Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Túlfújom vagy van némi igazam?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Túlfújom vagy van némi igazam?

Figyelt kérdés

Decemberben lesz a kisfiunk két éves. A szülinapja vasárnapra esik. A férjem pár napja közölte,hogy az új munkahelyén afféle hivatal focikupa lesz, amire neki "muszáj" mennie, mert új a munkahely, és kevés is az ember. Ez pont arra a napra esne. Mondta,hogy most az ebéd helyett, legyen vacsora. Ezzel csak az a gond, hogy többen a családból vidékről jönnek, nekik még haza is kell menniük, sőt van,akinek vasárnap délután dolgozni is kell menni!

Mondtam neki,hogy hívja fel az egyik kollégáját és kérdezze meg,hogy mindenáron muszáj-e mennie, mert a fiának akkor lenne szülinapja.

Ma ezen összeveszünk, mert mondtam,hogy volt,aki nem örült a családból. Erre közölte,hogy az ő fiának a szülinapja van, igazodjon mindenki hozzánk!

Igen ám, csak,hogy itt elég sokat segítenek (anyós, anyu) a főzésben, mert egyedül nem bírnám a pici mellett, így akárhogy, de szerintem illik őket is megkérdeznem, az ő véleményükre is adnom.

Mondtam neki, hogy oké, legyen később a kaja, de akkor én nem kérek meg senkit,hogy segítsen, rendeljen tálalkat méreg drágán!

Tudom,hogy hiába hívja fel a kollégáját, akkor is el fog menni, mert tényleg úgy gondolja,hogy az új munkahely miatt muszáj, meg hát ő minden ilyen csapatbuliban benne van. Én viszont nem hiszem el,hogy nem értenék meg, hogy a fiának akkor van a szülinapja!

2013. nov. 11. 15:18
 31/91 anonim ***** válasza:
78%

Uram isten, mekkora gondok..... Szégyelled magad, ha egy két eves mellett nem tudsz össze dobni egy ebédet hétköznap se. Amit leírtál nem egy nagy durranás, segítség nelkul is meg lehet csinálni.

A masik meg, egy két évesnek fogalma nincs róla hogy épp mikor van a születésnapja, simán el lehet halasztani.

2013. nov. 11. 15:48
 32/91 anonim ***** válasza:
75%

Soha nem értettem, hogy miért kell ekkora gyerekek szülinapját ünnepelni? Főleg nem ekkora felhajtással!

De ha a kétéves gyerek nem lóg az anyján állandóan, hanem úgy nevelték, hogy elfoglalja egyedül is magát, akkor nem gond mellette az ebéd főzés.

A levest megfőzheted előző nap. Aznap csak a tésztát kell belefőzni.A majonézes és a másik salátát is megcsinálhatod előtte nap. Legalább összeérnek az ízek.

2013. nov. 11. 15:49
 33/91 anonim ***** válasza:
82%

Te tényleg nem érted?

Nem a foci miatt megy, és talán meg is tudná oldani, hogy ne kelljen mennie, DE (figyelj) ez egy ÚJ munkahely, ahol dolgozik RÁTOK, és be akar vágódni, hogy hosszú távon el tudjon tartani TITEKET! Érted??? Ez egy kvázi befektetés a jövőtökbe.

2013. nov. 11. 15:52
 34/91 anonim ***** válasza:
78%

Húsleves az pikk pakk (zöldségeket elő tudod készíteni előzőnap...

Ha van tejérzékeny sem kell 2 féle menü, egyféle kell, de olyan, mait mindenki ehet:) tehát a tarja jó megoldás...mellé rizs, és sült burgonya, nem feltétlen hasáb(nálunk a főtt sült krumpli jön be mindig, ez pedig ugyancsak jobb, ha előző nap főzöd, azanap sütöd, a hűtőből kivéve, finomabb a kérge)

Házi káposztasaláta, az nálunk mindig van itthon, plusz mehet a többi...

Igaz a tejszínes étel nagyon hamar készen vancőleg ha csirkés(nálam aprítással együtt 20 perc, de ugye nem kell végig felette állni) viszont amikor sok embert vár az ember nagyon macera a 2 féle menü..főleg az elpakolás miatt, plusz tegyük hozzá a fiad még egy figyelés (egyszerre 4 fele pedig azért elismerem, hogy nem egyszerü)

Ne bonyolítsd magadnak... Ezt csak azért írtam le

Viszont még mindig nem értem en sem a szombati problémádat, vagy akkor nagy az ellentmondás...

2013. nov. 11. 15:52
 35/91 A kérdező kommentje:

Az a baj,hogy a család részéről is nagy a nyomás! Mert ugye most,hogy hétvégre esik még úgyahogy meg tudja oldani mindenki,hogy itthon legyen legalább napközben. Jövőre már nyilván nem, mert 150 km-ről nem várom a keresztanyjáéktól,hogy elugorjanak vacsira, mert ugye hétköznap lesz!

Csak engem zavar,hogy pont a férjem mondta,hogy tavaly mennyire élvezte a kicsi, hogy mindenki itt volt, mindenki körülugrálta stb.

Most meg látom,hogy húzzák a szájukat, hogy hát nekik a vacsora már későn van!

A gyerek melletti főzésre meg annyit reagálnék,hogy minden gyerek más. És nem azt mondtam,hogy nincs el a fiam félórát egyedül, de 2-3 órát nem. Szerintem még nem is ez a dolga egy kétévesnek!

2013. nov. 11. 15:53
 36/91 anonim ***** válasza:
76%

Ui

miért 2-3 fajta köret? Minek?

Nálunk is tartották, ez nem csak a gyerekről, hanem a családról is szól...

Imádtam, most pedig olyan jó visszanézni a fotókat

(Mi is 15-20 fővel tartottuk mindig)

2013. nov. 11. 15:55
 37/91 anonim ***** válasza:
90%

Egyetlen megjegyzésem van, ami bizonyára nem fog tetszeni...

Ok, szép és jó, hogy mindent aznap akartok ünnepelni, de... szerinted meddig fog menni az, hogy munkanapokon összecsődítesz 15 embert?! Egyrészt, ha most, amikor otthon ülsz, képtelen vagy egyedül megcsinálni a kaját, akkor szerinted hogy fog majd ez munka mellett menni? És gondolod a vendégek majd 2-3 év múlva is meg fognak jelenni munkanapokon, úgy, hogy reggel megint dolgozniuk kell? Oda fognak így utazni hozzátok vidékről munkahét közben?

Tudod, ha az ember nem aznap ünnepli a gyereke szülinapját, amikor van, az nem feltétlen szívtelenségből adódik.

Nálunk aznap csak felköszöntés volt, és a buli az mindig hétvégére maradt. Sosem volt sértődés vagy hasonló ebből, iskolás korától már mindenki felérte ésszel a családból, hogy miért is jobb ez így.

2013. nov. 11. 15:57
 38/91 anonim ***** válasza:
59%

Szóval lenne tyúkhús leves. Másodiknak lenne tarja tepsiben sütve valamivel (ezt még nem tudom mi), meg valami szaftosabb, tejszínes étel. Azért kell kétfajta főétel, mert a gyereken kívül, van más is hála az Istennek, aki tejérzékeny! :)

Saláta görög, majonézes krumplisaláta! Süti még fingom sincs! :)

1 vond be a gyereket a főzésbe

pl pucoljon répát krumplit stb....

bármilyen veszélytelen dologba szívesen segítenek

2 majonézes krumpli teljesen jó ha előtte való nap készíted el - aznap max hígítani kell egy kicsit tejjel

3 a levest rakd fel előre majd szépen elfödőgél

4 süti kókusztekercs

fagyóban hetekig eláll és ha felolvadt ugyan olyan finom mint frissen - folpakba tekerd be úgy tedd el

sósnak saját rúd - kb 30 per alatt kész egy dupla adag

a gyereknek is adj egy kicsi tésztát gyúrni :-)

5 a tepsis dologk azért jó mert nem kell nagyon foglalkozni vele

másik egyszerű recept

karaj - klopfold ki só pici bors majd egy kicsi tepsibe rakd bele "állítva" a szeleteket így :

egy szelet húsi egy szelet sajt,egy szelet húsi egy szelet sajt stb...

a végen önts rá tejszínt lefedte alufóliával és be a sütőbe

39/91 A kérdező kommentje:

Azt nem mondtam,hogy nem tudok megfőzni hétköznap!

Hol írtam én ilyet? Heti 3-szor minimum főzök!

Csak azt írtam,hogy jóval nehezebb a gyerek mellett még magunkra is megfőzni, nemhogy ennyi emberre 3-4 fogást!

Köretnek meg azért kell ennyi mert egyrészt sajnos válogatós a család (anyósom pl. nem eszik zöldséget), másrészt a tarjához gondolom valamilyen krumpli lesz, a szaftoshoz tészta, és még a férjem mondta,hogy szeretné,ha csinálnék "én fajta" rizst!

40/91 anonim ***** válasza:
80%
Kicsit kifogásszagú ez az egész. 4. oldalon is csak az ellenérveket hozod fel, ahelyett, hogy kompromisszumos megoldásra törekednél.
2013. nov. 11. 16:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!