Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Túlfújom vagy van némi igazam?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Túlfújom vagy van némi igazam?

Figyelt kérdés

Decemberben lesz a kisfiunk két éves. A szülinapja vasárnapra esik. A férjem pár napja közölte,hogy az új munkahelyén afféle hivatal focikupa lesz, amire neki "muszáj" mennie, mert új a munkahely, és kevés is az ember. Ez pont arra a napra esne. Mondta,hogy most az ebéd helyett, legyen vacsora. Ezzel csak az a gond, hogy többen a családból vidékről jönnek, nekik még haza is kell menniük, sőt van,akinek vasárnap délután dolgozni is kell menni!

Mondtam neki,hogy hívja fel az egyik kollégáját és kérdezze meg,hogy mindenáron muszáj-e mennie, mert a fiának akkor lenne szülinapja.

Ma ezen összeveszünk, mert mondtam,hogy volt,aki nem örült a családból. Erre közölte,hogy az ő fiának a szülinapja van, igazodjon mindenki hozzánk!

Igen ám, csak,hogy itt elég sokat segítenek (anyós, anyu) a főzésben, mert egyedül nem bírnám a pici mellett, így akárhogy, de szerintem illik őket is megkérdeznem, az ő véleményükre is adnom.

Mondtam neki, hogy oké, legyen később a kaja, de akkor én nem kérek meg senkit,hogy segítsen, rendeljen tálalkat méreg drágán!

Tudom,hogy hiába hívja fel a kollégáját, akkor is el fog menni, mert tényleg úgy gondolja,hogy az új munkahely miatt muszáj, meg hát ő minden ilyen csapatbuliban benne van. Én viszont nem hiszem el,hogy nem értenék meg, hogy a fiának akkor van a szülinapja!

2013. nov. 11. 15:18
 61/91 anonim ***** válasza:
90%
Hát de akkor az meg milyen már, hogy jövőre meg nem nagyon jönnek majd el, mert hétköznap lesz?! Szegény gyerek tavaly is hogy örült az egész családnak, meg idén is, és milyen lesz már, hogy jövőre mag majd alig lesz vendég? Az nem trauma a gyereknek?
2013. nov. 11. 16:24
 62/91 anonim ***** válasza:
88%

hmm

nem vonom kétségbe ...

de nálam az vált be h bevontam a konyhai munkába (meg minden másba)

jó mondjuk nekem már 3 van és hát így még nehezebb :-)

mert mind segíteni akar persze kiosztani, h ki mit, mikor, alapba izgul mind a 3 gyerek a várható buli miatt ....

ja az enyém meg a levendulás testápolót ette meg 1,5 évesen levadászta a polcról :-)

csak mert ha jó az illata akkor biztos az íze is :-)

2013. nov. 11. 16:26
 63/91 anonim ***** válasza:
71%

Az anyai "mivoltodat" (idézet Tőled)nem firtatja senki. Ha van gyereked, anya vagy és kész...

Igen, ezt már sokat hallottam, hogy "az én gyerekem aktív". Ez az egyszerűbb út, a nevelés meg kicsit göröngyösebb, de hidd el, hosszútávon hasznosabb is. Persze, 2 éves, játszik, sok mindent megcsinál, ha az ember fél percig nem figyel. De ha nem lehet lekötni addig, amíg főzöl, és nem lehet megértetni vele, hogy most nem ő van a középpontban, hanem egy fontos feladat - na akkor gondolkodni kéne.

Az meg, hogy a veréssel 'viccelődsz', nem vicces. Elég nagy gond, ha szerinted a nevelés = verés...

2013. nov. 11. 16:29
 64/91 anonim ***** válasza:
85%

Igazuk van az előttem szólóknak, mi lesz, ha hétköznapra fog esni a gyerek szülinapja?

Gondolom, akkor a legközelebbi hétvégén tartjátok a családdal. Ennyi erővel most is át lehet tenni mondjuk a következő hétvégére.

2013. nov. 11. 16:31
 65/91 anonim ***** válasza:
86%

Először: "Mondta,hogy most az ebéd helyett, legyen vacsora. Ezzel csak az a gond, hogy többen a családból vidékről jönnek, nekik még haza is kell menniük, sőt van,akinek vasárnap délután dolgozni is kell menni! "

Aztán: "Azért is írtam,hogy jövőre már ennyi emberrel nem fogjuk megtartani a napján, mert hétköznapra esik, és nem várom el,hogy egy vacsiért két órát autókázzanak. Csak most mindenki ráérne aznap!"

Csak én érzem ezt ellentmondásosnak?!

2013. nov. 11. 16:33
 66/91 anonim ***** válasza:
100%
Vagy úgy is lehet, hogy szombat estefelére, vagy vasárnap délutánra teszitek és nem lesz nagy főzőcskézés, csinálsz valami egytálételt, amit esetleg már előző este megfőzhetsz, vagy még azt sem, hanem lesznek szendvicsek, veszel valami aprósütit, üdítőt, italt, tortát.
2013. nov. 11. 16:33
 67/91 anonim ***** válasza:
91%

Mi mindig csak 3-asban tartottuk a kisfiam szülinapját.Sokan jól írják,hogy be lehet osztani az időt.Én tudom miről beszélek.3,5 éves kisfiam van,de olyan eleven,hogy csak na.Ő az aki mindig kipattan valami a fejéből.Mellette sok mindent nehéz csinálni,de megtanítottam rá,hogy most anyának dolga van addig játsz,rajzolj nézz mesét.A meséket szereti,így ha olyat csinálok ami sürgős,vagy bonyolult,akkor néz mesét,vagy vonatokat a gépen.Ez érdekli.Meg lehet oldani,eleinte nehéz.Pedig mondom az én kisfiam iszonyatosan rossz,eddig mindenki azt kérdezte,hogy hogy birom idegekkel.

Ha nehéz csináld akkor a bonyolult munkát mikor alszik,vagy ott a férjed ügyeljen rá.

2013. nov. 11. 16:49
 68/91 anonim ***** válasza:
92%
Túlreagálod. Általában tényleg el KELL menni az ilyen céges rendezvényekre. Nincs névsorolvasás, de megjegyzik, hogy ki van ott. Mi van ha egy héttel később vagy előbb van megtartva a buli? Semmi. Az én szülinapomra 14 rokon szokott eljönni, egy hónappal korábban szavazunk hogy kinek mikor jó, és találunk egy megfelelő dátumot rá.
2013. nov. 11. 16:53
 69/91 anonim ***** válasza:
94%

Ilyen esetben kell egy nagy adag pörköltet főzni... (anyád hozhatja hozzá a nokedlit meg egy tál süteményt, anyósod szintén egy tál sütemény meg a saláta a pörkölthöz, káposztasaláta, savanyúság - ha a család szereti lehet marha-disznó pörkölt keverve)

Délben egyetek - annak ellenére is ha a férjed emiatt majd megsértődik - és ha megjön majd társul - ha nem akarja elhalasztani egy héttel később, legyen ez az ő baja - ha meg emiatt válik akkor váljon csak nyugodtan.

Javaslom, hogy ne foglalkozz a férjed szeszélyeivel ennyire.

Megjegyzem az én férjem szinte minden húsvétkor, karácsonykor újévkor, az összes piros betűs ünnepen dolgozik.

Most sem fogunk együtt karácsonyozni, meg tavaly sem volt ilyen.

2013. nov. 11. 17:11
 70/91 anonim ***** válasza:
95%

De akkor a férjed úgy gondolja, hogy vasárnap nem is jöhetnek addig a rokonok, amíg Ú haza nem ér? Mert nem értem mért nem lehet az, hogy a rokonok jönnek ebédre elvagytok a gyereket körbe ugrálják és mikor apa hazajön akkor ajándékozás és torta evés van.

Nem várhatja el a párod, hogy most körülötte forogjon minden, hiszen ez a nap nem Róla szól. Ha tényleg a gyereknek akar kedvezni, akkor hagyja, hogy a gyerek jól érezze magát. Ha Ő nem ér rá akkor sajnos nélküle.

2013. nov. 11. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!