Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiaknak lehúzás a házasság?
59, gondolom, beléd meg apád táplálta, hogy a férfiak bármit megtehetnek mások anyagi, lelki és mentális egészségének a terhére, de amint valaki felszólal ez ellen, az a rossz és a nem normális, ugye, még véletlenül sem a bántalmazó. :D
56-os általános tapasztalatokat írt le, rengeteg ilyen mindenhol, na ez a pusztító!
59: 56-os voltam, férfi vagyok, de ne zavarjon. Nekem a szüleim szerencsére a mai napig együtt vannak, és azon ritka és szerencsés emberek közé tartozom, akiknek a szülei szeretik és tisztelik egymást 30+ év házasság után is. Ez azért is alakult így, mert apám kivette a részét mindenből: háztartás, gyereknevelés, érzelmi munka, pedig munkahelyen óraszámra ő dolgozott többet, és keresett több pénzt. Ja, mellesleg anyám tanár volt, szóval gondolhatod, mennyit keresett és mennyire volt megbecsülve a munkájában. De apám sosem hánytorgatta volna fel, sosem fölényeskedett, sosem döngette a mellét, ugyanúgy csinált mindent otthon, mosogatott, főzött, mesét olvasott nekünk, éjszaka kelt hozzánk, otthon maradt velünk, mikor betegek voltunk stb. Na, ilyen családból jöttem és látom, mi van körülöttem, milyen apjuk volt az osztálytársaimnak, vagy az exeimnek. Mindenki, aki ismer engem és a családomat, folyton mondják, mennyire irigykednek, hogy ilyen családom van. Ehhez pedig az kellett, hogy apám normálisan gondolkodjon és viselkedjen.
Szóval semmi extra szürreális gyűlölettel telit nem írtam, csak leírtam egy sajnos nagyon általános férfiképet.
Te meg helyezd a fókuszt a lényegre, hogy sok férfi hogy viselkedik, aztán miket hazudik össze, hogy sajnáltassa magát.
Senki nem kényszeríti a férfit, hogy adja oda a komplett ingatlant és költözzön el. Általában azért teszik amúgy, mert félnek, hogy ha a nő nem tud megélni a gyerekkel, akkor nekik kell egyedül nevelni, az meg nem tetszik.
De nyugodtan lehet felesben osztozkodni a vagyonon, aztán felesben vállalni a gyereknevelést költsègben és időben is, nem csak havi 2-szer ránézni a gyerekre 1 napra. Lehet menno a főnökhöz havonta, hogy betev az ovis, otthon kell maradnom, ma 4-kor zár az ovi, bocsi, oda kéne érnem, reggel meg 8 előtt nem tudok jönni, lehet mondani az új csajnak, hogy bocsi szívem, de a héten itt lesz a gyerek, igen, végig.
Ja, ez már derogál.
Akkor lehúzás, ha gazdagabb a feleségénél és váláskor felezik a vagyont.
Ez nem nemfüggő dolog. Mindig a vagyonosabb fél kockáztat többet. Ha a nőnek van több, rizikós egy nincstelennel összeházasodni. Illetve ott van a házassági szerződés mint biztosíték. Én csak azzal házasodnék.
Egy férfi sokszor azért jár rosszabbul, mert hiába tulajdonosa a fél lakásnak, ha van közös gyerek, a lakáshasználatot megítélhetik a volt feleségnek, azon a jogcímen, hogy ő a gyerek gondviselője. Ha külön költözik, akkor többnyire bérelnie kell lakást, pluszban tartásdíjat kell fizetnie. Ez csak akkor lehetséges, ha van elég jövedelme, különben akár a hajléktalanság se kizárt. Természetesen egy nő is járhat rosszul. Ritkább, hogy a gyerek felügyeletét az apa kapja, de előfordul, akkor a forgatókönyv fordított lesz. Nők inkább úgy veszítenek lakást házasságban, vagy párkapcsolatban, hogy pl. a párjuk üti-veri őket és olyan súlyos a helyzet, hogy az életét mentve menekül el a lakásából, ahonnan a mai jogszabályok miatt nehéz kitenni a bántalmazót. Van olyan, hogy a nő hajléktalanná válik, miközben az ő tulajdonában lévő lakásban bent terpeszkedik a nőverő.
69, ez az elmélet, én y gyakorlatban sosem találkoztam még olyannal, hogy egy pasinak oda kellett adnia bíróság szerint a teljea lakást a nőnek.
Már anyámnak is ki kellett fizetnie a fél házat 20 éve, pedig 3 gyerek mellett hitelt kellett hozzá felvennie, de rz nem érdekelte a bíróságot.
Szóval ez igazából tipikusan olyan dolog, ami csak itt gyakorin történik meg állítólag, a valóságban meg ritka, mint a fehér holló, hogy így ítélne a bíróság, nem véletlen, hogy váláskor szinte mindig eladjak a közös ingatlant.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!