Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Túlfújom vagy van némi igazam?
Decemberben lesz a kisfiunk két éves. A szülinapja vasárnapra esik. A férjem pár napja közölte,hogy az új munkahelyén afféle hivatal focikupa lesz, amire neki "muszáj" mennie, mert új a munkahely, és kevés is az ember. Ez pont arra a napra esne. Mondta,hogy most az ebéd helyett, legyen vacsora. Ezzel csak az a gond, hogy többen a családból vidékről jönnek, nekik még haza is kell menniük, sőt van,akinek vasárnap délután dolgozni is kell menni!
Mondtam neki,hogy hívja fel az egyik kollégáját és kérdezze meg,hogy mindenáron muszáj-e mennie, mert a fiának akkor lenne szülinapja.
Ma ezen összeveszünk, mert mondtam,hogy volt,aki nem örült a családból. Erre közölte,hogy az ő fiának a szülinapja van, igazodjon mindenki hozzánk!
Igen ám, csak,hogy itt elég sokat segítenek (anyós, anyu) a főzésben, mert egyedül nem bírnám a pici mellett, így akárhogy, de szerintem illik őket is megkérdeznem, az ő véleményükre is adnom.
Mondtam neki, hogy oké, legyen később a kaja, de akkor én nem kérek meg senkit,hogy segítsen, rendeljen tálalkat méreg drágán!
Tudom,hogy hiába hívja fel a kollégáját, akkor is el fog menni, mert tényleg úgy gondolja,hogy az új munkahely miatt muszáj, meg hát ő minden ilyen csapatbuliban benne van. Én viszont nem hiszem el,hogy nem értenék meg, hogy a fiának akkor van a szülinapja!
hmm
nem vonom kétségbe ...
de nálam az vált be h bevontam a konyhai munkába (meg minden másba)
jó mondjuk nekem már 3 van és hát így még nehezebb :-)
mert mind segíteni akar persze kiosztani, h ki mit, mikor, alapba izgul mind a 3 gyerek a várható buli miatt ....
ja az enyém meg a levendulás testápolót ette meg 1,5 évesen levadászta a polcról :-)
csak mert ha jó az illata akkor biztos az íze is :-)
Az anyai "mivoltodat" (idézet Tőled)nem firtatja senki. Ha van gyereked, anya vagy és kész...
Igen, ezt már sokat hallottam, hogy "az én gyerekem aktív". Ez az egyszerűbb út, a nevelés meg kicsit göröngyösebb, de hidd el, hosszútávon hasznosabb is. Persze, 2 éves, játszik, sok mindent megcsinál, ha az ember fél percig nem figyel. De ha nem lehet lekötni addig, amíg főzöl, és nem lehet megértetni vele, hogy most nem ő van a középpontban, hanem egy fontos feladat - na akkor gondolkodni kéne.
Az meg, hogy a veréssel 'viccelődsz', nem vicces. Elég nagy gond, ha szerinted a nevelés = verés...
Igazuk van az előttem szólóknak, mi lesz, ha hétköznapra fog esni a gyerek szülinapja?
Gondolom, akkor a legközelebbi hétvégén tartjátok a családdal. Ennyi erővel most is át lehet tenni mondjuk a következő hétvégére.
Először: "Mondta,hogy most az ebéd helyett, legyen vacsora. Ezzel csak az a gond, hogy többen a családból vidékről jönnek, nekik még haza is kell menniük, sőt van,akinek vasárnap délután dolgozni is kell menni! "
Aztán: "Azért is írtam,hogy jövőre már ennyi emberrel nem fogjuk megtartani a napján, mert hétköznapra esik, és nem várom el,hogy egy vacsiért két órát autókázzanak. Csak most mindenki ráérne aznap!"
Csak én érzem ezt ellentmondásosnak?!
Mi mindig csak 3-asban tartottuk a kisfiam szülinapját.Sokan jól írják,hogy be lehet osztani az időt.Én tudom miről beszélek.3,5 éves kisfiam van,de olyan eleven,hogy csak na.Ő az aki mindig kipattan valami a fejéből.Mellette sok mindent nehéz csinálni,de megtanítottam rá,hogy most anyának dolga van addig játsz,rajzolj nézz mesét.A meséket szereti,így ha olyat csinálok ami sürgős,vagy bonyolult,akkor néz mesét,vagy vonatokat a gépen.Ez érdekli.Meg lehet oldani,eleinte nehéz.Pedig mondom az én kisfiam iszonyatosan rossz,eddig mindenki azt kérdezte,hogy hogy birom idegekkel.
Ha nehéz csináld akkor a bonyolult munkát mikor alszik,vagy ott a férjed ügyeljen rá.
Ilyen esetben kell egy nagy adag pörköltet főzni... (anyád hozhatja hozzá a nokedlit meg egy tál süteményt, anyósod szintén egy tál sütemény meg a saláta a pörkölthöz, káposztasaláta, savanyúság - ha a család szereti lehet marha-disznó pörkölt keverve)
Délben egyetek - annak ellenére is ha a férjed emiatt majd megsértődik - és ha megjön majd társul - ha nem akarja elhalasztani egy héttel később, legyen ez az ő baja - ha meg emiatt válik akkor váljon csak nyugodtan.
Javaslom, hogy ne foglalkozz a férjed szeszélyeivel ennyire.
Megjegyzem az én férjem szinte minden húsvétkor, karácsonykor újévkor, az összes piros betűs ünnepen dolgozik.
Most sem fogunk együtt karácsonyozni, meg tavaly sem volt ilyen.
De akkor a férjed úgy gondolja, hogy vasárnap nem is jöhetnek addig a rokonok, amíg Ú haza nem ér? Mert nem értem mért nem lehet az, hogy a rokonok jönnek ebédre elvagytok a gyereket körbe ugrálják és mikor apa hazajön akkor ajándékozás és torta evés van.
Nem várhatja el a párod, hogy most körülötte forogjon minden, hiszen ez a nap nem Róla szól. Ha tényleg a gyereknek akar kedvezni, akkor hagyja, hogy a gyerek jól érezze magát. Ha Ő nem ér rá akkor sajnos nélküle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!