Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért hisztizik most a feleségem, ha ebben állapodtunk meg? Miért tőlem várja a változás? Felfogja egyszer vagy váljak?
Nem voltam nagyon családpárti, de gyerekellenes sem. 7 éve vagyunk együtt, 3 éve házasodtunk össze mikor jött a gyerek. Előtte sem volt minta kapcsolat. De ő (látszólag) úgy fogadott el ahogy vagyok. Néha lelépek a barátokkal, vagy más nők vannak az életemben. Ezt tisztáztam vele, tisztességes voltam. Ő elfogadta. Gyereket szeretett volna, belementem. Nem bántam meg, nagyon szeretem a kislányom. Most újra terhes bár én nem akartam másodikat, de átvert, nem szedte a bogyókat. Lehet hormonális gondjai vannak, mert mióta újra terhes állandóan hisztizik, hogy ne menjek el, üljek otthon. Ami egyrészt oké elvárható lenne egy házasságban, de mi nem így állapodtunk meg, nem értem most hirtelen mi a baja. Egyébként eltartom, jól keresek, mindent megadok enni. Elfogadta az álláspontomat, ő döntött.
Nem tudom mit tegyek, mondtam, hogy váljunk el, továbbra is eltartom őket, és látogatom a gyerekeket. De válni nem akar, csak hogy változzak. De én meg az nem akarom, nekem kell a szabadság. Ha ő nem adja meg, akkor nem mellette. De nem akarom a gyerek(ek)et itt hagyni, vasárnapi apuka lenni, így mégiscsak kényelmesebb lenne mindenkinek. Őt is szeretem egyébként, csak nem úgy ahogy azt a társadalom elvárja manapság.
Kedves előző, felnőtt embereknek el kellene tudni fogadnia végre, hogy nem mindenkit ugyanaz tesz boldoggá, nem mindenkinek ugyanaz az értékrendje, nem mindenkinek ugyanazok a vágyai... és hát mindenkinek 1 azaz egy darab élete van, hagy legyen joga már azt úgy élni (a törvény szabta keretek között) ahogy az neki jó. Ami elvárható és megkövetelhető, hogy senki senkit ne akarjon a saját értékrendjére kényszeríteni. Márpedig ez esetben a Kérdezőt akarja a párja megváltoztatni, és nem fordítva...
Egyébként meg tévedsz az általánosítással, ahogy írtam a #98-ban, nálunk pro és kontra is megesett a az alkalmi kapcsolat, és ez semmit nem változtatott a témáról vallott véleményemen, egyáltalán nem tartottam megaláztatásnak, megalázónak. Szemben azzal, amit mondjuk a Kérdezővel megtett a felesége, hogy átverte gyerekvállalás témában - szerintem meg ez a megalázás, a tisztelet hiányának csúcsa.
#109 - "Egyáltalán nem fiziológiai szükséglet a megcsalás, attól vagyunk emberek hogy tudunk gondolkozni, és nem az ösztönök uralnak minket (egy szintig)....
L21"
Igen, érdekes módon ez az a mondat, amit a nők MINDIG leírnak amikor a férfi poligám reprodukciós ösztöneiről van szó, és SOHA, még véletlenül se, amikor a nő utódcentrikus reprodukciós ösztöneiről, az "anyai ösztönről"... mert az ugye mááááááááás....
meg hát ja, akkor észre kellene venni, hogy a kérdésben a Kérdező kielégítette a nő ösztönös utódvállalási vágyait, az elvárhatón is jóval túl, ezzel szemben a nő akarja megtagadni a férfi vágyait... ahhoz mit szólnának a tisztelt hölgyek, ha a Kérdező közölte volna a feleségével, hogy egyáltalán nem fiziológiás szükséglet a szülés, és a nőtől elvárható, hogy ne az utódvállalás ösztöne uralja????
Egyébként meg nem, én nem gondolom azt, hogy az én nézetem "A" helyes, azt gondolom, hogy nincs "A" helyes nézet... különböző emberek vannak különféle nézetekkel, és mindegyik helyes, amit nem akarnak erőszakkal másokra tukmálni. A kérdező nézete is "EGY" helyes nézet, a monogám családban gondolkodóké meg "EGY" másik helyes nézet, a hippi-kommuna a harmadik helyes nézet, a szüzességi fogadalon a negyedik, és minden nézet helyes, ami az önkéntes, szabad akaraton alapul.... valakit becsapni gyerekvállalás kapcsán, na az példa a NEM HELYES nézetre...
Igen, nemi ösztön, kell, blabla, de számomra nem az derül ki a kérdésből hogy a feleség nem akar szexelni, hanem éppen az hogy szereti a férjét és szeretné ha csak az övé lenne.
Aki írta h évi 2x-3x akarja a felesége: ha nem akar változtatni és jó neki hogy csalod, akkor tök jó, mi a probléma? Az aktuális kérdésnél a feleségnek nem tetszik hogy csalják és alázzák. Mondom, szerintem kényszerből ment bele, de ha nem, tök mindegy, mostmár máshogy gondolja. Ezért gondolom, hogy a legjobb neki, ha nem tudsz önuralmat gyakorolni és ennyire önző vagy, hagyd el, mert akkor lesz esélye olyat találni aki szereti.
Hogy lehet összehasonlítani a nemi vágyat a gyerek utáni vággyal? Ember létemre, ha hiányom van, a barátommal leszek együtt, mert kibírom még azt a 3 napot míg találkozunk, és nem csalom meg az első jöttmenttel.
Gyereket meg úgy vállalunk ha megvan hozzá a hátterünk és szeretjük egymást. Nagyon gáz hogy a feleséged így átvert ezügyben.
Összegezve: Megérdemlitek egymást, további sok boldogságot!
20L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!