Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Miért hisztizik most a feleség...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért hisztizik most a feleségem, ha ebben állapodtunk meg? Miért tőlem várja a változás? Felfogja egyszer vagy váljak?

Figyelt kérdés

Nem voltam nagyon családpárti, de gyerekellenes sem. 7 éve vagyunk együtt, 3 éve házasodtunk össze mikor jött a gyerek. Előtte sem volt minta kapcsolat. De ő (látszólag) úgy fogadott el ahogy vagyok. Néha lelépek a barátokkal, vagy más nők vannak az életemben. Ezt tisztáztam vele, tisztességes voltam. Ő elfogadta. Gyereket szeretett volna, belementem. Nem bántam meg, nagyon szeretem a kislányom. Most újra terhes bár én nem akartam másodikat, de átvert, nem szedte a bogyókat. Lehet hormonális gondjai vannak, mert mióta újra terhes állandóan hisztizik, hogy ne menjek el, üljek otthon. Ami egyrészt oké elvárható lenne egy házasságban, de mi nem így állapodtunk meg, nem értem most hirtelen mi a baja. Egyébként eltartom, jól keresek, mindent megadok enni. Elfogadta az álláspontomat, ő döntött.

Nem tudom mit tegyek, mondtam, hogy váljunk el, továbbra is eltartom őket, és látogatom a gyerekeket. De válni nem akar, csak hogy változzak. De én meg az nem akarom, nekem kell a szabadság. Ha ő nem adja meg, akkor nem mellette. De nem akarom a gyerek(ek)et itt hagyni, vasárnapi apuka lenni, így mégiscsak kényelmesebb lenne mindenkinek. Őt is szeretem egyébként, csak nem úgy ahogy azt a társadalom elvárja manapság.

2012. dec. 28. 22:02
 121/155 anonim ***** válasza:
17%

ma 20:04 - nem "A gyerekvállalásról" kell lemondani, létezik az az eset is azért, amikor a férfi is, meg a nő is gyereket akar, és azért vállalják:) Itt konkrétan arról a gyerekvállalásról van szó - mint a kérdésben is - amikor a nő számára fontos, és ő agitálja rá a férfit.

És de, a poligámiáról lemondás is visszaüt hosszabb távon a gyerekszámban (persze ezt nők nem szívesen látják be), működik a "ha más feleségét nem kívánnám, a magamét se kívánnám Uram" c. dolog - olvasd el a válás rovatban hány nő nyűg azon, hogy a férje évek óta nem kívánja... nézz szembe azzal a ténnyel, hogy a mi kultúrkörünkben a férfiak kb 40%-át jellemzi a pszichés impotencia, ami poligám kultúrkörökben praktice ismeretlen - ezek ugye gyerekvállalást erősen befolyásoló dolgok, az elhidegülés és válás is, meg az impotencia is...

Én azt gondolom, hogy még ha ez így nem is lett kimondva, Kérdező és a felesége kötött egy megállapodást, Kérdező kielégítette a nő baba utáni vágyát (sőt, a második esetben irracionálisan önfeláldozó módon), tehát joggal várja el, hogy a nő meg respektálja az ő poligámia iránti vágyát.

2012. dec. 29. 20:23
 122/155 anonim ***** válasza:
65%
A te fene nagy szabadságod akkor ért véget,mikor három éve feleségül vetted a nődet,mert,hogy jön a gyerek-amibe te bele mentél...-most másodszorra már meg sem kérdezett gyerek ügyben.Csalhatod te agyba-főbe,de szabad életed már soha nem lesz,ha elválsz akkor se. Másrészt egy ilyen "alku",az idő előrehaladtával egyoldalúvá válik és csak a férj jár jól vele,mert ha azt nézzük,hogy egy 40-éves pasi lehet kopasz,pohos,púpos de ha van pénze jó dumája mindig akad neki numera,mert annyi buta nő van.De egy 40-hez közeli nő 2-gyerekkel kinek kell? -Meghízva,lógó hassal,lehet bármilyen kedves,csak a szerencsében bízhat,hogy újra párt talál.Meggondolatlanság volt ez mind két részről! Ha nem volna gyerek....több mindenki elfogadta volna ezt a sztorit. Arra mindenképp hasznos volt kiírni ide a kérdést,hogy sok nő elkezdi becsülni átlagosnak hitt,de hűséges férjét, párját.
2012. dec. 29. 20:28
 123/155 anonim ***** válasza:
69%

Nem egyértelmű? Válj el, ez így nem fog működni, mindketten mást akartok.

Talán azért vagytok még együtt, mert a feleséged szeret (és olyan buta hogy ezt eltűri és kiteszi ennek a gyereket is), te meg olyan kényelmes (és életképtelen meg gyerekes) vagy hogy nem tudsz egyedül élni.

2012. dec. 29. 20:33
 124/155 anonim ***** válasza:
60%

Dehogynem, te írtad így :)

"szóal tényleg nem értem, miért ne lehetne egy lapon említeni a férfi lemondását a poligámiáról és a nő lemondását a gyerekvállalásról"

Másrészt, ha kivesszük az "ideális" eseteket (amikor 2 olyan ember kerül össze, akiknek szándékukban áll az utódnemzés, egymással), akkor mi is marad? Az elenyésző számú aférfiakargyereket,anőnem, az egyiksemakargyereket, és a jelentős hányadot képviselő anőakargyereket,aférfinem.

A nőknek aránytalanul nagy számban kell kompromisszumot kötniük, mert a pasi (életük párja) még nem akar gyereket. Mert a pasi még élni akar, mert nem érett meg a felelősségre, mert blablabla, blablabla. Jaigen, hogy a különösen preferált szabad akarat-ot ki ne hagyjam :) Ez utóbbiból egy párkapcsolatban a nőnek van kevesebb, akármilyen szépen megállapodtak a számukra tökéletes életben a felek.

Most a szélsőségeket (a mindenáron férjet akaró nőket) ne is említsük, mert ésszel oda normál ember nem tud alámerülni.

A Kérdező nejének nem kellett férjet fognia, a családot szerette volna bővíteni. A feltevésed pedig akár meg is fordítható (hiszen nem ismerjük őket, csak az egyik oldal álláspontját "ismerjük" - ki tudja mi volt előbb, a tyúk, vagy a tojás):

"Kérdező kielégítette a nő baba utáni vágyát (sőt, a második esetben irracionálisan önfeláldozó módon), tehát joggal várja el, hogy a nő meg respektálja az ő poligámia iránti vágyát."

Talán a nő tűrt előbb önerőn felül, és utána joggal várta el, hogy a férje teljesítse gyermekek utáni vágyát.

2012. dec. 29. 21:00
 125/155 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Azért írtam ki mert azt hittem ennél nyitottabbak az emberek, vagy legalábbis nem annyira vakok, hogy hisznek a monogámiában.

Reagálva pár dologra:

Nem alázom meg őt. Eddig minden rendben volt, ő elfogadta ezt a helyzetet, így boldog volt. Remélem a továbbiakban is működni fog, ha megszületik a baba, és újra visszazökken a lelke, csinosnak érzi magát stb. Inkább éreztem az megalázónak, mikor egy gyanútlan feleség viccesen számon kérte rajtam, hogy ne dolgoztassam annyit a férjét.

A monogámia biztos szép és jó, ha ez az illetőnek megfelel. Ha meg nem akkor nem kell erőltetni. Biztos vagyok benne, hogy legalább 70-80% félrejár csak titokban. Sokféle embert ismerek, munkástól igazgatón át papig:) van rá példám. És igen el lehet titkolni, de annak nem látom az értelmét.

A gyereknek semmi köze a szexuális életemhez, azt sem beszéli meg az ember a gyerekével, sem a 10, sem a 20 évessel, hogy éppen milyen pózban csinálja az anyjával. A mi helyzetünket sem, mert egyszerűen semmi köze hozzá, a szülőséghez.

Óvszert mindig húzok, nem tudom miért ilyen hihetetlen. Egyszerűen igényesség, bár nem hinném, hogy bárkinek baja lenne akivel lefeküdtem, de jobb félni, plusz ott a gyerek kérdés. Az óvszerhasználat nem a partnerek számától függ. Egyszerűen akit nem ismerek, nem bízok benne feltétlenül.

Másrészt nem tudom hogy mi ez a 40 körül nincs élet. Miért ne lenne? Nőnek, férfinek egyaránt. Nem hiszem hogy a feleségem hátrányban lenne, attól, hogy gyereket szült csinos, szép nő, nem hanyagolja el magát.

Nem zavarna ha félrelépne, volt teljesen nyitott kapcsolatom, akkor sem zavart. Nem akarom a testét birtokolni, milyen alapon?

Pszichológushoz meg ne küldjetek már :) azért mert valamit máshogy gondolok... Aki abban hisz, hogy az égben csücsül egy szakállas ember az oké, de ha valaki nem hisz abban hogy egy testet kell érinteni életünk végéig az pszichiátriai eset? Egyszerűen el kell fogadni, hogy nem gondolkodunk egyformán.

2012. dec. 29. 21:41
 126/155 anonim ***** válasza:
37%

Az a helyzet, hogy össze se kellett volna kötnötök az életeteket.

A gyerekeket sajnálom nagyon (a már meglévőt, és a majd születendőt is), mert megérzik a feszültséget.

2012. dec. 29. 22:33
 127/155 anonim ***** válasza:
30%

Nézd Kérdező, tudod, bizonyos tulajdonságok az esetek nagy százalékában összefüggenek, azok a nők, akiknek a gyerek a minden előtti legelső, azok tudatosan vagy tudat alatt, de a szexualitást sem tudják másként szemlélni, mint a Nagy Szent Babóka létrehozásának eszközét, ergo a hűség fogalomban pont a szexuális hűség lesz a leglényegesebb a számukra, az ilyen nők nyitottabb kapcsolatokra tökéletesen alkalmatlan partnerekké válnak, mert rövid idő alatt a világ összes dolgát a "mi a jó ebben a Babókának" oldalról kezdenek szemlélni...

A kérdésed kiírásában meg ott tévedtél, hogy nem tudtad, hogy az ilyen témákba többnyire pont ilyen nők írnak válaszokat, ha válaszolnak egy hozzád hasonló kérdezőnek, egyáltalán nem az lesz a válaszuk lényege, hogy neked mi lenne a jó, hanem hogy szerintük Babókának mi a jó... nézd végig a válaszokat, kb a felükben a "mert szegény gyekrekek, mert majd a gyereked" téma megy... de ha valaki másfajta családi konfliktusról kérdez, vagy munkavállalási, vagy költözési dologról vagy akármiről, kb a 3. válasz már a "te csak a gyereked" témánál tart... és a fontossági sorrend is előre definiált, első Babóka, második a Mamóka, és utána jöhet mindenki más, tök mindegy, miről van szó, vagy az adott kérdésben épp kinek van igaza. És úgy kéthetente valamelyik ilyen természetű hölgy-válaszoló legyártja a "neked a gyereked vagy a párod az első" c. kérdést, és élvezettel lepontoznak mindenkit, aki nem Babókát teszi legelőre...

Szóval én pont azért nem bíznék abban, hogy a feleségeddel valaha is számodra vállalható módon rendeződik a kapcsolatod, mert ez a fogamzásgátlóval átveréses sztori egyértelművé teszi, hogy ő is az ilyen értékrenddel bíró hölgyek közé tartozik valójában, ez a történet - bármennyire is homokba dugod a fejed - egyértelműen kimutatja, hogy neki a gyerek fontosabb mint te. Ennyi.

Persze azért adhatsz esélyt, bízhatsz a csodában, de az esélyeid szerintem kb olyanok, mint a lottó-főnyereményre. Ugyanis amikor ezt a fogamzásgátlóval átverést kitervelte és végrehajtotta, akkor nem volt terhes, nem volt "hormon-viharban", az a valódi értékrendjét mutatta meg.

Szóval ez alapján döntheted el, hogy megszoksz, vagy megszöksz, ez a realitás kérlek szépen.

Az előbb egy kedves válaszoló kifejtette a saját nézőpontjából, hogy milyenek a férfiak, akik nem akarnak gyereket... hát nekem mára kb az a véleményem, hogy még véletlenül se akarok soha gyereket OLYAN NŐTŐL, aki fennen hangoztatja, hogy neki a gyerek az első. Ugyanis SZERINTEM gyereknevelésre kihegyezett érdekközösséget kiválóan létre lehet hozni velük ha a férfinak is a génjei minél biztonságosabb továbbbadása a célja, de PÁRkapcsolatra kevéssé alkalmasak. Többek között például azért IS, mert olyan pitiánerségekben elvárják a hűséget mint a szex - ahol a valódi tét kb annyi, hogy kopik/tágul 0,05 mm-t és uram bocsá megtanul két új pozitúrát - de ezzel szemben olyan komoly dolgokban, ahol a párkapcsolati hűség, a "holtomiglan-holtodiglan jóban és rosszban" értelmezhető, ott, az "amikor szeretni már nincs mit bennem, akkor nagyon kell, hogy szeress engem" helyzetekben ezerrel fognak lelécelni és magadra hagyni a bajban, a Babóka érdekére hivatkozva... és egymást felmentve, hogy "te már anya vagy, neked már a gyereked legyen az első"...

És persze ezt a választ is lehet nyugodtan - 1000 pontozni, ha nem tetszik a tükör...

2012. dec. 29. 23:43
 128/155 anonim ***** válasza:
38%

Gyanítom nem írt ide olyan nő, akinek ilyen nős férfival volt viszonya, alkalmi kapcsolata, esetleg ugyanez baráti érzelmekkel kombinálva.

Nekem volt már olyan férfi az életembe, aki a feleségével nyitott házasságban élt, és nem fogjátok nekem valószínű elhinni, de azóta sem találkoztam olyan férfival (egyébként jóban vagyunk mai napig, csak van köztünk pár ezer km távolság, de átlag kéthetente infot cserélünk), akire azt mondanám, hogy mindenkinek olyat férjet és olyan apát kívánok.

Imádja a feleségét és imádja mindhárom gyermekét. Nagyon jóban vagyunk, sosem titkolta, hogy ez nem más köztünk, mint testi kapcsolat, az tényleg csak bónusz, hogy barátság is kialakult belőle.

Amikor testi kapcsolatunk volt, akkor is sokat beszélgettünk és nagyon jó volt látni mennyire örült a harmadik baba jövetelének, jó érzés, amikor mesél a családjáról, hogy mi újság a nagyobb fiúkkal, hogy van a felesége, általában arról, hogy vannak.

És kapaszkodjatok meg: elég jóban vagyok a feleségével is.

Mindig is tudta, hogy milyen a férje, de nem egy alacsony önbizalmú, örök kétségekkel teli nő, aki ezen bepánikolva korlátozni szerette volna a férjét. Tudja (és jól is tudja), hogy a férje sosem fogja elhagyni semmilyen más alkalmi kapcsolatért.

És ez viszont is működik, nem olyan hihetetlen, hogy ilyen van. És a Kérdező kérdésében látszik, hogy ez remekül működött is 7 évig, szerintem természetes, hogy most megdöbbenti a felesége változása.

Ami szintén lehet természetes, különösen terhesség alatt.

Én is csak azt tudom tanácsolni, hogy éreztesd vele, amit ide leírtál (egyébként érthető, a szex az szex - ezen általában csak azok vannak kiakadva, aki nem testi, hanem lelki okokból kívánják a fizikai kapcsolatot), hogy őt szereted, hogy támogatod, hogy nem akarod felrúgni a házasságot ez után sem, de ő is próbáljon meg visszatalálni a régi énjéhez.

Ez nagyon OFF lesz, de ezen mindig kiakadok: 32 éves nő vagyok. Engem folyton a gyerekvállalással nyaggatnak, és elítélnek, mert nem ellenzem az abortuszt, azt mondogatják, hogy a nőstény állatokban is megvan az az ösztön, ami az utódkihordáshoz-neveléshez kell. Érdekes, hogy ugyanezek az emberek mennyire ki tudnak akadni, és elítélni azt aki szexel érzelmek nélkül, mondván nem vagyunk állatok, uralkodnunk kell az ösztöneinken.. Hogy is van ez?

2012. dec. 30. 01:42
 129/155 anonim ***** válasza:
59%
Kérdező,se vaknak se olyannak nem érzem magam,amit leírtál.Azért hiszek a monogámiában,mert az a normális.A házasság egy férfi és egy nő BENSŐSÉGES kapcsolata.Amikor te az övé,ő a tied,a kettőtök különleges,meghitt,bizalmas,intim kapcsolata.Ebben 3.személynek helye nincs.Ez a házasság.Ha erre nem vagy képes,ne köss házasságot.Tudod egy nő teljesen máshogy működik,mint egy férfi.A férfinek inkább arra van szüksége hogy tiszteljék,hogy a nő felnézzen rá,hogy megbecsülje.A nő ellenben teljesen érzelmi beállítottságú,fontos,hogy érezze szeressék,hogy ő a minden a férfi életében,hogy ő a NŐ.Enélkül,ha ezt nem érzi,akkor boldogtalan.Valószínűleg, a te párod is ezt szeretné,és ezt is szerette és most mégjobban vágyik rá.És joga van hozzá,hogy elvárja hogy vele tölts inkább az időd,hogy mellette legyél,mert ő a FELESÉGED.Persze ez oda-vissza igaz.
2012. dec. 30. 12:58
 130/155 anonim ***** válasza:
66%
Komolyan mondom,mi az a szöveg,hogy a ,megcsalás egy lényegtelen dolog,meghogy csak tanul pár pozitúrát stb. Ez a baj,hogy önzőek vagytok,hogy nem törődtök a másik érzéseivel,csak a saját szükségleteitekkel.Emberek vagyunk,nem állatok.Nekünk megvan a képességünk,hogy uralkodjunk az ösztöneinken,tudunk mérlegelni,tudunk együtt érezni.Ha tudom,hogy annak a személynek,most mindegy hogy férfi vagy nő,FÁJ az amit teszek,akkor jöhet akármilyen ösztön,nem teszem meg.Mert szeretem,És mivel szeretem és tudom miért nem teszem,tudom,hogy boldoggá teszem ezzel,ezért hiányát sem fogom semminek érezni.Ja persze,ha azon pörgetem az agyam,hogy dejó lenne más nővel vagy férfival,úgy nehéz is hűségesnek maradni,mert táplálod.Gondoljunk már bele a másik érzéseibe,Kérdező,elvileg szereted a feleséged,akkor érezd már át ő mit érez.Ő egy nő,azt akarja,hogy a szeretett férfi csak őt szeresse.És ebben úgy meg tudom érteni.
2012. dec. 30. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!