Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Túlfújom vagy van némi igazam?
Decemberben lesz a kisfiunk két éves. A szülinapja vasárnapra esik. A férjem pár napja közölte,hogy az új munkahelyén afféle hivatal focikupa lesz, amire neki "muszáj" mennie, mert új a munkahely, és kevés is az ember. Ez pont arra a napra esne. Mondta,hogy most az ebéd helyett, legyen vacsora. Ezzel csak az a gond, hogy többen a családból vidékről jönnek, nekik még haza is kell menniük, sőt van,akinek vasárnap délután dolgozni is kell menni!
Mondtam neki,hogy hívja fel az egyik kollégáját és kérdezze meg,hogy mindenáron muszáj-e mennie, mert a fiának akkor lenne szülinapja.
Ma ezen összeveszünk, mert mondtam,hogy volt,aki nem örült a családból. Erre közölte,hogy az ő fiának a szülinapja van, igazodjon mindenki hozzánk!
Igen ám, csak,hogy itt elég sokat segítenek (anyós, anyu) a főzésben, mert egyedül nem bírnám a pici mellett, így akárhogy, de szerintem illik őket is megkérdeznem, az ő véleményükre is adnom.
Mondtam neki, hogy oké, legyen később a kaja, de akkor én nem kérek meg senkit,hogy segítsen, rendeljen tálalkat méreg drágán!
Tudom,hogy hiába hívja fel a kollégáját, akkor is el fog menni, mert tényleg úgy gondolja,hogy az új munkahely miatt muszáj, meg hát ő minden ilyen csapatbuliban benne van. Én viszont nem hiszem el,hogy nem értenék meg, hogy a fiának akkor van a szülinapja!
Kérdező, a férjed családja az, akinek nehézséget okoz a vacsora miatti késői utazás.
Tehát itt a MEGOLDÁS: a férjed felhívja szépen az anyját - mert az ő anyja - és közli vele, hogy: Drága mama, gyertek estére, mert én focimeccsre akarok menni délben.
HA ezt nem csinálja meg, elkezditek az ünneplést délben a rokonokkal, aztán majd ő beesik.
Közölje ő az anyjával... Nem is értem, ő nem tartja a szüleivel a kapcsolatot, hanem te beszélsz velük, vagy mi van? Ez tökéletes ostobaság így. Hívja fel őket, mondja meg, aztán viselje el a kiakadásukat... Felnőtt ember. Miért kell neked közvetítőt játszani? Majd anyósod megmondja a fiának, mit akar.
#65-öt mindenki olvassa el!
Igaza van!
Ennél az ellentmondásnál derül ki, hogy a Kérdező csak generálja a problémát!!!
Na, én is idefirkantom, amit gondolok.
1. Egy kétéves gyereknek felesleges szülinapot tartani. Ha a család miatt van, a dátum változtatható.
2. Mindig is valahogy lenéztem az ilyen bevágódni akarós embereket. Szerintem ez nem normális, vagy legalábbis gyenge jellemre vall.
3. Lehet, hogy a munkahelyén most fogják elkönyvelni annak a fickónak, aki még a gyereke szülinapját is kihagyja, nemhogy a munkáért, hanem egy focimeccsért, úgyhogy lehet ugráltatni.
Szerintem is mindketten túlreagáljátok, kicsit úgy tűnik, hogy mindketten csípőből elvetitek az összes kompromisszum lehetőségét, ez már inkább olyan "mindegy mi lesz, csak a másiknak ne legyen igaza".
Természetesen a család az első, nem egy focimeccs, de ez pont nem egy olyan helyzet, ami vérre megy, nem kell feltétlenül választani. A párod el akar menni, hadd menjen, fent egy csomó lehetőséget leírtunk, hogy hogy lehetne megoldást találni: átteszitek más napra, nem lesz nagy sütés-főzés, vagy elkezditek a párod nélkül az ebédet, majd később csatlakozik, meg hasonló lehetőségek. Bármelyik jó lehet, csak indulatok nélkül kell megbeszélni és mindkét részről kicsit megértőnek lenni egymás iránt. Ez nem akkora probléma, amit ne lehetne megoldani.
"Arról, meg,hogy mi hamarabb elkezdjük, ő meg hazaér, amikor hazaér, ő nem akar hallani!"
Márpedig én ezt csinálnám, ha tetszik neki, ha nem. Ha nem, akkor mondja le a céges focit.
Kaját pedig egyfajtát csinálnék és ott a torta... (én így csinálom.. öt éves a gyerekünk, még sose volt gond abból, hogy nem csináltam nagy dínomdánomot) :)
A 3. pontoddal kapcsolatban: szerinted egy új dolgozó esetében ki a kutya tudja a munkahelyén, hogy éppen aznap van a kölke szülinapja?
Köszönöm mindenki válaszát!
Megegyeztünk! Megkértem,hogy 3-ra legkésőbb érjen haza,hogy akkor le tudjunk ülni ünnepelni! Mondta,hogy oké! :)
A család meg kénytelen elfogadni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!