Szerintetek igazam van, vagy túlspilázom a dolgokat?
Barátnőmmel több mint egy éve vagyunk együtt,nagyon jól megvagyunk,sosem veszekszünk semmin,egy dolgot kivéve..."anyósom" csupa olyan dolgot művel,amelyek elég rendesen a nézeteim ellen vannak.Szeretem a barátnőm,a lehető legjobbat akarom neki minden tekintetben,így egészségileg is.Az anyja szintén ezt mondja, habár nehezen hiszem,hogy egy 15 éves lánynak a lehető legjobb,ha szoláriumba járatják..egyrészt ki nem állhatom a r*bancokat a kellékeikkel együtt (szoli,kiló smink,tetkók,pc-k stb..)másrészt egészségtelen is szerintem.A másik,amin nagyon fennakadtam,hogy a nyár közepén voltak nyaralni egy neves aquapark közelében. Pont akkor lett volna meg neki...Anyósom kitalálta,hogy van ilyen gyógyszer ami késlelteti a menstruációt,azzal majd megoldják. Barátnőmet meggyőztem hogy nem épp a legjobb ötlet,főleg nem ilyen fiatalon,közölte is otthon hogy ő se dokihoz nem megy,se bogyót nem szed. Az anyja kiverte a balhét,és bejelentette neki hogy márpedig dokihoz megyünk és márpedig beszeded...utána néztem,felnőtt nőknek is csak maximum 1-2x javasolják,akkor is elengedhetetlen esetben...csakhogy ez a nyaralás már a tél végefele le lett foglalva,simán ki lehetett volna számolni hogy ez igy nem lesz jó.
Összegezve annyi a problémám,hogy anyósom szerintem olyan dolgokba viszi bele a lányát,amelyek árthatnak neki,ezesetben nem is kicsit.Amikor pedig felhozom a témát és elmondom a véleményem,próbálok küzdeni ellene,akkor a fejemhez vágja hogy ne szóljak bele a nevelésébe,nincs jogom hozzá,és hogy miért nem tudom elfogadni úgy,ahogy van ? Mindezt úgy,hogy én azt szorgalmazom,hogy ne változzon semmi,az anyja pedig folyton folyvást alakítgat a barátnőmön. Beszélni nem lehet vele,egyből kiakad és balhé van..szerintetek túl véresen komolyan veszem ezeket,és nem kéne ennyire,vagy igazam lehet ?
17/F
Ugye azt tudod, hogy a barátnőd anyukája akkor sem tudná szoliba kényszeríteni a leányt + idétlen gyógyszereket szedetni be vele és hasonlók, ha a kishölgy ezt nem akarná/hagyná jóvá?
Az egy dolog, hogy az anyja hülye, de itt a lánnyal kellene beszélni, hogy gondolkodjon már mielőtt belemegy ezekbe a hülyeségekbe.
Sok mindenben igazad van, de azért közel sem mindenben.
".csakhogy ez a nyaralás már a tél végefele le lett foglalva,simán ki lehetett volna számolni hogy ez igy nem lesz jó. " Ez különösen tetszik. Először is egy 15 éves lánynak nagy eséllyel még nem állt be annyira rendszeresre a vérzése, hogy napra pontosan fél évre (!)előre meg lehessen mondani, mikor is lesz meg neki. Másodszor pedig általában egy nyaralást az ember akkorra időzít, hogy mikor tud kivenni szabit, melyik szezonra van pénz, stb.
A barátnőd megtehette volna azt is, hogy közli az anyjával, hogy "Oké anya, én gyógyszert tuti nem szedek be, de mivel havizni fogok, hát majd nem pancsikolok hanem ülök a hotelszobában." Ez is egy opció. Nem ő lett volna az első nő a történelemben, aki így jár. :)
Egyébként meg ne haragudj meg, de valahol egyetértek az anyjával, hogy ne Te akard már megnevelni a lányát. Vagy 1 éve, ha reálisan nézzük a dolgokat, feltehetőleg pár év múlva már sehol nem leszel (és ezt ne vedd támadásnak, csak hát ez az általános), ő viszont akkor is anyja lesz.
És ha így is szereted a kislányt, akkor annyira mégsem ronthatta el az anyja, nem?
Meglehet a véleményed anyósról, de azt nem kellene hangoztatni.
Hát ezekbe egyáltalán nem kéne beleszólnod. Majd a barátnőd rendezi az anyjával, ehhez semmi közöd.
Szoliba jár? A saját magánügye. Bár én még sosem voltam szoliba, mégsem tartok minden szoliba járó nőt r*bancnak, ahogyan azt te írtad.
És hogy megjön-e neki a nyaralás alatt vagy nem, azt hogyan tudnák már egy 15 éves lánynál kiszámítani? Ez nálam is csak azóta működik, amióta fogamzásgátlót szedek.
Ha olyan dologról van szó,ami a lánynak káros lenne,hogyha ráerőltetnék,akkor természetesen ne hagyd szó nélkül. Ha nem olyan,akkor inkább ne is szólj.
A szolárium: ha természetes szőke és kék szemű barátnőd van,vagy vörös hajú,zöld szemű,akkor ne erőltessék a szoláriumot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!