Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mitől olyan taszító a házassági szerződés gondolata hogy egy több éves kapcsolat és házassági terv egyik pillanatról a másikra megsemmisül miatta?
Csak igen röviden: jól menő vállalkozó vagyok. 3 éve együtt járok a barátnőmmel. Már akkor jól menő üzletem volt mikor megismertük egymást.
Részemről nem erőltetném a házasságot, mert nem attól szeretek valakit hogy van egy szar papírom róla.
De a barátnőm másképp gondolja, ő hivatalos viszonyt akar = házasság.
Oké. Legyen.
De részemről csakis „amerikai típusú” házassági szerződéssel lehet szó a dologról, amely világosan rögzíti a felek vagyoni helyzetét és azt a kitételt hogy a házasság felbontása esetén egyik fél sem léphet fel a másikkal szemben semmiféle igénnyel.
Megjegyezném, hogy csak a barátnőm léphetne fel igénnyel, én nem, mert nekem rengeteg vagyontárgyam van, míg neki a minimálbéres bolti eladói állásán kívül a világon semmije, csak a szaros bugyija ami rajta van. Ennyi.
És az eredmény: veszekedés, „nem szeretsz” „azt hiszed csak a pénzed miatt mennék hozzád?” stb.
És elrohanás.
???
De ha nem a pénzem miatt jönne hozzám, akkor miért olyan nagy gond ez a szerződés?
Azért, mert így: " míg neki a minimálbéres bolti eladói állásán kívül a világon semmije, csak a szaros bugyija ami rajta van. Ennyi." vélekedsz.
Sértő, degradáló.
Ha kitértek a gyerekvállallás részre, hogy akkor kármentesítve lenne ha szétmentek, és akkor is tiltakozik, akkor furcsa..
Mert a nőknek sokszor az a bajuk, nekem is az lenne,mhogy amíg én kénytelen vagyok otthonmaradni 2 gyek esetn minimum 3 evig,(ha vissza is megyek dolgozni 1,5 éves korában a gyereknek, akkoris kimarad 3 év...
Aztán a gyerek miatt nem vesznek vissza.. Ssem keresek annyit mint kereshetnék, ha van munkám, mert a gyerekek miatti állandó táppénz...
2 lehetőség erre az időre mást kitalálni, vagy csak te msz táppénzre, és gyes agyerekkel...
Ebben az időszakban a nők nagyon kiszolgáltatottak..
Ha erre nem talalunk megoldást, akkor nem mennek hozzád, és vagy nem szülnék gyereket..
akkor sértődjön meg.
a kérdésem továbbra is áll: ha nem a pénzem kell neki, akkor vajon miért nem írja alá?
én aláírom a részemről, és ha én igen, akkor ő, aki az egész házasságot erőltetni, duplán triplán is alá kéne írja.
és a tény tény: nekem az éves profitom 30M felett van (+fizetés), míg neki az éves "profitja" 12x mennyi is? nettó 60E?
Elmondom, miért nagy gond.
Te építgeted a kis vállalkozásodat, évek óta úgy, hogy gondolom a háttértámogatást tőle kapod. Gondolom nem te főzöl, nem te takarítasz, nem te vasalsz, nem te látod el a háztartást, csak hazamész és elégedetten leülsz az asztalhoz, majd megtörlöd a szád, mondván, hogy te viszed haza a pénzt.
Ha házasságról beszélünk, akkor nyilván a közösért küzd két ember, így mindenki odateszi vagy anyagilag, vagy más módon azt amit tud.
Ha van egy házassági szerződés, miszerint a nő a belét kidolgozhatja napi nyolc órába a boltba, meg otthon a házba, egy fillér nélkül megalázott helyzetben mehet isten hírével, ha a pasinak éppen úgy tetszik.
Fordított esetben te se vernéd a feneked a földhöz örömödben, ha ilyen kiszolgáltatott helyzetbe akarnának belekényszeríteni.
Legalábbis én ezt így látom. Amúgy a hozzáállásod ismeretében, itt a szaros bugyira gondolok, én se bíznék benned. Neked az lenne való, ha egy anyagilag azonos súlycsoportba tartozó nővel kezdenél.
Persze ez számodra nem lenne nyerő, mert egy ilyen nő nem irányítható, és nem lehet alárendelt szerepbe tartani. Előtte nem lehetnél az a nagy aduász akinek most érzed magad.
Jól tette a barátnőd hogy lelépett, ugyanis egy nő olyan pasit érdemel aki megbecsüli. A pénznél ez sokkal fontosabb.
ELVILEG nincs semmi gond a házassági szerzödéssel.
DE!!! Sok nönek ez azt jelenti, hogy nem bízol meg benne, és AZÉRT ragaszkodsz ehhez. (Ha itt olvasdatod a kommenteket, akkor a legtöbben a "pénzéhes nök" ELLEN javasolják ezt.)
Azt azért tudod ugye, hogy ami a házasságkötés ELÖTT a tied volt, az soha nem lesz közös - tehát erröl a részröl értelmetlen a szerzödés.
Ami esetleg vitás lehet, az a házasság ALATTI vagyonnövekedés, és EZ az, amiben a szerzödésnek értelme lenne.
AZT viszont nem lehet kikötni, hogy "egyik fél sem léphet fel a másikkal szemben semmiféle igénnyel", mert pl. gyerektartásra mindenképpen köteleznek, még akkor is, a konkrétan bele lenne foglalva a szerzödésbe, mert ellenkezik a törvénnyel, és ezen kivül van még jópár hasonló kivétel.
"Megjegyezném, hogy csak a barátnőm léphetne fel igénnyel, én nem, mert nekem rengeteg vagyontárgyam van, míg neki a minimálbéres bolti eladói állásán kívül a világon semmije" EBBEN azért megint tévedsz, mert elöfordult már a történelemben, hogy egy "jól menő vállalkozó" tökéletesen csödbe ment és egy szál gatyában állt a végén az utcán. Ez veled is elöfordulhat, és akkor a "minimálbéres bolti eladó" még dúsgazdagnak tünik melletted.
A "a szaros bugyi" kitétel viszont igen durva töled, ha ez a jellemzö megnyilvánulási stílusod, akkor a barátnöd jobban teszi, ha nem marad melletted.
"De ha nem a pénzem miatt jönne hozzám, akkor miért olyan nagy gond ez a szerződés?"
AZÉRT, MERT ezzel minden kapcsolat alapját, a bizalmat hiányolja részedröl.
a most akkor néhány dolog
1) ahogy leírtam: jól menő vállalkozásom volt már AKKOR IS amikor megismerkedtünk. a nulláról indulva felfuttattam egy mobilos céget és akkor még azt se tudtam hogy ez a csak a világon van. ennyit a háttérről. ha valaki hátteret adott az a gimis osztálytársam aki üzlettársam is. (akkor vegyem őt el?)
2) nem főzök? hát nem. de ő se. háztartási alkalmazott van.
hogy gondolom a háttértámogatást tőle kapod. Gondolom nem te főzöl, nem te takarítasz, nem te vasalsz,
hát azt hiányolhatja is!
azzal hogy nem írja alá az összes bizalmam elpárolgott.
a bizalmat hiányolja részedröl.
Remélem kamu a kérdés, mert különben ritka nagy tahó vagy...
Mit vétett ellened az a nő, hogy így beszélsz róla?
(a házassági szerződéssel semmi bajom,igazad van, viszont van más módja, stílusa is ennek)
24/F
Hát akkor sok sikert az élethez. Ezzel a hozzáállással számolgathatod majd egyedül a vagyonkádat öregen betegen. De legalább lesz.
A bizalom nem arról szól, hogy az állítólagosan szeretett nő kiszolgáltatja magát neked.
A te részedről bizalmatlanság a szerződés, hiszen abból indulsz ki, hogy ha váltok, ki akar majd semmizni.
Úgy gondolom, hogy két ember ne házasodjon össze, ha ezt úgy teszi, hogy már a válás körüli hercehurcán gondolkodik.
Aki a házasságot komolyan gondolja, az holtomiglan-holtodiglan tervez, nem egy-két évre.
Nem való neked a házasság, a stílusod meg a nagy arcod egyszerűen borzalmas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!