Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mitől olyan taszító a házasság...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mitől olyan taszító a házassági szerződés gondolata hogy egy több éves kapcsolat és házassági terv egyik pillanatról a másikra megsemmisül miatta?

Figyelt kérdés

Csak igen röviden: jól menő vállalkozó vagyok. 3 éve együtt járok a barátnőmmel. Már akkor jól menő üzletem volt mikor megismertük egymást.

Részemről nem erőltetném a házasságot, mert nem attól szeretek valakit hogy van egy szar papírom róla.

De a barátnőm másképp gondolja, ő hivatalos viszonyt akar = házasság.

Oké. Legyen.

De részemről csakis „amerikai típusú” házassági szerződéssel lehet szó a dologról, amely világosan rögzíti a felek vagyoni helyzetét és azt a kitételt hogy a házasság felbontása esetén egyik fél sem léphet fel a másikkal szemben semmiféle igénnyel.

Megjegyezném, hogy csak a barátnőm léphetne fel igénnyel, én nem, mert nekem rengeteg vagyontárgyam van, míg neki a minimálbéres bolti eladói állásán kívül a világon semmije, csak a szaros bugyija ami rajta van. Ennyi.

És az eredmény: veszekedés, „nem szeretsz” „azt hiszed csak a pénzed miatt mennék hozzád?” stb.

És elrohanás.

???

De ha nem a pénzem miatt jönne hozzám, akkor miért olyan nagy gond ez a szerződés?

2014. jan. 29. 11:59
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/101 anonim ***** válasza:
88%

Na, te "jól menő vállalkozó"

Azért ne ess hasra magadtól, vannak azért jópáran, akiknek nagyobb a farka, mint a tiéd. Már ha érted, mire gondolok...

"míg neki a minimálbéres bolti eladói állásán kívül a világon semmije, csak a szaros bugyija ami rajta van. Ennyi."

Akkor fogd a húszezreseidet, oszt recsizz rájuk. Azt a lányt meg hagyd békén, bár ha ilyen tahó vagy (még mindig nem értem, mire; pénzre? - nem akkora dolog az, mint hiszed), úgyis elkúrja mellőled valami normális gyerek.

Egyébként a házasságkötés előtti vagyok különvagyonnak számít, az pedig, hogy a házasság alatt szerzett vagyon közös, szerintem teljesen elfogadható. Ha másképp vélekedsz, nem kell neked nő. Fent megírtam, mit csinálj a pénzeddel.

2014. jan. 29. 14:22
 32/101 anonim ***** válasza:
22%
Lehet nagy az arca,meg kissé durva a stilusa,de igaza van.Jó ez a házassági szerződés.Ha elrohan hát rohangáljon.A szerelem elmúlik,egy házasságra sincs garancia.Legalább a vagyon maradjon ha vége
2014. jan. 29. 14:39
 33/101 anonim ***** válasza:
23%

Mit vagytok úgy felháborodva? Lehet hogy tapló stílusú meg lekezelő a kérdező, de a mai viszonyokat figyelembe véve reálisan gondolkodik és végül is igaza van. A nő is minek ewrőlteti ennyire a házasságot? Végül is az is csak egy vacak papír.

Fordított esetben persze mindenki gyanakodna, ha egy gazdag jólszituált hölgyet mindenáron el akarna venni egy csóró pasi, de szerződésről hallani se akarna.

2014. jan. 29. 14:42
 34/101 anonim ***** válasza:
84%

"Megjegyezném, hogy csak a barátnőm léphetne fel igénnyel, én nem, mert nekem rengeteg vagyontárgyam van, míg neki a minimálbéres bolti eladói állásán kívül a világon semmije, csak a szaros bugyija ami rajta van. Ennyi. "

Minek vagy együtt olyan nővel,akiről azt írod,hogy szaros bugyija? :D

Keress inkább egy hozzádvalót,és ne pazarold szegénynek a fiatal éveit!

2014. jan. 29. 14:50
 35/101 anonim ***** válasza:
22%
Kérdező, ne hallgass a sok okoskodóra! Ők egy álomvilágban élnek, Te meg a rideg valóságban!
2014. jan. 29. 15:08
 36/101 anonim ***** válasza:
86%

"Nekem rengeteg vagyontárgyam van, míg neki a minimálbéres bolti eladói állásán kívül a világon semmije, csak a szaros bugyija ami rajta van."

Na, ez nem gyengén volt bunkó megfogalmazás. Szereted Te egyáltalán a barátnődet???

Nekem nem úgy tűnik...

Ha ilyet mondana nekem a barátom, úgy fenékbe billenteném, hogy háromszor körberepülné a Földet. És itt nem a szerződés lenne a gondom, hanem a stílus!

Szerintem Te nem szereted a lányt...

28N

2014. jan. 29. 15:09
 37/101 anonim ***** válasza:
.
2014. jan. 29. 15:20
 38/101 anonim ***** válasza:
82%

Ha ennyire überkirályistencsászár vagy, jobb, ha szakítasz a barátnőddel és keresel egy kőgazdag csajt. Vagy felhelyezed a hátsódba a pénzed...

Amúgy a házasságkötés előtt szerzett vagyonod nem közös, tehát az nem is érinti a barátnődet, szerintem ezt ő is tudja.

Mellesleg a minimálbéres bolti állás nem szégyen. Az szégyellje magát, aki nem dolgozik...

28N

2014. jan. 29. 15:34
 39/101 anonim ***** válasza:
83%

Azért a 30-as kérdésre csak illene válaszolni. Belemennél-e abba, hogy neki is legyenek feltételei a közös jövőt illetően, még ha nem is anyagi természetűek.

Gondolom mivel figyelmen kívül hagytad, a fenét.

A te fejedben a közös élet, és az emberi kapcsolatok kimerülnek abban, hogy neked elvárásaid vannak, te vagy a valaki, mindenki más meg csak a pór nép táborát erősíti.

Tudod egyszer fenn, egyszer lenn. Én is éltem úgy ahogy te. Én voltam a valaki. Nő létemre. Aztán az élet szépen elvett tőlem mindent, nehogy elfelejtsek a sok pénz mellett ember maradni. Hát megtanultam a leckét.

Vigyázz hogy élsz, mert nem mennek mindig ilyen király módon a dolgok. Inkább adj hálát érte, ha valamid van, és azért is ha valaki szeret.

5 éve mentem tönkre, még mindig nyögöm. Azonban már boldog vagyok. A nagy pofonok rád is várnak, akkor örülj ha ezek "csak" anyagi természetűek lesznek.

2014. jan. 29. 15:40
 40/101 anonim ***** válasza:
25%
Mondjuk aki azt pedzegeti, hogy vegye be a vállalkozásba is az honnan tudja mi lenne a munka. Simán eltudom képzelni, hogy egy eladói OKJ vizsgával egyszerüen semmire sem alkalmas a cégben. Kérdező azt vedd számításba, hogy az itt válaszolok 90% elvált nő.
2014. jan. 29. 15:47
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!