Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mitől olyan taszító a házassági szerződés gondolata hogy egy több éves kapcsolat és házassági terv egyik pillanatról a másikra megsemmisül miatta?
Csak igen röviden: jól menő vállalkozó vagyok. 3 éve együtt járok a barátnőmmel. Már akkor jól menő üzletem volt mikor megismertük egymást.
Részemről nem erőltetném a házasságot, mert nem attól szeretek valakit hogy van egy szar papírom róla.
De a barátnőm másképp gondolja, ő hivatalos viszonyt akar = házasság.
Oké. Legyen.
De részemről csakis „amerikai típusú” házassági szerződéssel lehet szó a dologról, amely világosan rögzíti a felek vagyoni helyzetét és azt a kitételt hogy a házasság felbontása esetén egyik fél sem léphet fel a másikkal szemben semmiféle igénnyel.
Megjegyezném, hogy csak a barátnőm léphetne fel igénnyel, én nem, mert nekem rengeteg vagyontárgyam van, míg neki a minimálbéres bolti eladói állásán kívül a világon semmije, csak a szaros bugyija ami rajta van. Ennyi.
És az eredmény: veszekedés, „nem szeretsz” „azt hiszed csak a pénzed miatt mennék hozzád?” stb.
És elrohanás.
???
De ha nem a pénzem miatt jönne hozzám, akkor miért olyan nagy gond ez a szerződés?
Nagyot fogsz koppani. En is azt hittem, hogy a penz a minden...
Kicsit gondolj bele a no fejevel. Hogy a pics@ba szuljon neked gyereket, ha barmikor azt mondhatod neki, hogy tipli van?
Kérdező!
Az alapján, ahogy beszélsz a lányról, tök egyértelműen az jön le, hogy nem szereted. Úgy beszélsz róla, mint akármelyik "vagyontárgyadról", amit a "jól menő vállalkozásodnak" köszönhetsz.
Szerintem nem vedd el, se házassági szerződéssel, se anélkül. Engedd elmenni, hogy találhasson magának valakit, akivel boldog lehet. Esetleg egy másik "minimálbéres bolti eladót", akinek az éves jövedelme "mennyi is? 12X60ezer nettó", de hidd el, nem ez fog számítani, hanem az, hogy az a másik pasi tiszteli és megbecsüli majd, úgy, ahogy te sose voltál rá képes.
A 4-esnek tökéletesen igaza van,még annyit kérdeznék,hogy esetleg az nem fordult meg a végtelen intelligenciájú agyában,hogy ne nézze azt,hogy a kedves leendő felesége ne xy nevetséges összegért dolgozzon,hanem Neki is adjon százezres keresetet?!
Mert gondolom maga több családot is eltart,akik bizonyára csudi jól keresnek,a feleség meg szívjon,mi??
Miért fog majd magára felnézni?Milyen megalázó...
Magának a házasság csak "papír",mi?De milyen jól képben van az amerikai típusú egybekeléssel...
Reméljük,ha még alá is írja a kedvese és idővel terhes lesz,nem fogja érzelmileg kismamaként lesz@rni...
Tipikus zsarnok,de csavaros lesz a dolog,mert igazából magának lesz szüksége inkább a másikra,mint fordítva!
És ennek semmi köze sem lesz az anyagiakhoz.
Sok erőt a kedves hölgynek!
Azért, mert fel akar készülni a válásra, nem kell elítélni. Bár barátnőm felkészült volna rá, most nem fizetne milliókat annak, aki egy szál bőrönddel költözött a házába! És az, hogy 5 éve bíróságra jár a családja, egy egyszerű papírral meg lehetett volna oldani.
MI vallásunkban a házassági szerződés természetes, lényegében a házasság maga egy szerződés. Az, hogy bevágja a kislány a hisztit, azt is jelentheti, hogy pontosan ezért menne hozzád. Ne engedj a szerződésből, mert csúnyán ráfázhatsz. Onnantól, hogy házasodtok, és nincs ilyen szerződés, bármidnek, amit a házasság alatt szerzel, jogosan követelheti a felét.
Sokan tartják ezt a nem szeretés jelének. Magyarázd el neki, hogy de igen, szereted, és NEKED fontos. ÉRtse meg, hogy van, ami neked fontos
Mar bocs, de akkor megis mi a francert valasztana a kolkot, ha 10 ev mulva 1 boronddel meg 1-3 pulyaval mehet ujra eletet epiteni?
Ne keressen evi 15 gurigat, de ne is 0-at! Jo nagy spur vagy Kerdezo!
Igazan lehetnel bolcsebb! Hogyan fogod tisztelni azt az asszonyt, aki ki van neked szolgaltatva? Es a kolkoknek jo lesz majd, hogy "elbillent" kapcsolatban latja a szuleik eletet?
Vagy ennyire nincs onbizalmad, hogy igy akarod a csajt magadhoz kotni?
Kit érdekel hogy mennyi a profitod??
Te csak a pénz körül forogsz! Jobban jár a barátnőd, ha menekülőre fogja. Még most. Mielőtt nem megy hozzád. Ugyanis neked halvány lövésed sincs sem arról, hogyan kéne fenntartani egy jól működő párkapcsolatot, sem arról, hogy mi a tisztelet...sem arról, hogy mi a szeretet. Te valahol leragadtál annál a résznél, hogy ennyi meg annyi pénzem van...ilyen meg olyan vállalkozó vagyok..stb. Neked nem való a házasság. Sőt, még a komoly párkapcsolat sem biztos....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!