Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért hisztizik most a feleségem, ha ebben állapodtunk meg? Miért tőlem várja a változás? Felfogja egyszer vagy váljak?
Nem voltam nagyon családpárti, de gyerekellenes sem. 7 éve vagyunk együtt, 3 éve házasodtunk össze mikor jött a gyerek. Előtte sem volt minta kapcsolat. De ő (látszólag) úgy fogadott el ahogy vagyok. Néha lelépek a barátokkal, vagy más nők vannak az életemben. Ezt tisztáztam vele, tisztességes voltam. Ő elfogadta. Gyereket szeretett volna, belementem. Nem bántam meg, nagyon szeretem a kislányom. Most újra terhes bár én nem akartam másodikat, de átvert, nem szedte a bogyókat. Lehet hormonális gondjai vannak, mert mióta újra terhes állandóan hisztizik, hogy ne menjek el, üljek otthon. Ami egyrészt oké elvárható lenne egy házasságban, de mi nem így állapodtunk meg, nem értem most hirtelen mi a baja. Egyébként eltartom, jól keresek, mindent megadok enni. Elfogadta az álláspontomat, ő döntött.
Nem tudom mit tegyek, mondtam, hogy váljunk el, továbbra is eltartom őket, és látogatom a gyerekeket. De válni nem akar, csak hogy változzak. De én meg az nem akarom, nekem kell a szabadság. Ha ő nem adja meg, akkor nem mellette. De nem akarom a gyerek(ek)et itt hagyni, vasárnapi apuka lenni, így mégiscsak kényelmesebb lenne mindenkinek. Őt is szeretem egyébként, csak nem úgy ahogy azt a társadalom elvárja manapság.
Minden ösztön társadalmiasult formában van jelen jó régóta az ember éltében, ugye a létfenntartó ösztönödet sem úgy éled ki, hogy kitekered a szembe jövő csirke nyakát, hanem úgy, hogy veszel egy bontott csirkét a madaras tecsóban, sorban állsz, fizetsz... no meg a fajfenntartásit se úgy, hogy ráugrassz a szembe jövő ellenkező nemű szaporodóképes egyedre...
Egyébként tudod, valójában egyet nem értek, attól mert nekem (és sokaknak másoknak) a mi kultúrkörünkben elterjedt keresztény-konzervatív-polgári etika kijelölte körben leélt élet maga a földi kénköves pokol, még nem minősítgetem azokat, akiknek pont ez jön be, csak igyekszem a saját életem úgy élni, ahogy nekem megfelel, miként Kérdező is pont ezt próbálja tenni. Na, eközben meg az említett etika hívei igyekeznek az agyagba döngölni mindenkit, akinek nem ez jön be, aki másként szeretne élni, és nem végigszenvedni az életét. (még szerencse, hogy szinntén szocializálódott ösztönnel lepontozgatnak válaszokat, és nem kőbunkóval nyomják le az embert:))
Nektek se tetszene, ha valaki benyomna egy muszlim háremébe 4. feleségnek, mert úgymond "ez a normális", és nyilván mindent megtennétek a számotokra nem elfogadható helyzet ellen. Miért nem evidens, hogy más is pont ugyanezt teszi a számára nem elfogadható helyzettel szemben???? Szerintem csak némi intelligencia kell hozzá...
# 119/120
nekem a pasim nem akar évi 2-3x szexnél többet :-)))
érdekes h egyből azt gondolják h akinek alacsony a szexuális étvágya az csak nő lehet ....
Kérdező!
Mindennek Ára van (direkt írtam nagy betűvel!). Most amúgy mind a ketten fizetitek ezt az Árat. Szerintem a csekélyke élvezetet (neked a k*rvákat, a feleségednek meg azt, hogy megvan a család illúziója) nem fedezi ez az Ár, mert amúgy szenvedtek mind a ketten, mint a lakodalmas kutya. Te attól, hogy "rabnak" érzed magad, ő meg attól, hogy te félrejársz.
A gyerekekről nem is beszélve.
Ideje felnőnöd szellemileg neked is, meg a feleségednek is (bár, ha eddig nem sikerült, ezután is kérdéses a siker), és eldönteni, hogy akartok-e tovább fizetni, vagy nem.
"...ez tökéletes magyarázat azoknak a férfiaknak akik nem tudnak parancsolni a farkuknak." - OK. És akkor mi a véleményed azokról a nőkről, akik szintén nem tudnak parancsolni az ösztöneiknek (a méhüknek, ha úgy tetszik, de persze mindkét nemnél az agyról van szó valójában), és az életükben mindent annak rendelnek alá, hogy márpedig nekik babájuk legyen?
És hát ja, persze, ha valakit a neveltetése "A"-ra diszponál, és neki a "B"-vel kell szembesülnie, akkor bizony könnyedén lelki beteg lehet, a lelki betegségek leggyakoribb oka a tudatelőttes (más pszichológiai iskolákban szuperego) és az ego, a tudatos én ütközése. Egy "keresztény-konzervatív-polgári" módon szocializálódott ember lelki beteg lesz, ha szembesül egy hippi kommuna életfelfogásával, és egy hippi kommuna szellemében szocializálódott ember lelki beteg lesz a keresztény-konzervatív-polgári elvárásoktól - hogy kellően egyértelműen különböző példákat mondjak.
Szóval tudod, különbözőek vagyunk, nekem pl. baromira nem jönnek be az "anyatípusú" nők, én meg velük való együttélés kényszerétől leszek lelki beteg, ezzel szemben, ha a párom lefekszik egy másik férfival, az nem válóok számomra.
Kérdezőnek meg a jelek szerint nagy peche van, összejött egy nővel, akinek őszintén elmondta a saját világképét, egy jó ideig úgy tűnt, hogy a nő is hasonlóan gondolkodik, majd mostanra kiderült, hogy még se. A kérdése meg az, hogy mit tegyen? Tegye tönkre a saját életét feláldozva önmagát, vagy váljon el, és keressen tovább, hátha talál végre egy őszinte nőt, aki az, aminek mondja magát, és tartja magát a megegyezéshez? (bonyolítja a dolgot, hogy a nő ráadásul azután mutatta ki a valódi énjét, a "foga fehérjét", miután már kvázi bebiztosította magát egy gyerekkel, utána mutatta meg, hogy ő bizony minden ellenkező szavával szemben egy echte "ősanyuci", abból is a legeslegrosszabb fajta, aki egy embriót simán a párja és párkapcsolata fölé rendel, akár csalás által is...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!