, hogy lásd miről beszélgetünk.
így van. az üzleti életben a siker egy dolgon múlik.
ezen:
$
dodó!
ennyi!
és pont ezért vagyok én egy sikeres ember.
a diplomáim a kutyát nem érdeklik. se engem se senkit.
az viszont érdekes, hogy egyre növekvő megbízásom van.
vajon miért?
válaszok:
a) eladtam a lelkem az ördögnek
b) értek ahhoz amit csinálok és jól csinálom
melyik lehet a jó válasz?
A siker nem csak a papíron múlik,
Attól hogy amunkádba sikeres vagy, nem vagy sikeres ember..
A normális embereknek van egyensúly az életükben, nem csak a kunka sikere (vagy éppen sikertelensége) tölti ki..
Mivel neked nincs egyensúly az életedben nagy csalódások fognak érni..
Azt hiszed a pénz minden...
Az tény, hogy a hiánya meg tudja keseríteni az ember életét, de önmagában a pénz nem boldogít.(max ideig óráig..de hosszabbtávon..)
Viszont, ha végignezed a válaszokat, csak hideget kaptál, és ez nem a házassagiszerződésnek szólt.. Nem csak nők válaszoltak...
Hogy a kérdésre visszatérjek ...
A házassagiszerződéssel nincs baj önmagában, nálunk én javasoltam nőként, úgy,hogy én jöttem nullávalmkb a házasságba..
Végül nem kötöttünk..
Igazából veled van a baj, a hozzáállásoddal..
A már nem leendő feleséged nagyon tisztában volt azzal miként vélekedsz róla, ki tudja miért mégis szeretett..(legálábbis nekem az jön le) de ezzel betetted nála a kiskaput..
A te életviteled mellett neki nem lenne lehetősége sosem félretenni, míg egy vele egy szinten lévővel estleg tudna..aztán gondolsz egyet kilépsz a házassagból, ő meg kopasz pichával lép le..
Pedig hiába minden nélkül lépett a házasságba, azőta eltelhet x év, amit rád áldozott a gyerekeitekre áldozott, hiába költöt akármit a házadba az semmit nem ér, vagy érzelmileg mennyi dolgot tett bele..
Mégis aláírta, igy minden nélkül eljön...úgy,hogy ő évekre kiesik a kereső szférából... Ez így nem fer.
Másrészt szomorú,mhogy ennyire semmibevennéd a barátnődet(igen, azt már megállapítottuk, hogy nem szereted, ez még szomorúbb) viszont nem is értem, akkor miért akarod elvenni és vele leélni az életedet..
Én a fejemet a társamnak tekintem..minden téren.. Nem viselném el, ha olyan dolgokat mondana,hogy "szaros a bugyim" vagy lehülyézne, hogy én arra nem vagyok képes...
Mi együtt csináljuk hamarosan a vállalkozásunkat., egyelőre nem értek hozzá, de már tanít...mivel szeretnem megtanulni sikerülni is fog..
Természetesen felállásban leszek a saját valllalkozásunkban, hgy több lábon álljunk, kihaszznaljuk alehetőségeinket..
Nálunk ezt is jelenti a házasság..
Természetesen párt ís úgy választottunk, hgy nagyjáből egy szinten legyünk..
A férjem nem állfelettem, én se felette, tudunk beszélgeti, akár szakmai kérdésekről, és el tudom magyarázni az én szakmámat is neki, és megfogja érteni, és én is az övét mármint amennyt egyelőre értenem kell belőle..
A lényeg az, hogy az anyagi eleresztésünktől függetlenül is tudunk a másikra partnerkent tekinteni..
Ezt kellene megtanulnod... Túlllépni az anyagiasságon..
nem akarom elvenni!
már a NULLADIK hozzászólásom is erről szólt.
én nem akarom de hajlandó lettem VOLNA.
múlt időben.
és vele leélni az életem?
hát erről aztán végképp sehol se volt szó.
épp azért kötöttem VOLNA (múlt időben) a szerződést mert tudom hogy nem élem le vele (se senkivel) az életem.
???
akkor miért akarod elvenni és vele leélni az életedet..
"én nem akarom de hajlandó lettem VOLNA.
múlt időben."
Micsoda kegyet gyakoroltál volna. A nagymenő király hajlandó kiemelni a porból azt akit évek óta kú..gat. Hát Te tényleg nem látod, hogy egyre visszataszítóbbá válsz?
Na jó egy jó kívánságom még lenne, mert már olvasni is rossz ezt az egészet.
A jó kívánság így hangzik.
Találj valakit, aki úgy bánik veled, mint most te a környezetedben élő emberekkel.
Ez azért jó kívánság, mert ezáltal megtapasztalod azt,hogy most épp mit teszel, így esélyed lesz egy majdani boldogságra.
Addig csak vegetálsz. Ha jól belegondolsz, és igaz amit írsz, hogy éjjel nappal meg hétvégente is dolgozol, még arra sincs időd, hogy élvezd a pénzed. Mert a pénz tudod eszköz, hogy olyan javakat, élményeket szerezz amik téged boldoggá tesznek.
Így csak vegetálsz, olyan vagy mint egy robot.
oké.
tehát akkor kell valaki, aki
a) az alkalmazottait belföldi és külföldi kurzusokra, felsőokt intézményekbe íratja be és az összes költséget állja
b) aki jó munkáért és minősített megbízásokért néha félmilliós juttatásokat ad(!)
c) akinél nyáron KÖTELEZŐ legalább 2 hétre szabira menni, hogy a dolgozó pihenjen (igen, van akit úgy kell elrugdosni szabira-ilyen is van!)
d) aki fintess és uszodabérletet ad a dolgozóknak
hát akkor keressünk ilyen munkaadót 2014 Magyarországában!
hajrá!
Találj valakit, aki úgy bánik veled, mint most te a
környezetedben élő emberekkel.
szex? hát pár éve még volt erre erőm.
már rég nincs. se kedvem.
azt akit évek óta kú..gat.
elismerhetjük, hogy ha a fele is igaz annak, amit leírtál munkaadóként szuper vagy.. az álomfőnök (ha nem vagy "basz--ogatos")
de emberileg és FÉRFIKÉNT akkor is 0...
ennyi..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!