Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mitől olyan taszító a házassági szerződés gondolata hogy egy több éves kapcsolat és házassági terv egyik pillanatról a másikra megsemmisül miatta?
Csak igen röviden: jól menő vállalkozó vagyok. 3 éve együtt járok a barátnőmmel. Már akkor jól menő üzletem volt mikor megismertük egymást.
Részemről nem erőltetném a házasságot, mert nem attól szeretek valakit hogy van egy szar papírom róla.
De a barátnőm másképp gondolja, ő hivatalos viszonyt akar = házasság.
Oké. Legyen.
De részemről csakis „amerikai típusú” házassági szerződéssel lehet szó a dologról, amely világosan rögzíti a felek vagyoni helyzetét és azt a kitételt hogy a házasság felbontása esetén egyik fél sem léphet fel a másikkal szemben semmiféle igénnyel.
Megjegyezném, hogy csak a barátnőm léphetne fel igénnyel, én nem, mert nekem rengeteg vagyontárgyam van, míg neki a minimálbéres bolti eladói állásán kívül a világon semmije, csak a szaros bugyija ami rajta van. Ennyi.
És az eredmény: veszekedés, „nem szeretsz” „azt hiszed csak a pénzed miatt mennék hozzád?” stb.
És elrohanás.
???
De ha nem a pénzem miatt jönne hozzám, akkor miért olyan nagy gond ez a szerződés?
Persze nőként nagyon könnyű más farkával a csalánt verni.
Különben meg ha nem házasodnának 10 év múlva is annyival távozhatna mint házasságban szerződéssel.
21: Neked gondod van a szovegertessel?
Pontosan 10*30 = 300 M Ft felerol megy a vita. 150 guriga nem keves penz.
Es ha nincs szerzodes, akkor az asszonynak jar a 150 ha bemondja az unalmast. Ha van szerzodes, akkor meg a srac nem akar adni semmit belole.
0 es 15 m Ft kozott valahol lehet az egyensuly. Beszelgessetek rola.
remek összefoglaló! így van!
és utána lehet nézni a statisztikáknak! hány házasságból lesz válás?
hm?
akkor reális a válás?
hm?
és ne jöjjünk ilyen maszlagokkal, mint "halálig szerelem" meg "míg a halál el nem választ"
az értelmek pár év és kihűlnek. ez tény.
minden más csak önámító rózsaszín baromság mese habbal.
Házassági szerződéssel senki sem készül a válásra. Leírjuk kinek mije van aztán aláírjuk semmivel sem több. Autóba sem azért kötöm be reggel a biztonsági övet mert a frontális karambolra készülők.
ezt már leírtam.
nekem az csak egy papír. egy totál értelmetlen drága idejétmúlt papír, egy atavizmus, egy baromság.
ezt gondolom róla.
de ezzel együtt (mint azt leírtam) hajlandó lennék rá.
de ezt is leírtam.
Magának a házasság csak "papír",mi?
A házassági szerződéssel nincs baj, de amit te alá akarsz iratni vele az igazságtalan és egyenlőtlen. Ha összeházasodtok akkor KÖZÖS van, ha te ehhez nem tudsz hozzászokni, akkor keress hasonlóan vagyonos nőt és legyetek külön kasszán. Ha pl.: gyerekeitek lesznek, és a feleséged kénytelen otthon maradni, te majd kisemmized, mert ő nem dolgozik? Én megértem, hogy nem akarod, hogy válás esetén a te általad keresett megtakarítás feléhez köze legyen, de azért gondolj bele, akkor kirakod a gyerekeddel együtt az utcára vagy mi?
Neked egész egyszerűen nem ilyen nő való, keress egzisztenciában és gondolkodásban hasonló hölgyet.
Jó, akkor fogalmazok máshogy!:
"míg neki a minimálbéres bolti eladói állásán kívül a világon semmije, csak a szaros bugyija ami rajta van. Ennyi."
Nem írnám alá, mert egy pökhendi, bunkó, lenéző "ember" vagy, aki semmibe veszi azt a nőt, aki hozzá akar menni. Én úgy érzem, hogy eszed bár van, értékrendet 0, mert lehet, hogy ő csak a pénzedért menne hozzád, de neked is az a legfontosabb, sehol nem látom az írásodban, hogy egy picit is tisztelnéd azt a nőt. Tudom-tudom, itt csak a hivatalos részéről volt szó, ezt is megértem, de elég flegmának tűnsz. Sajnálom. Ez a véleményem rólad!
na ja. de én legalább beismerem ezt.
míg ő előadta a Nagy Szerelmet, aztán kiderült hogy uolyan pénzéhes mint én.
csak én megdolgozom a lóvéért (szombat vasárnap nekem nem létezik pl. mert a webshop-os rendelések akkor is mennek, a szervizelés akkor is megy)
míg őneki kéne a húsosbödön ingyen.
hát a nagy f***t.
mert lehet, hogy ő csak a pénzedért menne hozzád, de neked is az a legfontosabb, sehol nem látom az írásodban,
Azért nem minden férfi ilyen bizalmatlan és smucig mint te!
Vannak nálad jóval-jóval módosabb üzletemberek,és minden hová viszik a feleségüket meg a gyerekeiket,mert pusztán tisztelik és szeretik a családjukat,feleségüket.És igen még a vállalkozásba is beleviszik a feleséget,amiért persze cserébe nem járatja le a feleséget mindenki szeme láttára...mert e mellett szerintem te még ilyen is vagy!
És nem fáj nekik,hogy "bakker,az asszony felmászott a hátamon...",hanem örülnek,hogy nem éhbérért dolgoznak és segítenek,hisz mégis csak szült az a "szaros bugyis" gyönyörű gyerekeket.Remélem azért az nem fog fájni,hogy ilyet tud ám produkálni a nő,te meg nem...?!
Miért gondolod, hogy csak a pénzed kell neki?
Nem lehet, hogy csak abban a formában nem akar belemenni a szerződésbe, ahogy azt te elképzelted?
Ajánlj fel neki opciókat. Tehát ne legyen kiszolgáltatva, viszont ha házasságtörésen kapod, vagy nem tesz eleget házastársi kötelességének akkor nem jár semmi.
Azonban ha a te hibádból következik be a válás, akkor ugyanolyan jogai lesznek, mintha a szerződés nem is létezne.
Így már nem lenne ennyire egyenlőtlen.
A lány biztonsága is megmaradna, hiszen ha szeret a fenti hibákat nyilván nem fogja elkövetni, viszont neked is van vesztenivalód. Te is kétszer meggondolnád, hogy merre kacsintgatsz, és mikor miért adod ki az útját.
Belemennél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!