Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Túlfújom vagy van némi igazam?
Decemberben lesz a kisfiunk két éves. A szülinapja vasárnapra esik. A férjem pár napja közölte,hogy az új munkahelyén afféle hivatal focikupa lesz, amire neki "muszáj" mennie, mert új a munkahely, és kevés is az ember. Ez pont arra a napra esne. Mondta,hogy most az ebéd helyett, legyen vacsora. Ezzel csak az a gond, hogy többen a családból vidékről jönnek, nekik még haza is kell menniük, sőt van,akinek vasárnap délután dolgozni is kell menni!
Mondtam neki,hogy hívja fel az egyik kollégáját és kérdezze meg,hogy mindenáron muszáj-e mennie, mert a fiának akkor lenne szülinapja.
Ma ezen összeveszünk, mert mondtam,hogy volt,aki nem örült a családból. Erre közölte,hogy az ő fiának a szülinapja van, igazodjon mindenki hozzánk!
Igen ám, csak,hogy itt elég sokat segítenek (anyós, anyu) a főzésben, mert egyedül nem bírnám a pici mellett, így akárhogy, de szerintem illik őket is megkérdeznem, az ő véleményükre is adnom.
Mondtam neki, hogy oké, legyen később a kaja, de akkor én nem kérek meg senkit,hogy segítsen, rendeljen tálalkat méreg drágán!
Tudom,hogy hiába hívja fel a kollégáját, akkor is el fog menni, mert tényleg úgy gondolja,hogy az új munkahely miatt muszáj, meg hát ő minden ilyen csapatbuliban benne van. Én viszont nem hiszem el,hogy nem értenék meg, hogy a fiának akkor van a szülinapja!
Nem ettől leszek jó szülő!
Én csak leírtam,hogy mi anno ezt megbeszéltük és igyekszünk magunkat tartani ehhez!
Az én szüleim is így kezdték,hogy amíg kicsi, nem tudja,hogy mikor tartják a szülinapját, névnapját, aztán úgy belekényelmesedtek,hogy amikor nagyobb lettem, akkor is mindig a hétvégéhez igazították!
A férjemék, meg ahogy írtam, nem. Ők egy mini ünneplést mindig meg tudtak ejteni azon a napon!
bocsi
nem nekem hanem neked
:-)
(ok nekem sem de az már :-P)
én is hétvégén tartom a gyerekeknek
szerinted hétköznap ki ér rá egy bulira vagy csak egy vacsorása ha másnap dolgozik és még aznap is ?
"egyedül nem bírnám a pici mellett"
Nem 2 éves?
Azért ha egy 2 éves mellett nem tudsz hétvégén összehozni egy ünnepi ebédet egyedül, akkor kicsit talán át kellene gondolnod az időbeosztásod, a módszereidet.
A 15 személy nem olyan sok. Sütiket, tortát simán meg lehet csinálni 1-2 nappal előbb. Leves alaplevet is előtte való nap el lehet készíteni, húsokat bepácolni, panírozni...
Nem pontozok, tényleg!
Ahogy írtam, nekem jó lenne előtte nap, szombaton, de akkor meg dolgozik!
Egy héttel nem akarja ő sem eltenni!
Hát leírom,hogy mit szeretnék csinálni, arra is elfogadok minden választ, csak az én fiam, olyan aktív,hogy egy sima ebédet néha 3 órán keresztül készítek mellette! :)
Szóval lenne tyúkhús leves. Másodiknak lenne tarja tepsiben sütve valamivel (ezt még nem tudom mi), meg valami szaftosabb, tejszínes étel. Azért kell kétfajta főétel, mert a gyereken kívül, van más is hála az Istennek, aki tejérzékeny! :)
Saláta görög, majonézes krumplisaláta! Süti még fingom sincs! :)
Bocs, de ezek nem olyan ördöngös, nagy előkészületet igénylő kaják.
A 3 órás ebédkészítéshez meg...nos... tudni kell a gyereket leszerelni. Később meg fogod érteni, miért.
Biztos, hogy pár nappal előrébb vagy hátrébb lehetne tolni az ünneplést.
Az egy dolog, hogy megegyeztetek, hogy mindig napján tartjátok az ünnepeket, de ha mindkettőtöknek jobb az elnapolás, akkor minek kötni az ebet a karóhoz feleslegesen?
Azt is megértem, hogy neked anno sz@r volt, hogy nem a napján volt tartva, de egy 2 éves gyerek valószínűleg nem fog lelkileg összeomlani ezen.
Kicsit úgy érzem, hogy azért akarod vasárnap tartani, hogy csakazértis a te elképzelésed legyen kivitelezve.
Szerintem ha a férjed bevágódik az új munkahelyén, az nem csak neki, hanem neked, és az egész családnak is jó hosszú távon, nem?
Hihetetlen, hogy ezt felnőtt fejjel nem tudod belátni!
Szóval nálunk ilyenkor az egész család ott van. Nagyszülők, keresztszülők, stb.
Ha később munkanapra fog esni, akkor is megtartjuk és igazatok van, akkor is vacsora lesz, csak akkor elfogadom,hogy dolgozik (lehet,hogy már én is)!
Nekem azt nehéz elfogadni,hogy egy foci miatt nem tud itthon lenni! Meg,hogy miért nem lehet egyáltalán megpróbálni elmagyarázni a szervezőnek,hogy ha nem muszáj, akkor nem menne, mert éppen olyan dolga van,amit nehéz elhalasztani!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!