Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mitől olyan taszító a házassági szerződés gondolata hogy egy több éves kapcsolat és házassági terv egyik pillanatról a másikra megsemmisül miatta?
Csak igen röviden: jól menő vállalkozó vagyok. 3 éve együtt járok a barátnőmmel. Már akkor jól menő üzletem volt mikor megismertük egymást.
Részemről nem erőltetném a házasságot, mert nem attól szeretek valakit hogy van egy szar papírom róla.
De a barátnőm másképp gondolja, ő hivatalos viszonyt akar = házasság.
Oké. Legyen.
De részemről csakis „amerikai típusú” házassági szerződéssel lehet szó a dologról, amely világosan rögzíti a felek vagyoni helyzetét és azt a kitételt hogy a házasság felbontása esetén egyik fél sem léphet fel a másikkal szemben semmiféle igénnyel.
Megjegyezném, hogy csak a barátnőm léphetne fel igénnyel, én nem, mert nekem rengeteg vagyontárgyam van, míg neki a minimálbéres bolti eladói állásán kívül a világon semmije, csak a szaros bugyija ami rajta van. Ennyi.
És az eredmény: veszekedés, „nem szeretsz” „azt hiszed csak a pénzed miatt mennék hozzád?” stb.
És elrohanás.
???
De ha nem a pénzem miatt jönne hozzám, akkor miért olyan nagy gond ez a szerződés?
"házasságtörésen kapod, vagy nem tesz eleget házastársi kötelességének akkor nem jár semmi.
Azonban ha a te hibádból következik be a válás, akkor ugyanolyan jogai lesznek, mintha a szerződés nem is létezne. "
Ilyent a magyar jog nem enged,ezt soha nem lehetne érvényesiteni.
na a dolgot jól meghányva-vetve azt fogom közölni a "barátnőmmel" hogy vagy aláírod vagy nincs házasság.
ennyi.
nekem nem kell messzire menni a cégemnél is dolgozik olyan ha nem jobb bula mint ő.
végülis már 3 éves a kapcsolat, és a kocsit is 1-2 évente cserélem.
de a kocsi nem ácsingózik a bankkártyámra.
ja és aki nagy ésszel felvetette miért nem alkalmazom a cégemnél: a cég sikerének egyik forrása a megfelelő emberek.
mobilinformatikai-térinformatikai a szakterületünk, nincs a cégnél olyan akinek ne lenne ilyen-olyan műszaki vagy pénzügy-marketing diplomája. ide kőkemény IT-mérnök tudás kell.
mit tudna itt csinálni? max takarítani.
"nekem nem kell messzire menni a cégemnél is dolgozik olyan ha nem jobb bula mint ő.
végülis már 3 éves a kapcsolat, és a kocsit is 1-2 évente cserélem.
de a kocsi nem ácsingózik a bankkártyámra."
Ó te szerencsétlen, ostoba vagy, de nagyon.
Most,hogy így mondod milyenek az alkalmazottjaid,végülis csak nyertes lehet a barátnőd,hogy nem tartozik oda.Talán be sem jár,én sem mennék...állítom,egy hentesnek több élet csillog a szemében,mint az ilyen fennhéjázós dolgozókékban és még bókot is kap a NŐ az ilyen "proli" eladóktól.
Tudod mit?Akkor csinálj a barátnődnek valami más vállalkozást,amiben ő jó és még szereti is csinálni...meg ne magyarázd,hogy semmihez sem ért.
Te sem gondoltad komolyan,hogyha majd születik a gyermeketek,nem lesz az anyjának rátartása és majd mindennel te halmozod el a gyereked.
Az anyja meg kidolgozta a belét minimálbérért,és mégsem futja majd semmire szegénynek...
Vagy vesd be a kapcsolat rendszered és segíts neki,mert itt oltári nagy anyagi eredetű problémák lesznek,amivel te még vissza is élnél.
Szóval segíts a leendő feleségeden!
Jót szörnyülködtek és röhögtem az egészen. Szánalmas :) Szerintem ha valaki szereti a párját, akkor mindent elkövet, hogy segítse őt, egyengesse az útját, és a lehető legtöbbet hozzák ki KETTEN egy adott helyzetből. Itt nem erről van szó. Itt a csaj csak egy ágyasa ennek a f.r.knak, akit szépen beraktak egy kis kastélyba, a szolgák közé :) Most a f.r.k tesz egy gesztust, aláír egy papírt, és rögzíti, hogy a csaj örökre egy szolga, egy ágyas lesz. Nem egyenrangú fél, nem egy szeretett és tenyeren hordozott imádott nő, akit mindennel elhalmoz, segít, akár a saját lehetőségein is felül... a csajnak csak egy "xaros bugyija" van, ennyit is ér, nem is ért semmihez, mindenhez hülye, hát így van ez f.r.kéknál :)
Ha a csajnak kis esze van, akkor megsiratja a veled kapcsolatos érzéseit és hálát ad az istennek, hogy elmenekülhet előled :) te nem szereted őt. És nem azért, mert nem engeded magad "lehúzni" (már jó előre), hanem azért, mert te nem kettőtökben gondolkodsz, hanem magadban. Ő meg csak egy tárgy.
Ritka nagy tahó vagy,annyi szent! Mi a rákért vagytok együtt,ha ennyire nem becsülöd meg a barátnődet? Mondjuk az elképzelhető,hogy valóban csak a pénzedért "szeret",mint tudjuk ez egy létező jelenség,viszont akkor meg úgy kell neki,nyelje le,hogy ilyen tapló vagy.
Viszont,ha valóban szeret téged,mint embert,mint férfit(ami igen meglepő),akkor igenis megértem,ha sértőnek találja a szerződés gondolatát.
így van. és ezt a kastélyt a két kezemmel építettem fel a nulláról és egy aluljáróban levő kis irodából lett kb 7 év alatt egy évi 3x tizen millát termelő válallkozás.
mindez az én (és üzlettársam) tudásának és szorgalmának köszönhetően.
ja és mellette elvégeztem (elvégeztük) a Műegyetemet és a Kandót + Cisco X számú képzést csak úgy.
Ja hát igen, van aki még az érettségit se tudta megugrani, pedig épp annyi év áll mögötte mint mögöttem.
és a szolgákra visszatérve: senki sincs ideláncolva. mehet mindenki ha nem tetszik.
persze scak egy idióta hagy ott egy prosperáló IT-mobilos céget. az utolsó ember se keres nálam nettó 200.000 alatt.
ennyi.
ja és IQ: bárkivel szemben az itt levő nyomoroncok közül állom az IQ mérést és komparációt. a költségeket állom.
akit szépen beraktak egy kis kastélyba, a szolgák közé :)
pontosan így van. uis a házassági szerz épp arról szó, hogy mi van HA MÁR nem akarunk / tudunk együtt lenni.
ugye.
nekem van annyi eszem és önkritikám hogy belássam: bizony az évek múlásával a rózsaszín szemüveg le fog hullani is össze fog törni. nálam IS és mindenki másnál IS.
csak én nem kábítom magam az örök szerelem és hasonló ideologizált baromságokkal hanem tudom hogy aki még ma egy isten, holnap már csak egy idegesítő valaki lehet.
és merek nézni már most abba a jövőbe ami EL FOG JÖNNI.
(ha megérjük persze, ez esetben ilyen nem lesz)
hanem azért, mert te nem kettőtökben gondolkodsz, hanem magadban. Ő meg csak egy tárgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!