Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mitől olyan taszító a házasság...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mitől olyan taszító a házassági szerződés gondolata hogy egy több éves kapcsolat és házassági terv egyik pillanatról a másikra megsemmisül miatta?

Figyelt kérdés

Csak igen röviden: jól menő vállalkozó vagyok. 3 éve együtt járok a barátnőmmel. Már akkor jól menő üzletem volt mikor megismertük egymást.

Részemről nem erőltetném a házasságot, mert nem attól szeretek valakit hogy van egy szar papírom róla.

De a barátnőm másképp gondolja, ő hivatalos viszonyt akar = házasság.

Oké. Legyen.

De részemről csakis „amerikai típusú” házassági szerződéssel lehet szó a dologról, amely világosan rögzíti a felek vagyoni helyzetét és azt a kitételt hogy a házasság felbontása esetén egyik fél sem léphet fel a másikkal szemben semmiféle igénnyel.

Megjegyezném, hogy csak a barátnőm léphetne fel igénnyel, én nem, mert nekem rengeteg vagyontárgyam van, míg neki a minimálbéres bolti eladói állásán kívül a világon semmije, csak a szaros bugyija ami rajta van. Ennyi.

És az eredmény: veszekedés, „nem szeretsz” „azt hiszed csak a pénzed miatt mennék hozzád?” stb.

És elrohanás.

???

De ha nem a pénzem miatt jönne hozzám, akkor miért olyan nagy gond ez a szerződés?

2014. jan. 29. 11:59
 71/101 anonim ***** válasza:

(Egyetértek azzal, h ha már most ennyire tisztelettel beszélsz a barátnődről, akkor nincs értelme összekötni vele az életedet. De mivel a kérdésed nem erre irányul, ezt csak zárójelben említettem meg.)

Kérdező, tekintsd úgy, hogy mindkét fél megtesz 1 dolgot:

- Te házasságot kötsz, annak ellenére, h számodra ez felesleges papír és szükségtelennek tartod, de a másiknak fontos és ezért megteszed.

- Ő házassági szerződést köt, annak ellenére, h számára ez felesleges papír és szükségtelennek tartja, de a neked fontos és ezért megteszi.

Azt gondolom, ez így kölcsönös, mert mindkét fél megadja a másiknak, ami annak kell.

Ha ebbe nem megy bele, akkor eléggé "kilóg a lóláb".

Legyen eszed!

2014. jan. 30. 08:36
 72/101 A kérdező kommentje:

ember te segghülye vagy. azt írtam: "nincs nálam senki aki 200 alatt keresne."

és ez így van.

na most ha valaki AOSP droid fejlesztésben jártas és ezt prezentálni is tudja vmint vannak referenciái is, papírja is, akkor ígérem, nem 200 lesz a nettója.

(persze akinek ilyen tudás van a háta mögött és eljön bárhova alkalmazottnak az annyiar nagy ász mégse lehet, mert ha csöpp esze van saját céget kreál-de ez mindegy)

;D Foleg 200 nettoert!

2014. jan. 30. 08:47
 73/101 A kérdező kommentje:

hát ez az!

és nem megy bele!

megjegyzem, most már mindegy is. már hiába is menne bele.

okafogyottá vált részemről a dolog.

Ha ebbe nem megy bele, akkor eléggé "kilóg a lóláb".

2014. jan. 30. 08:49
 74/101 A kérdező kommentje:

ezt hol írtam?

sehol.

sőt leírtam mim van.

olvass és számolj.

ha tudsz.

Ja, hogy csak 1 diplomad van!

2014. jan. 30. 08:50
 75/101 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg elég gusztustalanul nyilatkozol a barátnődről, ezért nem értem miért vennéd el egyáltalán. Másrészt nem hiszem, hogy ezt a problémát meg tudnátok oldani ha senki sem enged. Valamilyen szinten megértelek, bár a stílusod bántó és valószínűleg ha így fogalmazod meg, nincs az az ember, aki ebbe belemenne.

Viszont nem értem azt sem, hogy néhányan azt tanácsolják, hogy vedd fel a barátnődet a céghez. Szerintem ez nettó hülyeség. A nő szempontjából is. Tegyük fel, hogy aláírjátok a h.szerződést, összeházasodtok, majd x év múlva elváltok. Az ex ott fog állni munka nélkül, mert feltételezem azért senki sem tartana meg egy olyan dolgozót, aki gyakorlatilag nem csinál semmit, mivel nem ért ahhoz, amivel a cég foglalkozik. Szóval ha segíteni szeretnék neki és nem csak ideig-óráig, akkor inkább támogatnám abban, hogy képzettséget szerezzen, tanuljon, fogjon olyan dologba ami érdekli és meg tud vele állni a saját lábán. Ezért nem értem a nő hozzáállását sem. Inkább azt kéne megbeszélni, hogy ő hogyan juthatna előre, milyen lehetőségei vannak, nem pedig a másikra alapozva élni. Mert annak bármikor vége lehet és akkor ugyan ott tart, hogy gyakorlatilag nincs semmije.

2014. jan. 30. 09:40
 76/101 anonim ***** válasza:
94%
Javaslok én neked valamit. Dugd fel a s.eggedbe a pénzedet és maradj egész életedben egyedül! Így jár mindenki a legjobban.
2014. jan. 30. 09:43
 77/101 anonim ***** válasza:
100%

Az IQ-s rész nagyon tetszett kérdező. Egy dologgal nem számolsz csak. Nem egyféle intelligencia létezik, és nem csak azt az egyet mérik, amiben te jó vagy.

Van olyan is, hogy érzelmi intelligencia. Erről gondolom még csak nem is hallottál. Szerintem nálad mínuszba lenne. Tudod ahhoz nem elég a logikus gondolkodás. Nekem egy kicsit olyannak tűnsz, mintha egy hajszál választana el attól, hogy pszichopata légy. Vagy az is vagy. Mindenféle empátia, és más fontos érzelmek nélküli lény, aki bújja a gépet reggeltől estig.

Persze, hogy nem érted ki miről beszél.

Szerintem keress fel egy jó pszichiátert, aki segít majd találni középutat az életbe.

Borzasztó a személyiséged, a jellemtelenséged, az egod és még sorolhatnám.

Szerintem semmi szín alatt ne nősülj meg, mert neked egy nő csak arra kell, hogy legyen akit lenézhetsz, alázhatsz, és aki csókolgatja a lábad nyomát miután belerúgtál.

Szerintem ha ez a sztori és a reakcióid nem csak kitaláltak, akkor tényleg sürgősen keress egy orvost.

2014. jan. 30. 09:45
 78/101 anonim ***** válasza:
98%

Kedves Kérdező!

A diploma olykor lóf***t nem számít. Lehet valakinek egy raklap diplomája és irodaépületnyi oklevele, ha emberileg egy surmó, mindenki utálni és kerülni fogja.

Nekem pl. csak érettségim van, mégis többet keresek, mint a diplomával rendelkező, velem egyidős rokonom, aki három nyelven beszél. A siker nem csak a papíron múlik, hanem a kommunikáción, a stíluson, a kisugárzáson. Ezeket pedig egyetlen iskolában sem tanítják.

A többiek pedig megírták, mit tegyél a pénzeddel, ha ennyire nagyra tartod Magad.

2014. jan. 30. 10:37
 79/101 A kérdező kommentje:

azért azt ne felejtsük el, hogy per pillanat 25 ember megélhetése (és JÓ megélhetése!) van a kezemben

25 embernek adok kenyeret és bővítek folyamatosan

ha bejön vmi nagyobb biznisz akkor helyből vagy 10 ember kell még.

A többiek pedig megírták, mit tegyél a pénzeddel, ha ennyire nagyra tartod Magad.

2014. jan. 30. 10:55
 80/101 A kérdező kommentje:

hogyne hallottam volna. valamiből mindenkinek élni kell. van aki szcientológia egyház és hasonló kamukkal húzza le az átlaghülyét és van aki az "EQ"-val

ennyi a véleményem róla.

Van olyan is, hogy érzelmi intelligencia. Erről gondolom még csak nem is hallottál.

2014. jan. 30. 10:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!